Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
ČedarMlečni ProizvodiČedar
13. jul
Rosi Trifonova
Sitan SirMlečni ProizvodiSitan Sir
09. jul
Rosi Trifonova
Bri SirMlečni ProizvodiBri Sir
07. jul
Rosi Trifonova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
KamamberKamamber
07. jul
Kamamber je francuski meki sir sa bogatom aromom i mekom konzistencijom. Kamamber ima karakterističnu buđavu koru i bogatu istoriju. Kamamber je bio omiljeni sir Napoleona.
Kondenzovano MlekoKondenzovano Mleko
22. jun
Istorija kondenzovanog mleka je veoma zanimljiva. Pojava kondenzovanog mleka uopšte nije povezana sa nekim kulinarskim ciljem. Kondenzovano mleko se koristi za pripremanje kremova, pudinga i kolača.
Mleko u prahuMleko u prahu
05. jun
Mleko u prahu predstavlja instant materiju, koja kad se rastvori sa toplom vodom postaje zamena za sveže mleko. Sastav mleka u prahu. Tehnologija proizvodnje mleka u prahu.
KačkavaljKačkavalj
01. jun
Kačkavalj je omiljeni mlečni proizvod dece i odraslih. Postoji suštinska razlika između balkanskog kačkavalja i žutih sireva, popularnih u Evropi. Vrste kačkavalja. Kulinarska upotreba kačkavalja.
RikotaRikota
11. maj
Rikota je tradicionalni italijanski sir, koji se već vekovima proizvodi u Italiji. Rikota se smatra sekundarnim proizvodom u industriji sira. Rikota se koristi za pravljenje ukusnih poslastica.
MaskarponeMaskarpone
26. april
Maskarpone - nezamenljiv sastojak većini omiljenog Tiramisua. Čudno to izgledalo ili ne, iako je sir, maskarpone se koristi uglavnom za deserte. Kulinarska upotreba maskarponea.
RokforRokfor
07. mart
Rokfor je najpopularniji buđavi sir u celom svetu i često ga nazivaju kraljem svih sireva. Rokfor je i prvi patentirani sir u istoriji sireva. Proizvodnja Rokfora. Primena Rokfora u kulinarstvu