Dvorište i BaštaIshrana kod problemaKulinarske VestiKulinarski SavetiPR ObjavePraznična TrpezaŠta da skuvamŠta je zbog čega korisnoZanimljivo
ZanimljivoKako da postanem vegetarijanac?
15. mart
Iliana Angelova
ZanimljivoŠitake pečurke - korisna svojstva i primena
05. mart
Teodora Meshterova
ZanimljivoViše masne ribe - manje glavobolje
05. mart
Teodora Meshterova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je ovo-vegetarijanac?Ovo-vegetarijanac je osoba koja ne jede meso ili mlečne proizvode, ali jede jaja i proizvode od jaja.
28. feb.
Šunka - šta treba da znamoŠta predstavlja šunka hamon, kako se pravi i kako je stekla takvu slavu? Za zaljubljenike u španski hamon dajemo detaljnu informaciju kako se konzumira hamon i od kakvog mesa se pravi.
21. feb.
Kratke i originalne poruke za sreću u pitiNova godina već kuca na vrata, a i svi znamo da ne možemo bez sočne pite sa porukama za sreću koje će nam reći šta nas očekuje. Kratke i originalne poruke za sreću
15. feb.
Zdrav hleb bez kvasca - čudno prirodne fermentacijePečenje hleba bez kvasca se pravi od bezkvasnog testa - bez dodavanja kvasca. Hleb napravljen od testa sa prirodnom fermentacijom ne može da se pokvari dosta dugo.
11. feb.
Svetski poznata nemačka jelaNemačka kuhinja je sve, samo ne dijetalna. Glavna jela su uglavnom teška zahvaljujući širokoj upotrebi svinjskog mesa i slanine.
03. feb.
Istorija picePrototip pice se pojavio na trpezama drevnih Rimljana. Vekovima nazad pica je bila jelo za siromašne, ali su je zatim zavoleli i kraljevi. U SAD prave obrnutu picu.
31. januar
Najukusnije morske ribeAko treba da navedemo najdragoceniju u korisnu hranu na našoj trpezi, to je riba. Ali koje su najukusnije ribe?
25. januar
Kulinarska tura Uskršnjih jela po svetuPraznovanje Raspeća i Vaskrsenja Isusa Hrista nije svuda jedno te isto kada govorimo o kulinarskim ponudama. Svuda po svetu je drugačije, svako ima svoje kulinarske tradicije za Uskrs. Da pogledamo:
14. januar
Svaki fan slatkog 5. aprila proslavlja Dan karamelaSvaki 5. april u kulinarskom kalendaru se obeležava kao Dan karamela - proizvod kremove, torte i pudinge čini još primamljivijim i ukusnijim.
14. januar
Smeđi šećer MuskovadoSvi smo obožavaoci slatkiša pripremljenih od belog rafinisanog šećera. Ono što ne znamo je da on može potpuno biti zameljen od zdrave alternative, smeđim šećerom Muskovado.
13. januar
Ekscentrične navike u ishrani nekih uticajnih ličnostiČovečanstvo je uvek imalo intimnu vezu sa hranom. Tako da nije iznenađujuće što su neke od najistaknutijih uticajnih figura u istoriji često imale čudne predstave o tome kako i šta da jedu.
12. januar
Sve o provansalskoj kuhinjiProvansalska kuhinja pokazuje da obična, kvalitetna i nepretenciozna hrana može da bude izuzetno ukusna i da se pretvori u kulinarski praznik svakog dana. Najvažnije o provansalskoj kuhinji.
10. januar
Sbiten - tradicionalni ruski zimski napitakSbiten je tradicionalni zimski napitak sa medom, popularan u Rusiji, datira iz 12. veka. Iako ga med i čaj prevazilaze po popularnosti, danas se interesovanje prema sbitenu vraća.
29. dec.
Naše kategorije recepata
16 593
Recepti
8 107
11 736
Drugo