Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda. Jedna čaša raženog brašna pomeša se sa čašom tople vode....
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Rezultat ovog zadatka je, međutim, priprema zaista dobrog pravog espresa koji odgovara vašem ukusu! Uz to, domaća kafa je uvek sveža i ima jaču aromu. Sve u svemu - dobra investicija na vreme!...
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da pripremimo pastrmkuKako da pripremimo pastrmku
05. januar
Da bismo pripremili ukusnu ribu, nezavisno od toga kakva je ona, potrebno nam je nekoliko obaveznih komponenti. Uvek treba da imamo limunove - to je nešto bez čega riba ne može dovoljno dobro da se začini....
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Dobro ispečena riba treba da, kada se iseče po sredini, bude svetloroze, a na krajevima braon. Ako pečete ribu potopite isečene kriške na 15 minuta u soja sos, pomešan sa medom u odnosu 3 na 1....
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Ako ne čuvate dobro tokom poslednih 12-14 sati - bolje je da je uopšte ne konzumirate. Potrebno je da svaka domaćica pravi razliku između dobre, kvalitetne ribe i pokvarene ribe....
Kako da pripremimo tursku pituKako da pripremimo tursku pitu
01. avgust
Potrebni sastojci: 2 lista domaće razvijenih kora, salama, kačkavalj, 1 belance, biber, peršun. Način pripreme: Salamu, kačkavalj i peršun sitno isečemo. Začinimo....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Evo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
Kako da pravilno pripremimo čajKako da pravilno pripremimo čaj
27. jul
Dobro je da se pije lagano ohlađen, a ne leden....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Ako niste uspeli da pronađete domaćeg zeca ili kunića, dobro je da divljeg zeca potopite u marinadu, u koju ste osim vode, stavili so, sirće i začine po izboru....
Kako da pripremimo sušeni paradajzKako da pripremimo sušeni paradajz
13. januar
Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz. Najbolje ako je zreo na suncu, a ne u plasteniku, pošto oni sto su rasli na suncu imaju jače izražen miris i boju....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Domaći hleb se ne mrvi toliko kao kupljen, ali ipak ima veću trajnost. Pogledajte primer jednog recepta za ukusan domaći hleb....
Kako da napravimo domaći nektarKako da napravimo domaći nektar
25. avgust
Kod nas je najrasprostranjeniji nektar od breskvi i kajsija koji možemo opušteno da spremimo i u domaćim uslovima, dok treba da se primeti da je najukusniji nektar od domaće gajenog voća....
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuKako da sami pripremimo kiselu pavlaku
26. nov.
Eto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
Kako da pripremimo sirup od zoveKako da pripremimo sirup od zove
01. okt.
Sirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekKako da pripremimo savršeni Ribaj stek
07. jul
Postoje različite varijante pečenja - blago sirov ili dobro pečen. To zavisi od važih želja. Ali kako da prirpemimo savršeni Ribaj stek? Pre nego što počnete da kuvate, začinite ga dobro....
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuKako da pripremimo perfektno pohovanu piletinu
28. jul
Uz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisKako da pripremimo američke krompiriće vedžis
07. mart
Potreban vam je jedan kilogram krompira srednje veličine, po mogućstvu svežeg ili mnogo dobro očišćenog i opranog od blata ili nečistoća. Kada ih dobro operete, ostavite da se ocede i osuše, ali ih nemojte ljuštiti....
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Dobro se opere mekim sunđerom i sipa se čista voda, uključi se da provri. Voda se prospe i bokal se opere....
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Pre svega treba da se pripremi rasad. Na dubini ne većoj centimetar u mesasti deo voća se zabija nož kako bi se odvojila koštica i oštrica klizi po celoj površini....