Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAli kako da prirpemimo savršeni Ribaj stek?
Pre nego što počnete da kuvate, začinite ga dobro. Uradite to samo sa solju i biberom - ništa drugo!...
07. jul
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Hajde da napravimo domaću slaninuPripremite mešavinu za mariniranje od 30 g soli, 10-30 g šećera i oko 10 g drugih začina, kao i 0, 25 g do 1 g kalijum nitrata (KN03), na 1 kg mesa....
11. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Hajde da napravimo šećer u prahuU blender sipajte potrebnu količinu šećera, koja će vam biti dovoljna da pripremite željeni desert.
Šećer morate mleti najmanje jedan minut dok ne dobijete fini šećer u prahu....
22. sep.
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemGozbe koje možemo pripremiti sa divljim pirinčem su raznovrsne. Prvo počinjemo sa ukusnom salatom....
25. januar
Kako da napravimo savršene ćufticeAko patite od gastritisa, ne solite mleveno meso za ćuftice i ni u kom slučaju na stavljajte u njega biber ili druge začine koji nadražuju stomak, i obavezno pripremite ćuftice na pari....
08. maj
Kako da napravite savršeni frape?Nema sumnje, samo savršeni frape može biti zamena ljubiteljima kafe tokom dugih vrelih letnjih dana i ne samo tada....
27. okt.
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz.
Najbolje...
13. januar
Kako da pripremimo tursku pituPita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su.
U Turskoj se pita zove burek i priprema...
01. avgust
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaAko vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
17. jul
Kako da skuvamo savršen pirinačProst način kuvanja
Ima mnogo različitih načina za kuvanje pirinča, ali najlakši način je absorpcijom: pirinač se pripremi u odmerenu količinu vode, tako da se tokom kuvanja absorbuje sva voda....
30. april
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite. Pored toga što je pogodan za punjenje, on takođe može da posluži i kao osnova za manje kolače kao što su tartufi ili...
03. sep.
Kako da napravimo savršen topingKada govorimo o topingu uglavnom mislimo na one proizvode koji se prodaju u obližnjoj poslastičarnici, kojima volimo da prelijemo odabrani sladoled ili drugi desert od sladoleda.
Međutim, istina je da toping može...
07. april
Kako pripremiti savršene šnicle za Novu godinu Pošto ne možemo da sakupimo sve recepte u jednom članku, za vas smo posebno pripremili nekoliko kolekcija odabranih recepata za Novu godinu, od kojih možete sami da izaberete:
- predjela i mezetluci za Novu godinu
- ...
02. januar
Finese u pripremi savršeng testa za tartKako se pravi tart? Evo nekih caka koje će vam biti veoma korisne:
1. Kada se pravi tart proizvodi treba da se koriste ohlađeni i hladni - na primer maslac, jaja i voda. Najbolje je da se malsac izdrobi u male...
29. sep.
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Evo kako da napravite savršeni PatišpanjSavršen patišpanj
Pripremanje tepsije:
Ukoliko je moguće, koristite kalup za torte za odvajajućim dnom. Tako se pecivo vadi bez da se ošteti. Da biste pripremili tepsiju, blago je podmažite uljem....
01. mart
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuEto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
26. nov.
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
01. okt.
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisPriprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste....
07. mart