Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?

Koristi os vode

Još od davnina voda je korišćena u lekovite svrhe. Ina zauzima važno mesto u kineskoj medicini - Kinezi su koristili vodu za oporavak oštećenog hormona u organizmu. Pak u Egiptu su zidli posebne hramove u kojima su se ljudi kupali, pii i pravili procedire.

Danas svako zna da osnova zdravog života voda. Unos dovoljne količine vode na dan može da štiti čoveka od niza bolesti kao što je kamenje u bubrezima i infekcija mokraćnih puteva. Vod takođe smanjuje količinu bakterija i smanjuje gustinu i kiselost urina.

Kupanje sa hladnom vodom blokira neke procese koji se odvijaju u organizmu, koji su povezani sa biohemijom u telu, stimulišući krvne sudove i oni na to reaguju sužavanjem. Ona smanjuje dotok krvi. Hladna voda šalje krv u organe i oni počinju da rade potpunije.

Kupanje sa vrućom vodo opuštajuće deluje na organizam. Po njenim uticajem krvi sudovi se proširuju, krvni pritisak spada i koža i mišići se snabdevaju krvlju. Vruća voda pomažu u jačanju imunološkog sistema i osslobađanju toksina. Pod njenim uticajem oštećena tkiva dobijaju hranljive materije, zahvaljujući kojima se brže oporavljaju.

Morska voda ima antibakterijsko dejstvo. Ona tonira telo zahvaljujući vitaminima i mineralima koje sadrži. Kada je temperatura morske vode viša, njene korisne materija proditu u krvotok kroz kožu. Morska kupatila deluju uspokojavajuće kako na um, tako i na telo.

Lekovita moć vode

Lekovite moći vode mogu da se povećaju kroz korišćenje najrazličitijih lekovitih biljki. Na primer kamilica, lavanda, ruzmarin ili majčina dušica će uklonite nagomilanu napetost i nesanicu. Kako voda utiče na naše telo?

1. Povećava energiju

Količina vode koju pijemo ima direktu vezu sa tim koliko se energično osećamo - što više vode pijemo, toliko se energičnije osećamo. Nedovoljna hidratacija dovodi do padanja opšteg tonusa i energije.

2. Pomaže u održavanju kože

Kada smo dehidrirani, naša koža postaje suvlja, napeta i počinje da se guli. Razlog je što voda povećava prtduktivnost čelija i tera kožu da izgleda zdravo, elastično i blistavo.

3. Olakšava rad srca

Voda pomaže u radu srca. Ako uzimamo manju količinu vode nego što je preporučeno, smanjuje se količina krvi, što utiče na srce da radi jače kako bi snabdelo ćelije kiseonikom koji im je potreban.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji