Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?Zašto da stavljate listove trešanja i crne ribizle u domaće turšije?
18. avgust
Za zimnicu su najpopularniji listovi crne ribizle i višnje. Mnogi ih dodaju prilikom konzerviranja paradajza ili krastavaca. Pogledajte detalje.
Glutenski pirinačGlutenski pirinač
14. avgust
Odmah da požurimo da razjasnimo - ovo nije pirinač koji sadrži gluten, naprotiv! Šta treba da znamo o ovom popularnom pirinču. Glutenski pirinač - koristi i primena.
Iskušenja kuhinje u južnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u južnoj Francuskoj
13. avgust
Kuhinja Južne Francuske je veoma raznovrsna i jedna od omiljenih u svetu. Provansalska kuhinja koristi mnogo zelenih začina, koji rastu divlje. Pogledajte koji su specijaliteti iz južne Francuske.
Srednjezrni pirinačSrednjezrni pirinač
10. avgust
Mnogi ne znaju kakva je razlika između vrsta pirinča prema vrsti zrna. Ovde ćemo vas upoznati sa karakteristikama srednjezrnog pirinča. Ima neke neprocenjive prednosti koje ga čine neophodnim za pripremu nekih kulinarskih iskušenja.
Klasični načini za sečenje krompiraKlasični načini za sečenje krompira
07. avgust
Teško ćete naići na evropski restoran koji nije dao posebno mesto krompiru u svom meniju - pomfrit, sotirani krompir, glazirani krompir, krompir na roštilju itd. Pogledajte koji su načini sečenja krompira.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Supe su jedan od najpopularnijih recepata za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine. Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe ili jaja. Zbog namirnica u recepti
Teksmati pirinačTeksmati pirinač
04. avgust
Ovo je verovatno prvi put da čujete za postojanje teksmati pirinča. eksmati je zapravo neverovatno uspešan hibrid, dobijen ukrštanjem indijskog basmatija i tradicionalnog američkog dugozrnog pirinča. Pogledajte detalje o ovom pirinču.
Pirinač KarnaroliPirinač Karnaroli
03. avgust
Pirinač Karnaroli se odlikuje većim sadržajem pirinčanog skroba i zdravijom strukturom od mnogih popularnih vrsta pirinča. Čime je vrsta Karnaroli stekla takvu popularnost i u kojim jelima se koristi?
Nekoliko trikova za savršeno spremljen pirinačNekoliko trikova za savršeno spremljen pirinač
02. avgust
Sve što je potrebno da znate o pripremanju savršeno mekanog pirinča smo sakupili na jednom mestu. Pirinač je jedan od onih proizvoda koji se lako spremaju, ali još lakše može da se pogreši.
Odgovarajuće meze uz viskiOdgovarajuće meze uz viski
22. jul
Postoji neko meze, koje naročito dobro ide uz viski. Evo šta je dobro da znate o tome i sa čim se poslužuje viski u različitim zemljama.
Čime da zamenimo pavlaku?Čime da zamenimo pavlaku?
17. jul
Ako se pitate čime da zamenite pavlaku prilikom pripreme omiljenih proizvoda od testa, supa i peciva, onda je ovaj članak samo za vas i otvoriće nove kulinarske horizonte.
Naglo prženje mesa zbog zatvaranja - kako i zašto?Naglo prženje mesa zbog zatvaranja - kako i zašto?
12. jul
Kako da pripremimo savršenu šniclu kod kuće? U tu svrhu može da vam pomogne tehnika pečaćenja mesa. Pogledajte kako treba zapečatiti meso.
Kako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukneKako da skuvamo jaja da budu čitava, da nijedno ne pukne
08. jul
Mnogi bi se složili da kuvanje jaja bez pucanja nije jednostavno. Kako da skuvamo čitava jaja, da ne pukne nijedno?