Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Natrijum BenzoatAko se prekomerno konzumir, ova materija može izazvati alergijske reakcije i ozbiljne probleme sa zdravljem.
Neke domaćice koriste natrijum benzoat za pravljenje domaće turšije....
Kako se konzervira bundeva?Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve.
Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Kako se konzervira patlidžan?Ova druga vrsta se konzervira sveža da bi se neke od njih pripremila jela u budućnosti. Možete pripremiti samo patlidžane iz konzerve ili zajedno sa drugim povrćem....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuIz toga razloga u nekim državama njegova upotreba je zabranjena;
- Natrijum benzoat se masnovno koristi u domaćem konzerviranju. Sreće se u pripremanju niza turšija, kiselih krastavčića, kiselog kupusa i dr....
Natrijum - kako utiče na organizamKada je u interakciji sa vazduhom, brzo oksidira, zbog čega je neophodno čuvati natrijum ispod sloja kerozina.
Kako natrijum deluje na ljudsko telo
Natrijum ima ogroman uticaj na ljudski organizam....
NatrijumIzvori natrijuma
Za najbolje izvore natrijuma smatraju se so, slanina, zelene masline, morska riba, sir i još drugih namirnica....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Tegle se zatvaraju i čeka se nekoliko dana - od 5, ako je toplo, do 10, ako je hladnije vreme da turšija bude za jelo. Ako je vreme hladno, držite ih poklopcima na dole i s vremena na vreme ih promućkajte....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Natrijum NitritKako bi se ljudi zaštitili od štetnog uticaja natrijum nitrita, na njihovoj trpezi ne bi trebalo da budu nitritom prerađeni mesni proizvodi i kobasice....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore.
Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
Kancerogeni natrijum nitritNatrijum nitrat – šalitra, dodaje se mesu kako bi se sačuvala ružičasta boja kobasica. Međutim, umesto toga se može koristiti natrijum nitrit. Slanog je ukusa i teško se može razlikovati od kuhinjske soli....
Kako se ređa carska turšija?Na carsku turšiju u tegli, posle poslednjeg sloja povrća, stavlja se venac od stabljika celera ili grančica višnje, kako bi se formirala svojevrsna rešetka i sprečilo da povrće lebdi iznad marinade....
Kako se služe pečurke?Sosevi se obično serviraju odvojeno u posudama za sos kako bi se odabrala količina za konzumiranje, ali postoje i vrste sosa od pečuraka koji su deo sastojaka u receptu i serviraju se pomešani sa hranom....
Kako se služi riba?Takođe naučite kako se filetira riba i kako se čisti riba od kože i obavezno isprobajte naše isprobane recepte za ribu u rerni....
Kako se čuva čaj?Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke.
- Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
Kako se suši riba?Takođe pogledajte naše recepte za:
- marinirana riba;
- usoljena riba;
- ili naučite kako da dimite ribu;...