Mlečni Proizvodi

Mlečni Proizvodi

Mlečni proizvodi sa informacijom o njima, njihovom sastavu i koristi. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih mlečnih proizvoda . Vrste mlečnih proizvoda.
Ovčije mlekoMlečni ProizvodiOvčije mleko
12. januar
1
Rosi Stoyanova
Feta SirMlečni ProizvodiFeta Sir
20. dec.
Kristina Chernikova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sir MjunsterSir Mjunster
12. okt.
Mjunster (Munster, Munster-géromé) je francuski sir, koji se proizvodi od kravljeg mleka. Zajedno sa Kamemberom, Taleđiom, Stiltonom i Limburškim sirom spada u najsmrdljivije sireve na svetu.
Mon d'OrMon d'Or
11. okt.
Mon d'Or je popularan francuski sir. Sir je pogodan za sosove i na taj način se ubacuje kao dodatak ukusu špagetima, makaronama, testenini, rižotu i krompiru. Njegova meka konzistencija dozvoljava da se koristi i za spremanje drugih deserta.
Sir BoforSir Bofor
08. okt.
Bofor spada sireve, koji su prisutni u kulinarstvu vekovima. Njegove korene naći ćemo u podnožju Alpa.
Sir NjušatelSir Njušatel
08. okt.
Njušatel predstavlja francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Po svojoj mekoj strukturi može da se uporedi sa Kamemberom i Brijem. Proizvodi se u regiji Gornja Normandija gde se smatra za jedan od nastarijih lokalnih sireva. Popularan je zbog srcast
Limburški SirLimburški Sir
05. okt.
Limburški sir (Limburger) predstavlja vrstu mekog sira koji se proizvodi od kravljeg mleka. Po tradiciji se sprema u Belgiji, Holandiji i Nemačkoj. Limburški sir nije pogodan za termičku obradu.
Komte sirKomte sir
05. okt.
Komte je francuski sir koji se proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka. Poznat je još pod imenom Grujer de Komte. Zajedno sa Kamemberom, Boforom i Mjunsterom ulazi u spisak najpopularnijih sireva u Francuskoj. Komte se
Grana padanoGrana padano
03. okt.
Grana padano (Grana padano) je veoma popularan italijanski tvrdi sir. Grana padano podseća na permezan. Grana padano može da se posipa preko špageta, testenine, čorbi i rižota.
FontinaFontina
03. okt.
Fontina (Fontina) je vrsta sira koja potiče iz Italije. Fontina spada u italijanske sireve sa bogatom istorijom. Upotreba fontine jača koštani sistem i hrani i regeneriše kožu, kosu i nokte.
KačokavaloKačokavalo
02. okt.
Kačokavalo je vrsta italijanskog sira koji je tipičan za ostrvo Sicilija i južni regoin Bazilika. Kačokavalo se pravi od kravljeg mleka ili mešavine kravljeg, ovčijeg i kozijeg mleka. Kuvanje sa kačokavalom.
Blu d'AvernBlu d'Avern
02. okt.
Blu d'Avern (Bleu d'Auvergne) je veoma poznat francuski sir koji se pravi od kravljeg mleka. Blu d'Avern ima mekši ukus od ostalih plavih sireva. Blu d'Avern se odlučno kombinuje sa aromatičnim desertnim vinima.