Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Sušena crna limeta je sitna, prečnika oko 2-4 centimetra i ima okrugli do ovalni oblik. Kako se koristi sušena limeta? Upotreba sušene limete. Kako da skuvamo sušenu limetu?
Dižonski senfDižonski senf
29. maj
Dižonski senf je najpoznatija vrsta francuskog senfa na svetu. Za njegovu pripremu koristi se nezrelo drožđe ili belo vino. Pojam dižonez koristi se za jela sa dižonskim senfom. Bio je omiljen kraljevima.
Najpopularniji mediteranski začiniNajpopularniji mediteranski začini
28. maj
Mediteranska kuhinja je ukusna, zdrava i primamljiva. Ali ona ne bi bila ista bez nekoliko mediteranskih začina koji su za nju najkarakterističniji. Pogledajte koji su najpopularniji mediteranski začini.
Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?Koja je razlika između kasija cimeta i cejlonskog cimeta?
26. maj
Cejlonski cimet je mnogo voljeniji, omiljeniji i cenjeniji od kasije. Kako da prepoznamo pravi cimet od kasije? Karakteristike cejlonskog cimeta.
Najukusniji grčki Giros u domaćim uslovimaNajukusniji grčki Giros u domaćim uslovima
21. maj
Spremanje girosa u domaćim uslovima je lako. Možete slobodno da improvizujete sa nadevima i da izmislite vlastite kombinacije za vaš domaći ili svinjski giros.
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Da bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!6 načina da jedete avokado da biste bili zdravi i vitki!
13. maj
Evo kako možete da uključite avokado u vaš svakodnevni meni, tako da ste i zdravi, i mršavi. Pogledajte 6 predloga kako da konzumirate avokado.
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da pripremite ukusno meso na njemu.
Zamrzavanje i odmrzavanje testaZamrzavanje i odmrzavanje testa
06. maj
Ponekad se desi da umesite više testa nego što vam je potrebno za pečenje kolača ili pogače ili druge vrste peciva. Da ne biste ispekli ogromne količine, testo je bolje zamrznuti da biste ga koristili drugi put. Pre nego što testo stavite u zamrzivač,
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeKako se farbaju jaja - uputstvo za početnike
05. maj
Ukoliko vam predstoji da po prvi put farbate jaja za Uskrs, sigurno želite da se dobro predstavite. Evo korisnih saveta za farbanje jaja za početnike.