Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako se čuva boranija?Na ovaj način boranija se može čuvati do 10 meseci.
Drugi način čuvanja boranije je konzerviranje. Radi se pod pritiskom u odgovarajućim teglama....
Kako se čuva čaj?Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke.
- Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
Kako se čuva vino?Međutim, kako da čuvamo vino? Pravilo - na hladnom i tamnom mestu. Do otvaranja flaše ne preporučuje se da je ostavljate u frižideru....
Kako se kuva kukuruzKukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu. Možete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate....
Kako se čuva kuvani kukuruz?Kukuruz je veoma ukusna i korisna namirnica. Treba da znate kako se čuva duže vreme, kako na ne bi falio na trpezi. Preko leta se nalazi veoma lako na pijacama....
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne....
Kako zamrznuti kukuruz za kuvanje?Možete da zamrznete cele blanširane klipove u zamrzivaču, ali oni zauzimaju mnogo prostora.
Zamrznuti kukuruz se čuva do godinu dana u zamrzivaču....
KukuruzKoristi od kukuruza
Može da se napravi sledeći rezime o koristima kukuruza za zdravlje:
- Kukuruz čuva od kardio-vaskularnih obolenja....
Kuvani kukuruzKuvajte na umerenoj vatri 30 minuta, ako je mlečan kukuruz, onda će se skuvati još brže. Izvadite i premažite maslacem i preko posipajte so. Brzo i ukusno!...
Pečeni kukuruzMažite marinadom pomoću četke i vrtite da se zapeku ravnomerno.
Servirajte kukuruz dok je još topao, namazan maslacem....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Zatim se gornji deo odseče i sok se ispija.
Kokosovo mleko (voda) se ne čuva, već ga treba odmah popiti. Nažalost, kokosovi orasi često pucaju tokom transporta i mleko onda isteče....
Kukuruz na pariOdozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta.
Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
Kukuruz u tegliZa ovaj recept se preporučuje da odaberete mlad kukuruz. Očistite od listova i kukuruzne svile i stavite da se kratko kuvaju u vodi....
Kako se pripremaju rakoviRakovi se mogu kuvati i u pivu. Gotovi rakovi imaju veoma specifičan ukus. Rakovi se kuvaju na tradicionalan način, ali u šerpu se sipa voda i pivo jednakih proporcija....
Kako se konzumira đumbirOsim za lečenje raznih bolesti, začin se koristi često u kulinarstvu. Možete ga koristi suv, u prahu ili svež. Svež đumbir je poželjno da čuvate u frižideru, a supen u kesici na tamnom i hladnom mestu....
Kako se gaje nektarineDosad se nije otkrilo kako su se nektarine pojavile, da li su nastale kao selekcija ili su se drvo nektarine pojavilo samo. Međutim, postoje tvrdnje da ponekada breskve imaju plodove poput nektarina i obratno....
Kako se sprema boranijaMlada boranija se kuva 7 minuta, dok prezrela se kuva oko 10 minuta. Da li je gotovo, može se videti kako prema izgledu, tako i prema ukusu.
Nije poželjno da se boranija prekuva, jer će onda biti kašasta....
Kako se konzumira kavijarJedite kavijar ili ga servirajte celog, nemojte čuvati ništa za posle. Kada se kavijar otvori i ne konzumira, tada mu se ukus menja i brzo se kvari.
9....