Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Omiljeni deserti ItalijanaNije nepoznata ni činjenica da su deserti Italijana takođe pokorili ceo svet svojim neponovljivim kvalitetom....
06. nov.
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo mekanog zecaAko vam se čini da je pečeni zec iz rerne previše suv, možete da ga sledeći put pripremite pohovanog. Imajte na umu da je na taj način, zec ipak mnogo kaloričniji....
17. jul
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pripremimo tursku pituPita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su.
U Turskoj se pita zove burek i priprema...
01. avgust
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz.
Najbolje...
13. januar
Kako da pripremite kinouKinoa je dodaje i u musli i deserte.
Kinoa ima miris oraha i sveže trave, i ima vrlo zanimljiv ukus. Konzistencija kinoe je slična onoj od kus-kusa. Kada kuvate kinou, ona se povećava četiri puta....
21. jul
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAko ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.
Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
07. jul
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisPriprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste.
U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
07. mart
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuUz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
28. jul
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuEto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
26. nov.
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
01. okt.
Kako da pripremite riblji bujonPripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
30. jun
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda.
Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
03. jun
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako bismo izbegli ovaj gubitak stare kuhinje, evo nekoliko saveta kako da pripremite sami kore za okupanu pitu.
Za samo testo su vam potrebni sledeći sastojci: 4 jaja, 1kg brašna, 3 kašike ulja i voda....
01. jun
Krem ZabajonePočinjemo da mutimo žicom oko 10 minuta dok ne dobijemo gladak krem Zabajone (Zabaione).
Krem serviramo topao.
Iz rubrike: 28 deserata iz Italije, koje morate probati pre nego što umrete....
20. dec.
Kako da pripremite trpezu za imendanPribor za desert, koji se poslednji koristi, stavlja se iznad tanjira....
29. januar
Kako da pripremimo ukusne i zdrave voćne sokove?Voćni sokovi se dobijaju ceđenjem, presovanjem ili centrifugom svežeg i zdravog voća ili difuzijom uz pomoć pare. Voćni sokovi sadrže voćnu vodu u kojoj su rastvoreni šećer, minerali, organske kiseline, vitamini, enzimi...
05. april
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća koje je bogato šećerom....
17. nov.