- Hranljive Namirnice
- Konservansi i E-dodaci
- Mahunarke i žitarice
- Mesa i kobasice
- Mlečni Proizvodi
- Orašasti plodovi i Semenke
- Povrće
- Riba i Morski Plodovi
- Voće
- Vrste Alkoholnih Pića
- Vrste Gljiva
- Vrste Vina
Riba i Morski PlodoviZrakoperka
03. okt.
Kristina Chernikova
Riba i Morski PlodoviFugu
02. okt.
Rosi Stoyanova
Riba i Morski PlodoviJegulja
22. sep.
Rosi Stoyanova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Meso AjkuleMeso ajkule sadrži belančevine, male količine masti i mineralne materije. Meso ajkule se priprema na različite načine. Koristi i štete od mesa akjule.
22. sep.
Morski PlodoviMorski plodovi su veoma ukusna i zdrava hrana, bogata važnim Omega-3 i Omega-6 masnim kiselinama, jodom, cinkom, fosforom i dr. Koristi i čuvanje morskig plodova. Kulinarska upotreba morskih plodova.
17. sep.
OstrigeOstrige su jedinstven plod mora sa delikatnim ukusom. Popularne kao afrodizijak, ostrige su bogate cinkom i gvožđem. Ostrige su zadužene za pravilno funkcionisanje mozga.
16. sep.
MrenaKonzumiranje mrene, osim što je pravo uživanje za naša čula, ona je i pravo slavlje za naš organizam, budući da ga snabdeva korisnim materijama. Mrene /Barbus/ pripadaju porodici u koju spada preko 300 vrsta riba.
15. sep.
BakalarBalakar je jedna od najčešće konzumiranih riba. Ulje od jetre bakalara ima najveće količine vitamina A i D. Najpopularniji su Pacifički i Atlantski bakalar.
13. sep.
SkušaSkuša je jedna od najčešće konzumiranih riba u celom svetu. Skuša je veoma korisna za zdravlje. Korisne masnoće u skuši su važne za naš mozak, kožu i kosu.
12. sep.
RakoviRakovi spadaju u morske plodove koji su većini omiljeni. Poznato je oko 400 vrsta rakova, kako morskih, tako i rečnih. Kako se pripremaju rakovi.
05. sep.
Klen (Cipal)Klen (Mugil cephalus) poznat još kao morski cipal, predstavlja ribu iz porodice cipala. Klen je koriostan za pravilan razvoj našeg organizma. Ako je klen veći. može se puniti orasima, lukom, suvim grožđem i pirinčem.
04. sep.
SomKorisni sastojci čine soma jednim od najvažnijih gostiju na našoj trpezi. Među prednostima ove vrste ribe je njegovo masno meso, koje sadrži proteine i masti, vredan izvor energije.
01. sep.
SabljarkaSabljarka se dobro kombinuje sa patlidžanom, krompirom, šargarepom, lukom i paradajzom. Slaže se sa začinima kao što su mirođija, peršun, estragon, origano, biber, majoran i td.
30. avgust
Forum
- Kako ubrzati metabolizam?26. feb.
- Kako pripremate česnicu za Božić?03. januar
- Trpeza za navečerije slave08. avgust
- Pasterizacija hrane u kucnim uslovima07. avgust
- Proso - žitarica bez glutena05. april
Naše kategorije recepata
15 741
Recepti
7 869
11 318
Drugo