Riba i Morski Plodovi

Riba i Morski Plodovi

Riba i morski plodovi sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta ribe i morskih plodova .
OslićRiba i Morski PlodoviOslić
07. avgust
Rosi Stoyanova
SardelaRiba i Morski PlodoviSardela
03. avgust
Kristina Chernikova
LangustRiba i Morski PlodoviLangust
02. avgust
Antonia R.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
IverakIverak
31. jul
Iverak (Psetta maxima) je spljoštena riba, čije se oči nalaze sa gornje strane. Ima veoma specifičan oblik - spljoštena i asimetričan oblik u obliku romba.
PangazijusPangazijus
29. jul
Pangazijus je riba koja se dosta kupuje, zbog relativno niske cene. Prema rečima nekih eksperata, pangazijus je jedna od najprljavijih riba na svetu. U prodavnicama se može naći filetiran i zamrznut.
JesetraJesetra
24. jul
Jesetra riba sa puno kostiju, a veći deo skeleta je sa hrskavicom. Druga osobina jesetre je da po dužini tela ima pet redova koštanih pločica. Mesi jesetre je izvor glutaminske kiseline.
ŠnjurŠnjur
24. jul
Šnjur je ne samo ukusna hranljiva namirnica, već i vredan izvor značajnih sastojaka. Od njega dobijamo kalcijum, bakar, mangan, jod, fosfor, kobalt, gvožđe, natrijum, kalijum, omega-3 masne kiseline i td.
JastogJastog
24. jul
Jastozi spadaju u morske plodove, veoma su cenjeni zbog svog ukusa širom sveta. Jastoj je veoma cenjena roba i njegova populacija se striktno prati. Kulinarska upotreba jastoga.
TolstolobikTolstolobik
22. jul
Konzumiranje tolstolobika pomaže u sprečavanju problema sa srcem i krvnim sudovima i čuva od onkoloških oboljenja. Tolstolobik je ukusan i pohovan, pečen na roštilju, u obliku ražnjića ili fileta. Meso tolstolobika je belo.
ŠaranŠaran
22. jul
Šaran je slatkovodna riba, jedna od najrasprostranjenijih u svetu. Kod nas se šaran po tradiciji priprema za Nikoljdan. Šaran je masna riba i izvor korisnih nezasićenih masnih kiselana Omega-3.
KambalaKambala
18. jul
Kambala je najkrupnija vrsta riba koje žive na dnu. Pojmom kambala nekada se nazivaju i drugi pljosnati obitavaoci dna, kao što je iverak, ili list. Kambala ima veoma ukusno, a istovremeno lako i posno meso.
PastrmkaPastrmka
07. jul
Pastrmka je opšti kolokvijalni naziv za nekoliko vrsta hladnovodnih riba iz porodice Salmonidae - potočna pastrmka, dužičasta pastrmka, ohridska pastrmka i druge. Pripremanje pastrmke.
SardineSardine
28. jun
Sardine (Sardina pilchardus) predstavlja vrstu morske haringe koja je poznata još pod imenom sardela. Sardine se prodaju uglavnom u konzervama, ali se mogu sresti i u svežem stanju. Sardine su veoma bogate omega-3 masnim kiselinama i vitaminom D.
Plava RibaPlava Riba
27. jun
Plava riba (Pomatomus saltatrix) predstavlja grabljivu morsku ribu koje je jedinstven primerak porodice plavih riba. Poznata je pod imenima zubatica i strelka. Plava riba je široko rasprostranjena u celom svetu. Plava riba obitava kako u velikim dubinama
IkraIkra
22. jun
Zajedno sa tartufima, kavijar ima reputaciju jedne od najskupljih namirnica. Kavijar se smatra najmoćnijim afrodizijakom. Vrste kavijara. Recepti za kavijar.
Beli AmurBeli Amur
15. jun
Beli amur je odlična riba za pohovanje, kuvanje, prženje, čak i za želiranje. Mogu da se spremaju i ražnjići.