Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva slojeva značenja.
Pogledajte tipična jela koja bake po svetu kuvaju svojim unucimaPogledajte tipična jela koja bake po svetu kuvaju svojim unucima
19. nov.
Nezavisno od toga u kojoj tački na svetu se nalazite, cilj svih baka je da njihovi unuci budu siti. Po svetu ima karakterističnih jela koje bake najčešće pripremaju za svoje ljubimce.
Ras el Hanut - zlatna mešavina začina iz severne AfrikeRas el Hanut - zlatna mešavina začina iz severne Afrike
19. nov.
Ras el Hanut je severnoafrička mešavina začina koju u Alžiru, Tunisu i Maroku uglavnom koriste Arapi i Jevreji. Naziv, u prevodu sa arapskog, znači rukovodilac prodavnice.
Skandinavska kuhinja - ukusni predlozi sa severaSkandinavska kuhinja - ukusni predlozi sa severa
18. nov.
Skandinavska kuhinja se formirala u skladu sa klimatskim uslovima za taj region. Skandinavci su sakupljali veliku količinu zaliha za vreme tople sezone, da bi dugu i tešku zimu dočekali sa mnogo ukusnih jela.
Kako da sprečite kvarenje vaše hraneKako da sprečite kvarenje vaše hrane
12. nov.
Kvarenje hrane izazivaju mali nevidljivi organizmi, nazvani bakterije. Bakterije mnogo vole namirnice sa visokim sadržaje proteina. Kako se kvari naša hrana?
Najukusnija jela sa trpeze slovenskih narodaNajukusnija jela sa trpeze slovenskih naroda
10. nov.
Podsetite se nekih od najukusnijih slovenskih gozbi i probajte da iznenadite porodicu ručkom ili večerom na slovenski način.
Omiljeni deserti ItalijanaOmiljeni deserti Italijana
06. nov.
Nije nepoznata ni činjenica da su deserti Italijana takođe pokorili ceo svet svojim neponovljivim kvalitetom. U zavisnosti od toga u kom delu Italije se nalazite, mogu da vam budu ponuđeni različiti italijanski deserti.
Prava priča o krofnamaPrava priča o krofnama
04. nov.
Krofna predstavlja proizvod od testa blago spljeskanog i okruglog oblika, mešena u dlanu i pržena u dubokoj masnoći dok se ne dobije tamno-zlatasta boja. Ovo je prava priča o krofni.
Ventričina - savršena italijanska salamaVentričina - savršena italijanska salama
26. okt.
Ventričina je tradicionalna italijanska salama proizvedena od svinjskog mesa bez konzervanasa. Ventričina je velika /između jedan i tri kilograma/, okrugla ili kruškolika svinjska salama jakog i intenzivnog ukusa i jarke narandžaste boje.
Legenda o vaniliLegenda o vanili
23. okt.
Vanila je jedan od najpopularnijih začina u svetu. Ona potiče iz šuma Meksika, a legenda o njenom poreklu je veoma zanimljiva.