Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako pomoći sebi biljkama kod pneumonijeKako pomoći sebi biljkama kod pneumonije
15. mart
Ovde nabrojane lekovite biljke mogu da vam pomognu da izlečite neprijatna stanja poput pneumonije. Osnovna lekovita svojstva biljaka kod lečenja problema sa disanjem.
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
Ideja za nenasilnost nad svakim živim bićem dovodi do najviše etike koja se nalazi u osnovi evolucionih procesa. Kako da postanem vegetarijanac?
Šitake pečurke - korisna svojstva i primenaŠitake pečurke - korisna svojstva i primena
05. mart
Šitake pečurke kod nas nisu baš česte, ali su veoma korisne i ukusne. Ove pečurke se ne koriste samo u kulinarstvu već i u medicini. Koristi i sastav pečurki šitake.
Više masne ribe - manje glavoboljeViše masne ribe - manje glavobolje
05. mart
Kada jedete masnu ribu, to pomaže kod migrene i veoma jake i teške glavobolje, prema američkom istraživanju. Kako se konzumiranje masne ribe bori sa glavoboljom
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja.
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Šta predstavlja šunka hamon, kako se pravi i kako je stekla takvu slavu? Za zaljubljenike u španski hamon dajemo detaljnu informaciju kako se konzumira hamon i od kakvog mesa se pravi.
Kratke i originalne poruke za sreću u pitiKratke i originalne poruke za sreću u piti
15. feb.
Nova godina već kuca na vrata, a i svi znamo da ne možemo bez sočne pite sa porukama za sreću koje će nam reći šta nas očekuje. Kratke i originalne poruke za sreću
Zdrav hleb bez kvasca - čudno prirodne fermentacijeZdrav hleb bez kvasca - čudno prirodne fermentacije
11. feb.
Pečenje hleba bez kvasca se pravi od bezkvasnog testa - bez dodavanja kvasca. Hleb napravljen od testa sa prirodnom fermentacijom ne može da se pokvari dosta dugo.
Svetski poznata nemačka jelaSvetski poznata nemačka jela
03. feb.
Nemačka kuhinja je sve, samo ne dijetalna. Glavna jela su uglavnom teška zahvaljujući širokoj upotrebi svinjskog mesa i slanine.
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana. Vekovima nazad pica je bila jelo za siromašne, ali su je zatim zavoleli i kraljevi. U SAD prave obrnutu picu.