Hranljive NamirniceKonservansi i E-dodaciMahunarke i žitariceMesa i kobasiceMlečni ProizvodiOrašasti plodovi i SemenkePovrćeRiba i Morski PlodoviVoćeVrste Alkoholnih PićaVrste GljivaVrste Vina
Mlečni ProizvodiSir Mjunster
12. okt.
Kristina Chernikova
Mlečni ProizvodiMon d'Or
11. okt.
Kristina Chernikova
Mlečni ProizvodiSir Bofor
08. okt.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sir NjušatelNjušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih lokalnih sireva. Popularan je zbog srcast
08. okt.
Limburški SirLimburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Limburški sir nije pogodan za termičku obradu.
05. okt.
Komte sirKomte je francuski sir koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grujer de Komte. Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Mjunsterom ulazi u spisak najpopularnijih sireva u Francuskoj. Komte se
05. okt.
Grana padanoGrana padano (Grana padano) je veoma popularan italijanski tvrdi sir. Grana padano podseća na permezan. Grana padano može da se posipa preko špageta, testenine, čorbi i rižota.
03. okt.
FontinaFontina (Fontina) je vrsta sira koja potiče iz Italije. Fontina spada u italijanske sireve sa bogatom istorijom. Upotreba fontine jača koštani sistem i hrani i regeneriše kožu, kosu i nokte.
03. okt.
KačokavaloKačokavalo je vrsta italijanskog sira koji je tipičan za ostrvo Sicilija i južni regoin Bazilika. Kačokavalo se pravi od kravljeg mleka ili mešavine kravljeg, ovčijeg i kozijeg mleka. Kuvanje sa kačokavalom.
02. okt.
Blu d'AvernBlu d'Avern (Bleu d'Auvergne) je veoma poznat francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Blu d'Avern ima mekši ukus od ostalih plavih sireva. Blu d'Avern se odlučno kombinuje sa aromatičnim desertnim vinima.
02. okt.
Zeleni SirZeleni sir je vrsta buđavog sira, dobijenog po specijalnoj tehnologiji. Takvi sirevi se prave u Švajcarskoj i Engleskoj. U bugarskoj se sreće zeleni sir nazvan Crni Vit, koji se proizvodi u istoimenom tetevenskom selu. Dugo godina njegovo postojanje je bi
28. sep.
Stilton SirStilton je engleski sir. Stilton je najpoznatiji britanski plavi sir. Stilton se nudi na tržištu u dve varijante - plavi sir /poznatija varijanta/ i beli sir, koji nije mnogo popularan.
27. sep.
Taleđio sirKada probate Taleđio prvi put, osetićete različite ukuse. Uopšteno, gurmani nisu jednoglasni kada su u pitanju karakteristike njegovog ukusa.
27. sep.
HalumiHalumi ili Hallumi predstavlja tradicionalan sir koji se proizvodi od kozijeg ili ovčijeg mleka, a u nekim slučajevima se dodaje i kravlje mleko. Halumi se proizvodi na Kipru, a tokom 1999. godine država je uspela da dobije oficijalno priznanje za halumi
26. sep.
Ovčiji sirOvčiji sir treba da se koristi iz mnogo razloga. Njegov bogati sastav jača organizam, snabdevajući ga vitaminima i mikroelementima.
19. sep.
1
Kiselo MlekoKiselo mleko je jedna od najkorisnijih namirnica za čoveka. Kiselo mleko se dobija od ugrejanog svežeg mleka, u koje su dodate bakterije iz kiselog mleka - Lactobacillus bulgaricus. Pripremanje kiselog mleka i dijeta.
17. sep.
Odabrani Članci
Forum
- Ehinacea12. jun
- Aparat za krofnice12. jun
- Koji su vaši omiljeni keksići?12. jun
- Kuvano vino11. jun
- Omiljeni letnji napitak11. jun
Naše kategorije recepata
16 604
Recepti
8 115
11 745
Drugo