Hranljive NamirniceKonservansi i E-dodaciMahunarke i žitariceMesa i kobasiceMlečni ProizvodiOrašasti plodovi i SemenkePovrćeRiba i Morski PlodoviVoćeVrste Alkoholnih PićaVrste GljivaVrste Vina
Mlečni ProizvodiKrem Sir
12. sep.
Rosi Trifonova
Mlečni ProizvodiSveže Mleko
04. sep.
Rosi Trifonova
Mlečni ProizvodiMocarela
01. sep.
Rosi Trifonova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bivolje MlekoBivolje mleko je izuzetno dragocen proizvod, koji ima visoku hranljivu vrednost i korisne sastojke. Bivolje mleko se koristi za pravljenje kačkavalja, sira i kiselog mleka. Bivolje mleko poboljšava zaštitne mehanizme organizma.
16. avgust
EdamerEdamer je, uz Gaudu, jedan od najpopularnijih holandskih sireva. Voljen u celom svetu, Edamer se proizvodi od kombinacije pasterizovanog i ponekad delimično obranog mleka. Edamer ima karakterističnu crvenu voštanu opnu i oslićno se slaže sa voćem.
16. avgust
GrijerGrijer je tradicionalni tvrdi švajcarski sir, veoma popularan i voljen u celoj Francuskoj. Karakteriše ga čvrsta masna kora i ima manje rupica nego Ementaler. Grijer je jedan od najboljih sireva za pečenje.
08. avgust
ProvoloneProvolone je autentični italijanski sir, koji se proizvodi u oblastima Lombardija i Veneto. Provolone je mekani sir, koji vremenom postaje tvrđi. Provolone je dobar za topljenje.
07. avgust
KefirMlečni napitak koji se dobija od kefirne gljive poseduje jedinstvena lekovita i osvežavajuća svojstva. Kefir je pun proteinima, lipidima i šećerima. Kefir je poznat i kao tibetanska gljiva.
04. avgust
GorgonzolaGorgonzola je napoznatiji italijanski sir. Gorgonzola ima mekanu strukturu i plavo-zelene žilice od plesni. Gorgonzola se odlično slaže sa crnim vinima i kruškama.
03. avgust
EmentalerEmentaler, poznat i kao Emental, predstavlja tradicionalni švajcarski sir. Ementaler ima žutu bolu, konzistemcija mu je srednje tvrda i ima rupe. Ementaler se koristi za pravljenje fondua.
02. avgust
GaudaGauda je tradicionalni holandski tvrdi sir, koji dolazi iz istoimenog grada u Holandiji. Gauda se proizvodi u velikim pitama i ima tamno žutu boju. Proizvodnja Gaude. Kulinarska upotreba Gaude.
02. avgust
PekorinoPekorino je tvrdi italijanski sir, koji se proizvodi od ovčijeg mleka. Pekorino je jedan od najstarijih sireva, koji se priozvode u Italiji. Pekorino se proizvodi u nekoliko regija u Italiji.
31. jul
Kravlje MlekoSvuda u svetu e može naići na kravlje mleko, da mu čak nikakav opis i ne treba. Ono je osnovni element naše ishrane, bilo da se dodaje integralnom doručku ili se samo hladno pije u šolji. Sveže mleko je dostupno u raznim oblicima, čija masnoća varir.
20. jul
RakletRaklet /raclette/ je švajcarski polutvrdi kravlji sir. Raklet se koristi za pripremu istoimenog ukusnog jela. Raklet se konzumira dobro ispečen ili rastopljen, jer u sirovom stanju ima još miris. Ra
20. jul
ParmezanParmezan ili Parmigiano-Reggiano je tvrdi italijanski sir, poznat u celom svetu. Prema legendi, prva pita Parmezana napravljena je negde u srednjem veku. Pripremanje Parmezana.
18. jul
Buđavi SirBuđavi sir je jedan od najukusnijih delikatesa. Buđavi sir je izmišljen slučajno, a najpoznatiji je Rokfor. Buđavi sir ima veliku primenu u kulinarstvu, savršeno se kombinuje sa crnim vinom.
14. jul
Odabrani Članci
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 604
Recepti
8 115
11 745
Drugo