Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pasterizovani listovi vinove lozeListove vinove loze možete da koristite za pripremanje sarmi, ali i kao dopunu ukusnih jela i posebno jela od mesa....
07. jul
Konzervirani listovi vinove loze za sarmuImajte na umu da se od ovih konzerviranih listova vinove loze za sarmu mogu napraviti i različite ukusne čorbe i jela od mesa, a ne samo za tradicionalne sarme od vinove loze....
31. dec.
Bakini listovi vinove loze u teglamaVadimo tegle sa listovima vinove loze.
Okrećemo sa poklopcem nadole dok se ne ohlade bakini listovi vinove loze u teglama....
21. okt.
Brzi listovi vinove loze u teglama bez sterilizacijeVeoma važno da listovi koje uberemo budu sveži i mekani, zeleni, bez ikakvih braon tačkica ili mrlja. Najbolje je da se lišće bere u proleće - na taj način ćete imati listove za ukusne sarme tokom cele godine!...
29. jun
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Zamrzavanje listova vinove lozePošto su listovi mnogo mladi i sveži, nije potrebno da se nakon odmrzavanja popare u vreloj vodi. Gotovi su za korišćenje.
Listove vinove loze operite hladnom voodm i ostavite u veliku cediljku da isteče voda....
02. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Listovi loze u teglamaOdaberite mlade, zdrave listove loze približno jednake veličine.
Operite ih i poparite u posoljenoj kipućoj vodi.
Izvadite ih i ostavite da se osuše i da se ohlade....
12. jun
1
Kako se obrađuju listovi vinove loze za sarme?Listovi vinove loze su listovi grožđa, koje je često omiljeno voće, korišćeno za direktnu konzumaciju i proizvodnju vina....
19. jul
Suši u listovima vinove lozeOstavite ponovo ispod poklopca, dok se potpuno ne ohladi.
Blanširajte listove vinove loze da omekša ili prosto potopite u vrelu vodu, nakon toga ocedite.
Povrće secite na tanke i duge štapiće....
04. dec.
Posne sarme od vinove lozeNakon što se tečnost upije, napunite listove vinove loze i uvijte male sarme. Gusto ih poređajte u šerpu sa listovima kupusa na dnu.
Odozgo pritisnite tanjirom, dolijte vodu i dodajte 4 supene kašike ulja....
07. april
Musaka sa listovima vinove lozeNa listove se ređa polovina nadeva.
Odozgo se ređa još jedan red listova vinove loze, na koje se stavlja preostali nadev.
Na vrh se ređaju ostali listovi vinove loze....
23. okt.
Lenja sarma od vinove lozeKalup za kuglof sa rupom u sredini premažite uljem, pa zatim poređajte listove vinove loze.
Isipajte smesu preko njih i preko poređajte preostale listove. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta....
14. januar
Turske sarme od vinove lozeIzblanširajte listove vinove loze (bez drški) oko 1 - 2 minuta u kipućoj vodi sa sokom od limuna i dobro ih ocedite.
Na dno šerpe, u kojoj ćete kuvati sarme, poređajte najdeblje listove....
12. januar
Ukusne sarmice od lista vinove lozeSipajte jednu čašu vode, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri....
01. jul
Pileći želuci sa listom vinove lozeListove vinove loze prelijte vrućom vodom, a zatim ih naseckajte i dodajte u jelo. Dolijte bujon i ostavite da se kuva 20 minuta. Nakon toga sipajte paradajz pire rastvoren sa malo vode i brašnom....
09. avgust
Punjeni šaran na štapićima vinove lozePrethodno pripremamo štapiće vinove loze. Šarana očistimo od krljušti i škrga. Pravimo prorez od leđa i pažljivo očistimo unutrašnjost /kosti bodu/.
Operemo dobro i posolimo....
07. maj
Apetitne sarme sa listovima vinove lozeSkinite nadev sa vatre i ostavite da se ohladi.
Stavite nadev na listove vinove loze i uvijte sarme.
Poređajte ih u šerpu sa debelim dnom i odozgo pritisnite odgovarajućim tanjirom....
19. januar
Vegan sarmice od listova vinove lozeKad sve sarme savijemo, potrebno je dno šerpe, u kojoj ćemo kuvati, poređamo listove loze da se sarme ne bi zalepile....
11. feb.
Kako se konzervira patlidžan?Metode konzerviranja patlidžana
Po vrsti konzerviranja, jela od patlidžana se dele na gotova i poluproizvode. Prva se mogu odmah konzumirati otvaranjem tegle....
07. mart
Kako se konzervira bundeva?Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve.
Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
08. nov.
Kada se beru listovi vinove loze za sarme?Bogato vitaminima i mineralima, često se listovi vinove loze konzervira i zatvora u tegle, dok je sirovo ili sveže litove najbolje jesti nakon parenja ili blanširanja....
10. avgust
Gole, posne sarme od listova vinove lozeOperite listove vinove loze i isecite na trakce (ja koristim konzervisane). Sitno isecite mladi luk i šargarepu.
Pripremljeno povrće stavite u tiganj da se dinsta u ugrejanoj masti....
26. maj