Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Natrijum BenzoatNatrijum Benzoat
06. sep.
Ako se prekomerno konzumir, ova materija može izazvati alergijske reakcije i ozbiljne probleme sa zdravljem. Neke domaćice koriste natrijum benzoat za pravljenje domaće turšije....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Pročitajte takođe kako čuvati vrganj i kako prepoznati vrganj....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Ova druga vrsta se konzervira sveža da bi se neke od njih pripremila jela u budućnosti. Možete pripremiti samo patlidžane iz konzerve ili zajedno sa drugim povrćem....
Kako se turšija konzerviše aspirinom?Kako se turšija konzerviše aspirinom?
06. maj
Svako procenjuje sam za sebe da li će koristiti aspirin da konzerviše svoju turšiju ili ne....
Primena natrijum benzoata u kulinarstvuPrimena natrijum benzoata u kulinarstvu
10. dec.
Iz toga razloga u nekim državama njegova upotreba je zabranjena; - Natrijum benzoat se masnovno koristi u domaćem konzerviranju. Sreće se u pripremanju niza turšija, kiselih krastavčića, kiselog kupusa i dr....
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Pogledajte još: - kako da osušimo paradajz; - kako se blanšira paradajz; - kako da oljuštimo paradajz....
Natrijum - kako utiče na organizamNatrijum - kako utiče na organizam
01. nov.
Kada je u interakciji sa vazduhom, brzo oksidira, zbog čega je neophodno čuvati natrijum ispod sloja kerozina. Kako natrijum deluje na ljudsko telo Natrijum ima ogroman uticaj na ljudski organizam....
Kako rastvoriti natrijum benzoat za kiseli kupus?Kako rastvoriti natrijum benzoat za kiseli kupus?
07. jul
Evo kako da dodate i rastvorite natrijum benzoat kod kuće: Čim salamura na vrhu počne da bledi, dodajte natrijum benzoat u kiseli kupus....
NatrijumNatrijum
20. jun
Izvori natrijuma Za najbolje izvore natrijuma smatraju se so, slanina, zelene masline, morska riba, sir i još drugih namirnica....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Tegle se zatvaraju i čeka se nekoliko dana - od 5, ako je toplo, do 10, ako je hladnije vreme da turšija bude za jelo. Ako je vreme hladno, držite ih poklopcima na dole i s vremena na vreme ih promućkajte....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Natrijum NitritNatrijum Nitrit
02. januar
1
Kako bi se ljudi zaštitili od štetnog uticaja natrijum nitrita, na njihovoj trpezi ne bi trebalo da budu nitritom prerađeni mesni proizvodi i kobasice....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore. Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kancerogeni natrijum nitritKancerogeni natrijum nitrit
19. dec.
Natrijum nitrat – šalitra, dodaje se mesu kako bi se sačuvala ružičasta boja kobasica. Međutim, umesto toga se može koristiti natrijum nitrit. Slanog je ukusa i teško se može razlikovati od kuhinjske soli....
Kako se ređa carska turšija?Kako se ređa carska turšija?
11. dec.
Na carsku turšiju u tegli, posle poslednjeg sloja povrća, stavlja se venac od stabljika celera ili grančica višnje, kako bi se formirala svojevrsna rešetka i sprečilo da povrće lebdi iznad marinade....
Kako se služe pečurke?Kako se služe pečurke?
03. mart
Sosevi se obično serviraju odvojeno u posudama za sos kako bi se odabrala količina za konzumiranje, ali postoje i vrste sosa od pečuraka koji su deo sastojaka u receptu i serviraju se pomešani sa hranom....
Kako se služi riba?Kako se služi riba?
26. dec.
Takođe naučite kako se filetira riba i kako se čisti riba od kože i obavezno isprobajte naše isprobane recepte za ribu u rerni....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke. - Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Saznajte više o istoriji artičoke i saznajte kako da kuvate artičoke....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Takođe pogledajte naše recepte za: - marinirana riba; - usoljena riba; - ili naučite kako da dimite ribu;...