Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da skuvamo divljeg zecaAko vam se to ne čini dovoljno dobrim, možete ga pripremiti sa dosta luka - običan paprikaš od luka, samo sa vinom i zecom - takođe veoma ukusan recept....
11. januar
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da pripremimo pastrmkuAko pri ruci imate pastrmku i pitate se kako da je pripremite, najbolje je da je napravite na roštilju....
05. januar
Kako da pripremimo tursku pituPita je tradicionalno bugarsko i balkansko jelo, poznato i omiljeno svima nama. Njene različitosti, kao što je i sa mnogim jelima obilate svet i menjaju se po ukusu države u kojoj su.
U Turskoj se pita zove burek i priprema...
01. avgust
Kako da pravilno pripremimo čajPored dugačkog kuvanja, ne treba da se preteruje i sa višestrukim pripremama iste količine čaja. Prvi čaj ima oko 50% aktivnih supstanci....
27. jul
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz.
Najbolje...
13. januar
Kako da pripremimo crveno sočivoEvo nekoliko interesantnih recepata, koje možete probati, ukoliko ste rešili da pripremite nešto sa crvenim sočivom....
25. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da sami pripremimo kiselu pavlakuEto zašto je dobro da naučimo da sami pripremamo kiselu pavlaku, posebno ako imamo gde da nađemo domaće mleko. Nemojte zaboraviti da i njega kupujete kod proverenih izvora....
26. nov.
Kako da pripremimo sirup od zoveSirup od zove možete pripremiti na drugačiji način. Potrebno vam je 65 cvetova zove i šest limuna. Limun isecit, e nemojte da ljuštiti kora i stavite u veliku posudu u koju ste stavili cvetove zove....
01. okt.
Kako da pripremimo američke krompiriće vedžisPriprema poslednjih godina popularnih krompirića vedžis, je izuzetno jednostavna, a rezultat je savršeno jelo, koje izgleda efektno i može da nahrani neočekivane goste.
U stvari vedžis, poznat u SAD-u kao džodžos, je...
07. mart
Kako da pripremimo savršeni Ribaj stekAko ste od onih ljudi koji nisu čuli za Ribaj stek, ništa strašno. U sledećim redovima će vam biti jasnije i sigurni smo da ćete ga odmah probati.
Ribaj stek je ustvari goveđa šnicla. Možete prepoznati ribaj stek po...
07. jul
Kako da pripremimo perfektno pohovanu piletinuUz odgovarajuću tehniku i neke tajne sastojke, možete pripremiti ukusnu pohovanu piletinu u udobnosti svoje kuhinje....
28. jul
Kako da napravimo mekani hlebČak i oni od nas koji drže neku dijetu i koji su izbacili hleb i proizvode od hleba iz svog menija, momentalno bi razmislili ukoliko bi osetili aromu sveže pečenog hleba. Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje...
08. jul
Kako da pripremite riblji bujonPripremili smo dva recepta za odličan domaći riblji bujon....
30. jun
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Za oko 2 sata postaće mekan i moći ćete da uživate u svom ukusnom domaćem raženom hlebu....
03. jun
Kako da pripremimo Zabajone - anđeoski desert italijanaTopli dani su zvanično iza nas, ali to nije razlog da se odreknemo omiljenih letnjih iskušenja. Jedna od poslastica koja će vas ispuniti vedrim raspoloženjem i po najmračnijem vremenu je anđeoski krem Zabajone.
Zabajone...
17. dec.
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako bismo izbegli ovaj gubitak stare kuhinje, evo nekoliko saveta kako da pripremite sami kore za okupanu pitu.
Za samo testo su vam potrebni sledeći sastojci: 4 jaja, 1kg brašna, 3 kašike ulja i voda....
01. jun
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako da pripremimo ukusne i zdrave voćne sokove?Voćni sokovi se dobijaju ceđenjem, presovanjem ili centrifugom svežeg i zdravog voća ili difuzijom uz pomoć pare. Voćni sokovi sadrže voćnu vodu u kojoj su rastvoreni šećer, minerali, organske kiseline, vitamini, enzimi...
05. april
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća koje je bogato šećerom....
17. nov.