Facebook
Omiljeno
Pinterest
Tajne savršenog sufleaSufle u kalupu za tortu
Kalup za tortu ili duguljasti kalup za hleb ili kolač je savršen za ovu svrhu. Zavežite salvetu oko njega pre nego što ga poslužite za stolom....
Tajne savršenog testaU suštini, tehnologija pripreme savršenog testa nije toliko komplikovana, ali je veoma važna za njegovo postizanje....
Tajna pohovane ribePogledajte još naše recepte za:
- pohovanog šarana;
- pohovanog tolstolobika;
- pohovanog oslića;
- tajne ukusne ribe;...
Tajna savršenog testa za picuTesto za picu je savršeno, kada se pravi sa kvascem. Tada testo naraste i pica postaje mekana, a meso, povrće i ostali sastojci prosto potonu u oblaku od testa....
Tajna savršenog musa od kestenaTajna dobrog musa od kestena se sastoji u načinu na koji se sprema kestenje. Da bi se lepo skuvalo, treba da se napravi mali razrez kao X, da bi se probila kora. Kuvaju se otprilike pola sata ili malo više....
Tajna pripreme savršenog testa za gurabijeAko ipak pripadate manjini, koji nije naučila kako da priprema gurabije, mi ćemo vam pomoći i otkriti tajnu savršenog testa za gurabije. Evo šta je važno da znate o njemu i kako da ga pripremate.
1....
Pravila pohovanjaPohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka.
Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć brašna, prezli ili druge vrste poroizvoda za pohovanje....
Vrste pohovanjaPohovanje ima dosta prednosti, a najveća prednost pohovanih namirnica jeste što im se zadržava sočnost na taj način....
Šaran pohovan sa kornfleksomOčistimo šarana od iznutrica i krljušti. Isečemo ga na kotlete.
Umutimo jaje u tanjiru zajedno sa začinima i u drugom zamesimo kukuruzno brašno i kornfleks.
Uvaljamo parčiće šarana u jaje i začine, posle u smesu sa...
Jezik, pohovan sa pivomU posoljenu vodu stavljamo da se skuva jezik. Možete da koristite teleći ili svinjski kako vam se sviđa.
Nakon što se skuva, ocedimo od vode i ljuštimo ga. Sečemo ga na krugove. U posudi umutimo jaja.
Uzimamo parče...
Školjke pohovane sa pivomPripremite smesu za pohovanje od navedenih sastojaka, treba da dobijete kašu.
Potoptie školjke u smesu i pržite u ugrejanoj masti. Servirajte sa kriškama limuna i hladnim pivom....
Lignje pohovane sa kukuruznim brašnomLignju očistite, operite i isecite na kolutove debljine 1 cm. Pipke takođe očistite i isecite na 2-3 komada.
Posipajte preko bel biber i malo soli.
Začinite kolutiće i pipke i umočite u umućeno jaje, uvaljajte u kukuruzno...
Pileći zalogaji pohovani u bademuPrvo pripremite smesu za pohovanje. Umutite belnaca i so na sneg. U posebnu posudu usitnite bademe.
Uzmite komade filea i prvo uvaljajte u brašno, nakon toga umutite belanca sa solju i nakraju uvaljajte u bademe....
Kotleti ajkule pohovani u belancuPospite kotlete solju, biberom i izgnječenim belim lukom, naprskajte sokom od limuna i ostavite da odstoji oko 30-40 minuta.
Umutite belanca na sneg sa prstohvatom soli. Ocedite filete, uvaljajte ih u brašno, a posle potopite...
Riblji fileti pohovani u pivuOcedite od suvišne smese za pohovanje. Sipajte ulje da se zagreje.
Kad se zagrejalo, pržite riblje filete sa obe strane, dok ne porumene. kada su gotovi, odložite ih na papir, kako bi se ocedili od suvišne masnoće....
Burek tikvice pohovane sa pivomNakon toga potopite u smesu za pohovanje i pržite dok ne porumene sa obe strane. Na isti način uradite i sa preostalim burecima. Servirajte sa mlečnim sosom sa belim lukom....
Detalji pohovanja s kornfleksomDrugi ipak savetuju da se u kornfleks smrvljen u avanu dodaju prezle, brašno i jaja, da bi se dobila gušća smesa za pohovanje....
Pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanjeBrze i jednostavne pohovane tikvice sa suvom smesom za pohovanje.
U posudi se pomešaju prezle, kukurzno brašno, so, biber, aleva paprika i origano. Meša se da se dobro sjedine sastojci....
Jezik, pohovan u mekanoj smesiUgrejte ulje i potopite svako parče u smesu za pohovanje, pržite na umerenoj vatri, okrećite sa obe strane.
Servirajte toplo sa sosom od belog luka ili limuna....
Šaran pohovan u kukuruznom brašnuPripremite smesu za pohovanje tako što promešate nekoliko kašika kukuruznog brašna sa biberom i alevom paprikom, dodajte so po ukusu i na kraju dodajte pivo dok ne dobijete smesu pogodnu za pohovanje....