Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
Zeleni SirMlečni ProizvodiZeleni Sir
28. sep.
Kristina Chernikova
Stilton SirMlečni ProizvodiStilton Sir
27. sep.
Rosi Stoyanova
Taleđio sirMlečni ProizvodiTaleđio sir
27. sep.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
HalumiHalumi
26. sep.
Halumi ili Hallumi predstavlja tradicionalan sir koji se proizvodi od kozijeg ili ovčijeg mleka, a u nekim slučajevima se dodaje i kravlje mleko. Halumi se proizvodi na Kipru, a tokom 1999. godine država je uspela da dobije oficijalno priznanje za halumi
Ovčiji sirOvčiji sir
19. sep.
1
Ovčiji sir treba da se koristi iz mnogo razloga. Njegov bogati sastav jača organizam, snabdevajući ga vitaminima i mikroelementima.
Kiselo MlekoKiselo Mleko
17. sep.
Kiselo mleko je jedna od najkorisnijih namirnica za čoveka. Kiselo mleko se dobija od ugrejanog svežeg mleka, u koje su dodate bakterije iz kiselog mleka - Lactobacillus bulgaricus. Pripremanje kiselog mleka i dijeta.
Krem SirKrem Sir
12. sep.
Krem sir je vrsta mekog sira sa složenim i delikatnim načinom proizvodnje. Krem sir ima kremastu strukturu, mek i prijatan ukus i široku primenu u kulinarstvu. Sastav krem sira.
Sveže MlekoSveže Mleko
04. sep.
Sveže mleko je biološka hranljiva tečnost - hrana sisara. Hipokrat je lečio tuberkulozu svežim kozjim mlekom. Sa svežim mlekom se prave kolači, torte, kremovi i sosevi.
MocarelaMocarela
01. sep.
Mocarela je sir koji se pravi od bivoljeg mleka i poreklom je iz Kampanje, oblasti blizu Napulja. Kalorije i sastav mocarele. Možete bez mnogo muke da napravite domaću mocarelu.
Bivolje MlekoBivolje Mleko
16. avgust
Bivolje mleko je izuzetno dragocen proizvod, koji ima visoku hranljivu vrednost i korisne sastojke. Bivolje mleko se koristi za pravljenje kačkavalja, sira i kiselog mleka. Bivolje mleko poboljšava zaštitne mehanizme organizma.
EdamerEdamer
16. avgust
Edamer je, uz Gaudu, jedan od najpopularnijih holandskih sireva. Voljen u celom svetu, Edamer se proizvodi od kombinacije pasterizovanog i ponekad delimično obranog mleka. Edamer ima karakterističnu crvenu voštanu opnu i oslićno se slaže sa voćem.
GrijerGrijer
08. avgust
Grijer je tradicionalni tvrdi švajcarski sir, veoma popularan i voljen u celoj Francuskoj. Karakteriše ga čvrsta masna kora i ima manje rupica nego Ementaler. Grijer je jedan od najboljih sireva za pečenje.
ProvoloneProvolone
07. avgust
Provolone je autentični italijanski sir, koji se proizvodi u oblastima Lombardija i Veneto. Provolone je mekani sir, koji vremenom postaje tvrđi. Provolone je dobar za topljenje.