Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
Krem SirMlečni ProizvodiKrem Sir
12. sep.
Rosi Trifonova
Sveže MlekoMlečni ProizvodiSveže Mleko
04. sep.
Rosi Trifonova
MocarelaMlečni ProizvodiMocarela
01. sep.
Rosi Trifonova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bivolje MlekoBivolje Mleko
16. avgust
Bivolje mleko je izuzetno dragocen proizvod, koji ima visoku hranljivu vrednost i korisne sastojke. Bivolje mleko se koristi za pravljenje kačkavalja, sira i kiselog mleka. Bivolje mleko poboljšava zaštitne mehanizme organizma.
EdamerEdamer
16. avgust
Edamer je, uz Gaudu, jedan od najpopularnijih holandskih sireva. Voljen u celom svetu, Edamer se proizvodi od kombinacije pasterizovanog i ponekad delimično obranog mleka. Edamer ima karakterističnu crvenu voštanu opnu i oslićno se slaže sa voćem.
GrijerGrijer
08. avgust
Grijer je tradicionalni tvrdi švajcarski sir, veoma popularan i voljen u celoj Francuskoj. Karakteriše ga čvrsta masna kora i ima manje rupica nego Ementaler. Grijer je jedan od najboljih sireva za pečenje.
ProvoloneProvolone
07. avgust
Provolone je autentični italijanski sir, koji se proizvodi u oblastima Lombardija i Veneto. Provolone je mekani sir, koji vremenom postaje tvrđi. Provolone je dobar za topljenje.
KefirKefir
04. avgust
Mlečni napitak koji se dobija od kefirne gljive poseduje jedinstvena lekovita i osvežavajuća svojstva. Kefir je pun proteinima, lipidima i šećerima. Kefir je poznat i kao tibetanska gljiva.
GorgonzolaGorgonzola
03. avgust
Gorgonzola je napoznatiji italijanski sir. Gorgonzola ima mekanu strukturu i plavo-zelene žilice od plesni. Gorgonzola se odlično slaže sa crnim vinima i kruškama.
EmentalerEmentaler
02. avgust
Ementaler, poznat i kao Emental, predstavlja tradicionalni švajcarski sir. Ementaler ima žutu bolu, konzistemcija mu je srednje tvrda i ima rupe. Ementaler se koristi za pravljenje fondua.
GaudaGauda
02. avgust
Gauda je tradicionalni holandski tvrdi sir, koji dolazi iz istoimenog grada u Holandiji. Gauda se proizvodi u velikim pitama i ima tamno žutu boju. Proizvodnja Gaude. Kulinarska upotreba Gaude.
PekorinoPekorino
31. jul
Pekorino je tvrdi italijanski sir, koji se proizvodi od ovčijeg mleka. Pekorino je jedan od najstarijih sireva, koji se priozvode u Italiji. Pekorino se proizvodi u nekoliko regija u Italiji.
Kravlje MlekoKravlje Mleko
20. jul
Svuda u svetu e može naići na kravlje mleko, da mu čak nikakav opis i ne treba. Ono je osnovni element naše ishrane, bilo da se dodaje integralnom doručku ili se samo hladno pije u šolji. Sveže mleko je dostupno u raznim oblicima, čija masnoća varir.
RakletRaklet
20. jul
Raklet /raclette/ je švajcarski polutvrdi kravlji sir. Raklet se koristi za pripremu istoimenog ukusnog jela. Raklet se konzumira dobro ispečen ili rastopljen, jer u sirovom stanju ima još miris. Ra
ParmezanParmezan
18. jul
Parmezan ili Parmigiano-Reggiano je tvrdi italijanski sir, poznat u celom svetu. Prema legendi, prva pita Parmezana napravljena je negde u srednjem veku. Pripremanje Parmezana.
Buđavi SirBuđavi Sir
14. jul
Buđavi sir je jedan od najukusnijih delikatesa. Buđavi sir je izmišljen slučajno, a najpoznatiji je Rokfor. Buđavi sir ima veliku primenu u kulinarstvu, savršeno se kombinuje sa crnim vinom.