Riba i Morski Plodovi

Riba i Morski Plodovi

Riba i morski plodovi sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta ribe i morskih plodova .
ZrakoperkaRiba i Morski PlodoviZrakoperka
03. okt.
Kristina Chernikova
FuguRiba i Morski PlodoviFugu
02. okt.
Rosi Stoyanova
JeguljaRiba i Morski PlodoviJegulja
22. sep.
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine masti i mineralne materije. Meso ajkule se priprema na različite načine. Koristi i štete od mesa akjule.
Morski PlodoviMorski Plodovi
17. sep.
Morski plodovi su veoma ukusna i zdrava hrana, bogata važnim Omega-3 i Omega-6 masnim kiselinama, jodom, cinkom, fosforom i dr. Koristi i čuvanje morskig plodova. Kulinarska upotreba morskih plodova.
OstrigeOstrige
16. sep.
Ostrige su jedinstven plod mora sa delikatnim ukusom. Popularne kao afrodizijak, ostrige su bogate cinkom i gvožđem. Ostrige su zadužene za pravilno funkcionisanje mozga.
MrenaMrena
15. sep.
Konzumiranje mrene, osim što je pravo uživanje za naša čula, ona je i pravo slavlje za naš organizam, budući da ga snabdeva korisnim materijama. Mrene /Barbus/ pripadaju porodici u koju spada preko 300 vrsta riba.
BakalarBakalar
13. sep.
Balakar je jedna od najčešće konzumiranih riba. Ulje od jetre bakalara ima najveće količine vitamina A i D. Najpopularniji su Pacifički i Atlantski bakalar.
SkušaSkuša
12. sep.
Skuša je jedna od najčešće konzumiranih riba u celom svetu. Skuša je veoma korisna za zdravlje. Korisne masnoće u skuši su važne za naš mozak, kožu i kosu.
RakoviRakovi
05. sep.
Rakovi spadaju u morske plodove koji su većini omiljeni. Poznato je oko 400 vrsta rakova, kako morskih, tako i rečnih. Kako se pripremaju rakovi.
Klen (Cipal)Klen (Cipal)
04. sep.
Klen (Mugil cephalus) poznat još kao morski cipal, predstavlja ribu iz porodice cipala. Klen je koriostan za pravilan razvoj našeg organizma. Ako je klen veći. može se puniti orasima, lukom, suvim grožđem i pirinčem.
SomSom
01. sep.
Korisni sastojci čine soma jednim od najvažnijih gostiju na našoj trpezi. Među prednostima ove vrste ribe je njegovo masno meso, koje sadrži proteine i masti, vredan izvor energije.
SabljarkaSabljarka
30. avgust
Sabljarka se dobro kombinuje sa patlidžanom, krompirom, šargarepom, lukom i paradajzom. Slaže se sa začinima kao što su mirođija, peršun, estragon, origano, biber, majoran i td.