Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Najbolje alkalne namirnice

Najbolje alkalne namirnice

HrisiHrisi
Početnik
40
alkalne namirnice

Alkalne namirnice i alkalna hrana su prijatan i lak način da vratite ravnotežu svom organizmu, ako ste je izgubili, da povećate energiju, poboljšate metabolizam i varenje, ojačate imunitet.

To su namirnice koje sadrže supstance koje podržavaju funkcionisanje svih procesa u telu, namirnice koje moraju biti deo vašeg jelovnika da biste bili dobrog zdravlja. Evo nekoliko najboljih alkalnih namirnica koje je dobro jesti svakodnevno.

limun

1. Limun - lider u sadržaju vitamina C. Agrumi su jedna od najboljih alkalnih namirnica, a limun ovde zauzima vodeću poziciju. Takođe je bogat antioksidansima, mineralima i dijetalnim vlaknima, što ga čini odličnim za svakodnevnu konzumaciju. Prirodni protivnik prehlade, koji poboljšava imunološki sistem.

2. Kelj - potiče iz porodice cvetača i divno je povrće, koje karakteriše sposobnost smanjenja holesterola i pročišćavanja organizma. Bogat antioksidansima, smanjuje rizik od razvoja ćelija karcinoma i sprečava oštećenje kiselinama.

spanać

3. Spanać - jedan od najzdravijih proizvoda, popularan po bogatom sadržaju korisnih elemenata. Sadrži vitamine, minerale, vlakna i proteine koji doprinose pravilnom funkcionisanju procesa u telu. Alkalni element koji spanać sadrži je hlorofil.

4. Krastavac - povrće koje se najčešće konzumira, posebno u toplijim mesecima. Njegova prednost leži u 95% vode od koje je sastavljen. Pored jedne od najboljih alkalnih namirnica, krastavac je i jedna od najmanje kaloričnih namirnica. Sadrži brojne vitamine i hranljive sastojke, kao i antioksidante koji sprečavaju pojavu hroničnih bolesti.

avokado

5. Avokado - ljudi ga izbegavaju zbog visokog sadržaja masti, ali to su korisne masti koje ne dovode do debljanja. Naprotiv, pomažu u smanjenju nivoa holesterola, kiselosti. Avokado takođe ima antiinflamatorna svojstva.

6. Brokoli - deca se mršte, ali brokoli je povrće koje je obavezni deo menija nekoliko puta nedeljno. Sa visokim sadržajem dijetalnih vlakana, antioksidanata i hlorofila, svrstava se među zdrave proizvode koji pročišćuju telo i smanjuju kiselost u krvi. Pozitivno utiču na metabolizam i imunitet.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest