Riba i Morski Plodovi

Riba i Morski Plodovi

Riba i morski plodovi sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta ribe i morskih plodova .
KambalaRiba i Morski PlodoviKambala
18. jul
Rosi Trifonova
PastrmkaRiba i Morski PlodoviPastrmka
07. jul
Rosi Trifonova
SardineRiba i Morski PlodoviSardine
28. jun
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Plava RibaPlava Riba
27. jun
Plava riba (Pomatomus saltatrix) predstavlja grabljivu morsku ribu koje je jedinstven primerak porodice plavih riba. Poznata je pod imenima zubatica i strelka. Plava riba je široko rasprostranjena u celom svetu. Plava riba obitava kako u velikim dubinama
IkraIkra
22. jun
Zajedno sa tartufima, kavijar ima reputaciju jedne od najskupljih namirnica. Kavijar se smatra najmoćnijim afrodizijakom. Vrste kavijara. Recepti za kavijar.
Beli AmurBeli Amur
15. jun
Beli amur je odlična riba za pohovanje, kuvanje, prženje, čak i za želiranje. Mogu da se spremaju i ražnjići.
PalamidaPalamida
14. jun
Palamida je među omiljenim ribama ljubitelja morske hrane. Palamida se može konzumirati marinirana, pečena na roštilju, sušena ili pržena. Prilikom pripremanja palamide treba da se poštuju neka uputstva.
OradaOrada
26. maj
Orada je riba belog, nežnog i suvog mesa. Ona može da se kuva na pari, da se peče u rerni u foliji ili u pergamentu, da se marinira. Orada je tipična riba sa mediteransku kuhinju.
ŠkampiŠkampi
10. maj
Škampi su najpoznatija morska hrana. Kao većina morskih plodova, škampi su korisna i veoma hranljiva namirnica. Kulinarska upotreba škampi. Sastav škampi.
Surimi ŠtapićiSurimi Štapići
05. maj
Surimi štapići su surogatni proizvod savremene prehrambene industrije. Iako se nazivaju i šapići od raka, u njima uopšte nema mesa od raka. Surimi štapići se prave od fileta bele ribe, nazvane surimi.
BrancinBrancin
03. maj
Brancin, drugačije nazivan i morski vuk, je morska riba grabljivica uskog tela i duguljastog tela srebrne boje. LMrancin je jedna od najukusnijih morskih riba. Brancin je pogodan za kuvanje na pari, pečenje na roštilju ili u foliji.
Losos PastrmkaLosos Pastrmka
30. mart
2
Losos pastrmka je hibridna vrsta ribe, plod dugogodišnjeg istraživanja ekipe jugoslovenskih naučnika-genetičara. Losos pastrmka je veoma korisna za zdravlje. Losos pastrmka je tipični predstavnik masnijih riba.
HobotnicaHobotnica
11. mart
Oktopod ili hobotnica je mekušac koji ima osam pipaka i spljošteno telo. Hobortnica sadrži mnogo korisnih vitamina i materija. Priprema se kuvanjem, pečenjem, mariniranjem.