Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prejedanje jajima - šta treba da znamoPrejedanje jajima - šta treba da znamo
20. okt.
Malo ljudi uspe da izbegne greške u svojoj ishrani. Jedna od namirnica koju najčešće zloupotrbljavamo su jaja. Šta treba da znamo o prejedanju sa jajima?
Devet francuskih sireva koje svako mora da proba!Devet francuskih sireva koje svako mora da proba!
15. okt.
Danas se može izbrojati više od 1000 različitih sireva u kulinarskom leksikonu Francuske. U ocom članku predstavljene su neke vrste francuskih sireva, koje su poznate po svom neponovljivom kvalitetu i ukusu.
Mali pomoćnici u kuhinjiMali pomoćnici u kuhinji
13. okt.
Kada nemate drugu varijantu šta vam ostaje osim da angažujete decu nečim dovoljno jednostavnim, ali zabavnim i malo prljavim. Pogledajte kako da vaspitate male pomoćnike u kuhinji.
Pet najukusnijih salata na svetu - Koje su?Pet najukusnijih salata na svetu - Koje su?
13. okt.
Salata je ustvari predjelo napravljeno od malih komadića povrća ili voća začinjeno solju, drugim začinima i posebno odabranim dresingom.
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojIskušenja kuhinje u Severnoj Francuskoj
11. okt.
Severna Francuska ima dosta opštih crta sa nekim delovima Engleske, ali postoji jedna osnovna razlika - Francuzi žive da bi jeli, dok Englezi jedu da bi živeli.
Zanimljivosti o burgerimaZanimljivosti o burgerima
06. okt.
Samo oni koji nikada u životu nisu probali pravi, sveže pripremljeni burger, ne mogu da razumeju zadovoljstvo za čula i nepce, koje nosi ovaj ne baš zdrav, nazovimo ga tako, sendvič.
Torta od šargarepe - zanimljiva priča i klasičan receptTorta od šargarepe - zanimljiva priča i klasičan recept
23. sep.
Torta od šargarepe je unikatna poslastičarska tvorevina, stvorena na bazi srednjovekovnog favorita nazvanog Puding od šargarepe. Pogledajte priču o Torti od šargarepe i recept za nju.
Čudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog danaČudne legende iz celog sveta o hrani koju jedemo svakog dana
08. sep.
Drevni narodi su često imali komplikovane i fascinantne priče o hrani - od legendi o zemljama sa egzotičnim začinima, do bajki o bogovima koji su čovečanstvu zaveštali svete žitarice. Pročitajte neke od njih.
Sedam važnih razloga da izbacite slatkišeSedam važnih razloga da izbacite slatkiše
06. sep.
Nekontrolisana ljubav prema desertima lako se objašnjava hemijskim procesima. Detaljno analiziramo razloge, zbog kojih treba da smanjimo koncentraciju slatkiša.
Ceo plod ili njegov sok - šta je korisnije da konzumiramo?Ceo plod ili njegov sok - šta je korisnije da konzumiramo?
06. sep.
Moda ceđenog soka i smutija je veoma aktualna danas. Šta je bolje da konzumiramo - celu voćku ili ceđeni sok? Pogledajte u ovom članku!
Karivurst - emblematična kobasica iz BerlinaKarivurst - emblematična kobasica iz Berlina
03. sep.
Karivurst je jedan od glavnih simbola Berlina. Postoji čak i čitav muzej posvećen legendarnoj nemačkoj kobasici. Iseckana svinjska kobasica karivurst je omiljena ulična hrana u Nemačkoj.
Azbuka sladoledaAzbuka sladoleda
25. avgust
Sladoled u svojim različitim oblicima, bojama, varijacijama i ukusima nikada neće izaći iz mode. U ovom tekstu upoznaćemo vas sa različitim varijacijama sladoleda u različitim krajevima sveta, kao i sa nekim klasičnim sladoledima.
Doria - zapadnjačka hrana u japanskom stiluDoria - zapadnjačka hrana u japanskom stilu
23. avgust
Doria je tradicionalno japansko jelo vrste pirinčanih zapečenih jela sa kremastim belim sosem. Pogledajte kako se priprema.