Panetone od karamelaPanetone od karamelapospe brašnom. U početku se rukama oblikuje pravougaonik, a nakon toga se oklagijom oblikuje. Ne treba da se razvuče tanko, oko 60/40 cm. Posipa se izmrvljenim komadima karamela po celom testu. Uvija se u rolat, uz...
Srce od krem-karamelaSrce od krem-karamelafigurice za dekoraciju. Moja je ličila na zaljubljenog viteza. Dok se karamela hladi, mleko skuvati i ostaviti da se ohladi. U posebnoj posudi ga sjedniti sa jajima i vanilom. Dobijenu smesu peći u kalupu za krem...
Puding od jaja i karamelaPuding od jaja i karamela1. Izmerite 100 g šećera i karamelizujte sa 1 supenom kašikom vode. Gotov karamel sipajte u ne mnogo tankom sloju na aluminijumsku foliju, silikonsku podlogu ili dobro namazan papir za pečenje. Čim se ohladi i stegne...
Kuglof sa kremom od maslaca i karamelaKuglof sa kremom od maslaca i karamela
02. april
Toni Aleksov
Umutite jaja sa šećerom. U njih dodajte mleko i ulje. Na kraju dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Promešajte dobro i sipajte smesu u kalup za kuglof koji ste premazali uljem i posuli brašnom. Pecite na 180...
Krem od karamela sa mlekom i grizomKrem od karamela sa mlekom i grizomRastopimo maslac u šerpi i dodajemo šećer da se lagano karamelizuje, sipamo griz i mešamo pažljivo. Dodajemo prethodno ugrejano mleko i mešamo dok smesa ne provri, smaljujemo ringlu i kuvamo dok se krem ne zgusne...
Desert Karamela sa kompotomDesert Karamela sa kompotomSkuvajte sveže mleko, dodajte šećer i ostavite da se ohladi. Stavite šećer za karamel u tiganj i zagrejte dok se ne karamelizuje. U okrugli kalup za tortu na dno se izlije karamelizovani šećer. Preko njega poređajte...
Patišpanj torta sa kremom od karamela i breskvamaPatišpanj torta sa kremom od karamela i breskvamaZa koru: Jaja i šećer se umute mikserom dok ne pobele. Brašno se proseje i dodaje se zajedno s vanilin šećerom. Domuti se na sporijoj brzini. Dobijena glatka smesa se podeli na dva dela. Od papira za pečenje se...
Štrudla od bundeve sa sosom od vanile i karamelaŠtrudla od bundeve sa sosom od vanile i karamelakora maslacem da se zalepi. Poređajte u namazan pleh. Pecite na 220 stepeni oko 25-30 minuta dok ne porumeni. Sos od vanile i karamela: Šećer karamelizujte na umerenoj vatri, ne treba da pregori. Ostavite da se malo...
Praznična torta sa orasima i ogledalo glazurom od karamelaPraznična torta sa orasima i ogledalo glazurom od karamelaod oraha i karamela rasporedite preko čokoladnog sloja na torti, brzo rasporedite, ostavite u frižider da se ohladi. MUS OD MASKARPONEA Želatin potpite u hladnu vodu, dodajte instant kafu, oko 10-15 minuta. U...
Kako se pravi preliv od karamela?Kako se pravi preliv od karamela?i složene kolače, treba da se maši torbe sa trikovima. Preliv od karamela može dati finoću čak i najobičnijem kolaču. Možete staviti preliv od karamela kada servirate panakotu, domaći sladoled, štrudlu od...
Svinjska rebarca u rerni s marinadom od karamelaSvinjska rebarca u rerni s marinadom od karamelaKaramelizujete šećer, dodajete čaj od mente, crno vino, isečene čenove belog luka, lovorov list, so, ljutu papriku, senf i soja sos. Kuvate sve 3 minuta. Sipate marinadu preko opranih i isečenih rebarca, prethodno...
Domaći tofiDomaći tofi
06. feb.
U šerpu na šporetu staviti maslac, dodati so, šećer i 2 kašike vode, pa kuvati na tihoj vatri, uz stalno mešanje. Kad dobije boju karamela i smesa dostigne 140 stepeni, skloniti sa vatre. Umešati ekstrakt vanile...