- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Mlečni ProizvodiZeleni Sir
28. sep.
Kristina Chernikova
Mlečni ProizvodiStilton Sir
27. sep.
Rosi Stoyanova
Mlečni ProizvodiTaleđio sir
27. sep.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
HalumiHalumi ili Hallumi predstavlja tradicionalan sir koji se proizvodi od kozijeg ili ovčijeg mleka, a u nekim slučajevima se dodaje i kravlje mleko. Halumi se proizvodi na Kipru, a tokom 1999. godine država je uspela da dobije oficijalno priznanje za halumi
26. sep.
Ovčiji sirOvčiji sir treba da se koristi iz mnogo razloga. Njegov bogati sastav jača organizam, snabdevajući ga vitaminima i mikroelementima.
19. sep.
1
Kiselo MlekoKiselo mleko je jedna od najkorisnijih namirnica za čoveka. Kiselo mleko se dobija od ugrejanog svežeg mleka, u koje su dodate bakterije iz kiselog mleka - Lactobacillus bulgaricus. Pripremanje kiselog mleka i dijeta.
17. sep.
Krem SirKrem sir je vrsta mekog sira sa složenim i delikatnim načinom proizvodnje. Krem sir ima kremastu strukturu, mek i prijatan ukus i široku primenu u kulinarstvu. Sastav krem sira.
12. sep.
Sveže MlekoSveže mleko je biološka hranljiva tečnost - hrana sisara. Hipokrat je lečio tuberkulozu svežim kozjim mlekom. Sa svežim mlekom se prave kolači, torte, kremovi i sosevi.
04. sep.
MocarelaMocarela je sir koji se pravi od bivoljeg mleka i poreklom je iz Kampanje, oblasti blizu Napulja. Kalorije i sastav mocarele. Možete bez mnogo muke da napravite domaću mocarelu.
01. sep.
Bivolje MlekoBivolje mleko je izuzetno dragocen proizvod, koji ima visoku hranljivu vrednost i korisne sastojke. Bivolje mleko se koristi za pravljenje kačkavalja, sira i kiselog mleka. Bivolje mleko poboljšava zaštitne mehanizme organizma.
16. avgust
EdamerEdamer je, uz Gaudu, jedan od najpopularnijih holandskih sireva. Voljen u celom svetu, Edamer se proizvodi od kombinacije pasterizovanog i ponekad delimično obranog mleka. Edamer ima karakterističnu crvenu voštanu opnu i oslićno se slaže sa voćem.
16. avgust
GrijerGrijer je tradicionalni tvrdi švajcarski sir, veoma popularan i voljen u celoj Francuskoj. Karakteriše ga čvrsta masna kora i ima manje rupica nego Ementaler. Grijer je jedan od najboljih sireva za pečenje.
08. avgust
ProvoloneProvolone je autentični italijanski sir, koji se proizvodi u oblastima Lombardija i Veneto. Provolone je mekani sir, koji vremenom postaje tvrđi. Provolone je dobar za topljenje.
07. avgust
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 736
Recepti
7 866
11 315
Drugo