Zanimljivo

Zanimljivo

Zanimljivi članci i tekstovi iz sveta kulinarstva.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je ovo-vegetarijanac?Šta je ovo-vegetarijanac?
28. feb.
Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja.
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Šta predstavlja šunka hamon, kako se pravi i kako je stekla takvu slavu? Za zaljubljenike u španski hamon dajemo detaljnu informaciju kako se konzumira hamon i od kakvog mesa se pravi.
Kratke i originalne poruke za sreću u pitiKratke i originalne poruke za sreću u piti
15. feb.
Nova godina već kuca na vrata, a i svi znamo da ne možemo bez sočne pite sa porukama za sreću koje će nam reći šta nas očekuje. Kratke i originalne poruke za sreću
Zdrav hleb bez kvasca - čudno prirodne fermentacijeZdrav hleb bez kvasca - čudno prirodne fermentacije
11. feb.
Pečenje hleba bez kvasca se pravi od bezkvasnog testa - bez dodavanja kvasca. Hleb napravljen od testa sa prirodnom fermentacijom ne može da se pokvari dosta dugo.
Svetski poznata nemačka jelaSvetski poznata nemačka jela
03. feb.
Nemačka kuhinja je sve, samo ne dijetalna. Glavna jela su uglavnom teška zahvaljujući širokoj upotrebi svinjskog mesa i slanine.
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Prototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana. Vekovima nazad pica je bila jelo za siromašne, ali su je zatim zavoleli i kraljevi. U SAD prave obrnutu picu.
Najukusnije morske ribeNajukusnije morske ribe
25. januar
Ako treba da navedemo najdragoceniju u korisnu hranu na našoj trpezi, to je riba. Ali koje su najukusnije ribe?
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuKulinarska tura Uskršnjih jela po svetu
14. januar
Praznovanje Raspeća i Vaskrsenja Isusa Hrista nije svuda jedno te isto kada govorimo o kulinarskim ponudama. Svuda po svetu je drugačije, svako ima svoje kulinarske tradicije za Uskrs. Da pogledamo:
Svaki fan slatkog 5. aprila proslavlja Dan karamelaSvaki fan slatkog 5. aprila proslavlja Dan karamela
14. januar
Svaki 5. april u kulinarskom kalendaru se obeležava kao Dan karamela - proizvod kremove, torte i pudinge čini još primamljivijim i ukusnijim.
Smeđi šećer MuskovadoSmeđi šećer Muskovado
13. januar
Svi smo obožavaoci slatkiša pripremljenih od belog rafinisanog šećera. Ono što ne znamo je da on može potpuno biti zameljen od zdrave alternative, smeđim šećerom Muskovado.
Ekscentrične navike u ishrani nekih uticajnih ličnostiEkscentrične navike u ishrani nekih uticajnih ličnosti
12. januar
Čovečanstvo je uvek imalo intimnu vezu sa hranom. Tako da nije iznenađujuće što su neke od najistaknutijih uticajnih figura u istoriji često imale čudne predstave o tome kako i šta da jedu.
Sve o provansalskoj kuhinjiSve o provansalskoj kuhinji
10. januar
Provansalska kuhinja pokazuje da obična, kvalitetna i nepretenciozna hrana može da bude izuzetno ukusna i da se pretvori u kulinarski praznik svakog dana. Najvažnije o provansalskoj kuhinji.
Sbiten - tradicionalni ruski zimski napitakSbiten - tradicionalni ruski zimski napitak
29. dec.
Sbiten je tradicionalni zimski napitak sa medom, popularan u Rusiji, datira iz 12. veka. Iako ga med i čaj prevazilaze po popularnosti, danas se interesovanje prema sbitenu vraća.