Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pasterizovani listovi vinove lozePasterizovani listovi vinove loze
07. jul
Listove vinove loze možete da koristite za pripremanje sarmi, ali i kao dopunu ukusnih jela i posebno jela od mesa....
Konzervirani listovi vinove loze za sarmuKonzervirani listovi vinove loze za sarmu
31. dec.
Imajte na umu da se od ovih konzerviranih listova vinove loze za sarmu mogu napraviti i različite ukusne čorbe i jela od mesa, a ne samo za tradicionalne sarme od vinove loze....
Bakini listovi vinove loze u teglamaBakini listovi vinove loze u teglama
21. okt.
Vadimo tegle sa listovima vinove loze. Okrećemo sa poklopcem nadole dok se ne ohlade bakini listovi vinove loze u teglama....
Brzi listovi vinove loze u teglama bez sterilizacijeBrzi listovi vinove loze u teglama bez sterilizacije
29. jun
Veoma važno da listovi koje uberemo budu sveži i mekani, zeleni, bez ikakvih braon tačkica ili mrlja. Najbolje je da se lišće bere u proleće - na taj način ćete imati listove za ukusne sarme tokom cele godine!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Zamrzavanje listova vinove lozeZamrzavanje listova vinove loze
02. jul
Pošto su listovi mnogo mladi i sveži, nije potrebno da se nakon odmrzavanja popare u vreloj vodi. Gotovi su za korišćenje. Listove vinove loze operite hladnom voodm i ostavite u veliku cediljku da isteče voda....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Listovi loze u teglamaListovi loze u teglama
12. jun
1
Odaberite mlade, zdrave listove loze približno jednake veličine. Operite ih i poparite u posoljenoj kipućoj vodi. Izvadite ih i ostavite da se osuše i da se ohlade....
Kako se obrađuju listovi vinove loze za sarme?Kako se obrađuju listovi vinove loze za sarme?
19. jul
Listovi vinove loze su listovi grožđa, koje je često omiljeno voće, korišćeno za direktnu konzumaciju i proizvodnju vina....
Suši u listovima vinove lozeSuši u listovima vinove loze
04. dec.
Ostavite ponovo ispod poklopca, dok se potpuno ne ohladi. Blanširajte listove vinove loze da omekša ili prosto potopite u vrelu vodu, nakon toga ocedite. Povrće secite na tanke i duge štapiće....
Posne sarme od vinove lozePosne sarme od vinove loze
07. april
Nakon što se tečnost upije, napunite listove vinove loze i uvijte male sarme. Gusto ih poređajte u šerpu sa listovima kupusa na dnu. Odozgo pritisnite tanjirom, dolijte vodu i dodajte 4 supene kašike ulja....
Musaka sa listovima vinove lozeMusaka sa listovima vinove loze
23. okt.
Na listove se ređa polovina nadeva. Odozgo se ređa još jedan red listova vinove loze, na koje se stavlja preostali nadev. Na vrh se ređaju ostali listovi vinove loze....
Lenja sarma od vinove lozeLenja sarma od vinove loze
14. januar
Kalup za kuglof sa rupom u sredini premažite uljem, pa zatim poređajte listove vinove loze. Isipajte smesu preko njih i preko poređajte preostale listove. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta....
Turske sarme od vinove lozeTurske sarme od vinove loze
12. januar
Izblanširajte listove vinove loze (bez drški) oko 1 - 2 minuta u kipućoj vodi sa sokom od limuna i dobro ih ocedite. Na dno šerpe, u kojoj ćete kuvati sarme, poređajte najdeblje listove....
Ukusne sarmice od lista vinove lozeUkusne sarmice od lista vinove loze
01. jul
Sipajte jednu čašu vode, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri....
Pileći želuci sa listom vinove lozePileći želuci sa listom vinove loze
09. avgust
Listove vinove loze prelijte vrućom vodom, a zatim ih naseckajte i dodajte u jelo. Dolijte bujon i ostavite da se kuva 20 minuta. Nakon toga sipajte paradajz pire rastvoren sa malo vode i brašnom....
Punjeni šaran na štapićima vinove lozePunjeni šaran na štapićima vinove loze
07. maj
Prethodno pripremamo štapiće vinove loze. Šarana očistimo od krljušti i škrga. Pravimo prorez od leđa i pažljivo očistimo unutrašnjost /kosti bodu/. Operemo dobro i posolimo....
Apetitne sarme sa listovima vinove lozeApetitne sarme sa listovima vinove loze
19. januar
Skinite nadev sa vatre i ostavite da se ohladi. Stavite nadev na listove vinove loze i uvijte sarme. Poređajte ih u šerpu sa debelim dnom i odozgo pritisnite odgovarajućim tanjirom....
Vegan sarmice od listova vinove lozeVegan sarmice od listova vinove loze
11. feb.
Kad sve sarme savijemo, potrebno je dno šerpe, u kojoj ćemo kuvati, poređamo listove loze da se sarme ne bi zalepile....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Metode konzerviranja patlidžana Po vrsti konzerviranja, jela od patlidžana se dele na gotova i poluproizvode. Prva se mogu odmah konzumirati otvaranjem tegle....
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
konzervirati u sopstvenom sosu....
Kada se beru listovi vinove loze za sarme?Kada se beru listovi vinove loze za sarme?
10. avgust
Bogato vitaminima i mineralima, često se listovi vinove loze konzervira i zatvora u tegle, dok je sirovo ili sveže litove najbolje jesti nakon parenja ili blanširanja....
Turske posne sarmice od lista vinove lozeTurske posne sarmice od lista vinove loze
06. jul
1
Sveži listovi vinove loze ili zamrznuti....
Gole, posne sarme od listova vinove lozeGole, posne sarme od listova vinove loze
26. maj
Operite listove vinove loze i isecite na trakce (ja koristim konzervisane). Sitno isecite mladi luk i šargarepu. Pripremljeno povrće stavite u tiganj da se dinsta u ugrejanoj masti....