Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
KefirMlečni ProizvodiKefir
04. avgust
Rosi Trifonova
GorgonzolaMlečni ProizvodiGorgonzola
03. avgust
Rosi Trifonova
EmentalerMlečni ProizvodiEmentaler
02. avgust
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
GaudaGauda
02. avgust
Gauda je tradicionalni holandski tvrdi sir, koji dolazi iz istoimenog grada u Holandiji. Gauda se proizvodi u velikim pitama i ima tamno žutu boju. Proizvodnja Gaude. Kulinarska upotreba Gaude.
PekorinoPekorino
31. jul
Pekorino je tvrdi italijanski sir, koji se proizvodi od ovčijeg mleka. Pekorino je jedan od najstarijih sireva, koji se priozvode u Italiji. Pekorino se proizvodi u nekoliko regija u Italiji.
Kravlje MlekoKravlje Mleko
20. jul
Svuda u svetu e može naići na kravlje mleko, da mu čak nikakav opis i ne treba. Ono je osnovni element naše ishrane, bilo da se dodaje integralnom doručku ili se samo hladno pije u šolji. Sveže mleko je dostupno u raznim oblicima, čija masnoća varir.
RakletRaklet
20. jul
Raklet /raclette/ je švajcarski polutvrdi kravlji sir. Raklet se koristi za pripremu istoimenog ukusnog jela. Raklet se konzumira dobro ispečen ili rastopljen, jer u sirovom stanju ima još miris. Ra
ParmezanParmezan
18. jul
Parmezan ili Parmigiano-Reggiano je tvrdi italijanski sir, poznat u celom svetu. Prema legendi, prva pita Parmezana napravljena je negde u srednjem veku. Pripremanje Parmezana.
Buđavi SirBuđavi Sir
14. jul
Buđavi sir je jedan od najukusnijih delikatesa. Buđavi sir je izmišljen slučajno, a najpoznatiji je Rokfor. Buđavi sir ima veliku primenu u kulinarstvu, savršeno se kombinuje sa crnim vinom.
ČedarČedar
13. jul
Čedar je tradicionalan engleski sir, koji se danas proizvodi u nekoliko zemalja sveta. U zavisnosti od perioda zrenja, menjaju se ukus i aroma Čedra. Sir Čedar se odlično slaže sa voćem, povrćem i crnim vinom.
Sitan SirSitan Sir
09. jul
Sitan sir je jedna od hranljivih namirnica koje čovek treba da konzumira redovno. Hranljiva vrednost sitnog sira. Korisne materije u sitnom siru. Izbor sitnog sira. Kako se pravi sitan sir.
Bri SirBri Sir
07. jul
Bri je francuski sir sa plemenitom plesni i spada u grupu makanih sireva. Nazivan često kralj sireva Bri karakterističan je po mekanoj konzistenciji i voćnom ukusu. Proizvodnja sira Bri.
KamamberKamamber
07. jul
Kamamber je francuski meki sir sa bogatom aromom i mekom konzistencijom. Kamamber ima karakterističnu buđavu koru i bogatu istoriju. Kamamber je bio omiljeni sir Napoleona.