- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Mlečni ProizvodiKefir
04. avgust
Rosi Trifonova
Mlečni ProizvodiGorgonzola
03. avgust
Rosi Trifonova
Mlečni ProizvodiEmentaler
02. avgust
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GaudaGauda je tradicionalni holandski tvrdi sir, koji dolazi iz istoimenog grada u Holandiji. Gauda se proizvodi u velikim pitama i ima tamno žutu boju. Proizvodnja Gaude. Kulinarska upotreba Gaude.
02. avgust
PekorinoPekorino je tvrdi italijanski sir, koji se proizvodi od ovčijeg mleka. Pekorino je jedan od najstarijih sireva, koji se priozvode u Italiji. Pekorino se proizvodi u nekoliko regija u Italiji.
31. jul
Kravlje MlekoSvuda u svetu e može naići na kravlje mleko, da mu čak nikakav opis i ne treba. Ono je osnovni element naše ishrane, bilo da se dodaje integralnom doručku ili se samo hladno pije u šolji. Sveže mleko je dostupno u raznim oblicima, čija masnoća varir.
20. jul
RakletRaklet /raclette/ je švajcarski polutvrdi kravlji sir. Raklet se koristi za pripremu istoimenog ukusnog jela. Raklet se konzumira dobro ispečen ili rastopljen, jer u sirovom stanju ima još miris. Ra
20. jul
ParmezanParmezan ili Parmigiano-Reggiano je tvrdi italijanski sir, poznat u celom svetu. Prema legendi, prva pita Parmezana napravljena je negde u srednjem veku. Pripremanje Parmezana.
18. jul
Buđavi SirBuđavi sir je jedan od najukusnijih delikatesa. Buđavi sir je izmišljen slučajno, a najpoznatiji je Rokfor. Buđavi sir ima veliku primenu u kulinarstvu, savršeno se kombinuje sa crnim vinom.
14. jul
ČedarČedar je tradicionalan engleski sir, koji se danas proizvodi u nekoliko zemalja sveta. U zavisnosti od perioda zrenja, menjaju se ukus i aroma Čedra. Sir Čedar se odlično slaže sa voćem, povrćem i crnim vinom.
13. jul
Sitan SirSitan sir je jedna od hranljivih namirnica koje čovek treba da konzumira redovno. Hranljiva vrednost sitnog sira. Korisne materije u sitnom siru. Izbor sitnog sira. Kako se pravi sitan sir.
09. jul
Bri SirBri je francuski sir sa plemenitom plesni i spada u grupu makanih sireva. Nazivan često kralj sireva Bri karakterističan je po mekanoj konzistenciji i voćnom ukusu. Proizvodnja sira Bri.
07. jul
KamamberKamamber je francuski meki sir sa bogatom aromom i mekom konzistencijom. Kamamber ima karakterističnu buđavu koru i bogatu istoriju. Kamamber je bio omiljeni sir Napoleona.
07. jul
Odabrani Članci
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 808
Recepti
7 886
11 369
Drugo