Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
Sir MjunsterMlečni ProizvodiSir Mjunster
12. okt.
Kristina Chernikova
Mon d'OrMlečni ProizvodiMon d'Or
11. okt.
Kristina Chernikova
Sir BoforMlečni ProizvodiSir Bofor
08. okt.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sir NjušatelSir Njušatel
08. okt.
Njušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih lokalnih sireva. Popularan je zbog srcast
Limburški SirLimburški Sir
05. okt.
Limburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Limburški sir nije pogodan za termičku obradu.
Komte sirKomte sir
05. okt.
Komte je francuski sir koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grujer de Komte. Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Mjunsterom ulazi u spisak najpopularnijih sireva u Francuskoj. Komte se
Grana padanoGrana padano
03. okt.
Grana padano (Grana padano) je veoma popularan italijanski tvrdi sir. Grana padano podseća na permezan. Grana padano može da se posipa preko špageta, testenine, čorbi i rižota.
FontinaFontina
03. okt.
Fontina (Fontina) je vrsta sira koja potiče iz Italije. Fontina spada u italijanske sireve sa bogatom istorijom. Upotreba fontine jača koštani sistem i hrani i regeneriše kožu, kosu i nokte.
KačokavaloKačokavalo
02. okt.
Kačokavalo je vrsta italijanskog sira koji je tipičan za ostrvo Sicilija i južni regoin Bazilika. Kačokavalo se pravi od kravljeg mleka ili mešavine kravljeg, ovčijeg i kozijeg mleka. Kuvanje sa kačokavalom.
Blu d'AvernBlu d'Avern
02. okt.
Blu d'Avern (Bleu d'Auvergne) je veoma poznat francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Blu d'Avern ima mekši ukus od ostalih plavih sireva. Blu d'Avern se odlučno kombinuje sa aromatičnim desertnim vinima.
Zeleni SirZeleni Sir
28. sep.
Zeleni sir je vrsta buđavog sira, dobijenog po specijalnoj tehnologiji. Takvi sirevi se prave u Švajcarskoj i Engleskoj. U bugarskoj se sreće zeleni sir nazvan Crni Vit, koji se proizvodi u istoimenom tetevenskom selu. Dugo godina njegovo postojanje je bi
Stilton SirStilton Sir
27. sep.
Stilton je engleski sir. Stilton je najpoznatiji britanski plavi sir. Stilton se nudi na tržištu u dve varijante - plavi sir /poznatija varijanta/ i beli sir, koji nije mnogo popularan.
Taleđio sirTaleđio sir
27. sep.
Kada probate Taleđio prvi put, osetićete različite ukuse. Uopšteno, gurmani nisu jednoglasni kada su u pitanju karakteristike njegovog ukusa.
HalumiHalumi
26. sep.
Halumi ili Hallumi predstavlja tradicionalan sir koji se proizvodi od kozijeg ili ovčijeg mleka, a u nekim slučajevima se dodaje i kravlje mleko. Halumi se proizvodi na Kipru, a tokom 1999. godine država je uspela da dobije oficijalno priznanje za halumi
Ovčiji sirOvčiji sir
19. sep.
1
Ovčiji sir treba da se koristi iz mnogo razloga. Njegov bogati sastav jača organizam, snabdevajući ga vitaminima i mikroelementima.
Kiselo MlekoKiselo Mleko
17. sep.
Kiselo mleko je jedna od najkorisnijih namirnica za čoveka. Kiselo mleko se dobija od ugrejanog svežeg mleka, u koje su dodate bakterije iz kiselog mleka - Lactobacillus bulgaricus. Pripremanje kiselog mleka i dijeta.