Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravilno čuvanje jajaPravilno čuvanje jaja
18. mart
Pravilno čuvanje jaja je izuzetno važno. Budite pažljivi i ne ostavljajte jaja dugo van frižidera, jer se bakterija salmonela savršeno razvija na sobnoj temperaturi.
Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)Saveti za pripremanje Uskršnjeg kolača (Kozunak)
16. mart
Uskrs je najveći hrišćanski praznik i slavi se u proleće. Svako od nas ovaj praznik povezuje sa tradicijom, koja je vezana za njega. Najčešće su to uskršnja farbana jaja, ali i Uskršnji kolač (Kozunak), koji se priprema u Bugarskoj i Rumuniji.
Saveti za mariniranje korenastog povrćaSaveti za mariniranje korenastog povrća
15. mart
Korenasto povrće je ukusno i korisno i zbog toga treba da ga pripremamo često i na različite načine. Pogledajte savete kako da marinirate korenasto povrće.
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjEvo kako da napravite savršeni Patišpanj
01. mart
priprema savršenog patišpanj testa je užasno jednostavna - sve dok se pridržavate recepta i koristite tepsije odgovarajućih dimenzija. Približno smesa sa 3 jaja je dovoljna za kvadratnu tepsiju sa stranicom od 18 cm.
Zamene za belo brašnoZamene za belo brašno
25. feb.
Zamene belog brašna odličan su izbor za ljude sa netolerancijom na gluten, kao i za ljude koji žele da diverzifikuju svoju ishranu. Koja brašna zamenjuju belo pšenično brašno?
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Već ste odlučili da pripremite jelo sa šaranom. Ova vrsta ribe je dobra kako za riblje čorbe, tako i za prženje, pohovanje, pečenje na roštilju i naravno - u rerni. Kako se čisti šaran?
Najbolji začini za čorbe i supeNajbolji začini za čorbe i supe
08. feb.
Kada pripremate supe ili čorbe i dvoumite se koji začin u koju čorbu da stavite, često paničite, kako ne biste pogrešili. Evo nekih uputstava koji začini u koje čorbe idu.
Mariniranje bifteka i njegova pripremaMariniranje bifteka i njegova priprema
29. januar
Bitek se može peći u rerni, grilu ili tiganju, a prilikom pečenja najbitnije je da meso bude sobne temperature i da se soli neposredno pre pečenja.
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Prstohvat bibera ili aleve paprike se stavlja u veliki deo jela koja spremamo. Saveti za uvanje bibera i aleve paprike.
Koji je deo svinje za šta pogodanKoji je deo svinje za šta pogodan
21. januar
Nezavnisno od toga tokom kojeg godišnjeg doba konzumirate svinjetinu, važno je da znate koji je deo svinjetine za šta pogodan, kako ne biste pravili odreske poput đona . Šta se pravi od svinjskog vrata, plećke i filea?