Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako prepoznati kvalitetnu kurkumu?Kako prepoznati kurkumu lošeg kvaliteta?
Jednostavnim testom: Napunite čašu toplom vodom i sipajte u nju kašiku kurkume bez mešanja. Sačekajte 20 minuta. Ako se nakon toga začin slegne na dno, onda je kvalitetan....
02. dec.
Desert – Šampanjac i malineSipajte šampanjac u dublji tiganj i dodajte šećer. Ostavite da provri. U posudi umutite žumanca, puding i dodajte slatku pavlaku. Dobro umutite i u smesu ulijte vreli šampanjac....
15. feb.
Kako da prepoznamo kvalitetan med?Laka provera kvaliteta pravog meda može da se uradi uz pomoć joda ili sirćeta....
11. mart
Kako prepoznati kvalitetan majonez?Da biste prepoznali kvalitetan majonez, pogledajte sastojke u njemu – moraju biti prirodnog porekla, moraju imati nizak nivo kiselosti, stabilnu emulziju i veliku gustinu....
05. januar
Kako prepoznati kvalitetan soja sos?Šta sadrži kvalitetan soja sos i kako ga razlikovati?
Kvalitetni tradicionalni soja sos sadrži soju, vodu, so i pšenicu. Pre svega, ne sadrži nikakve dodatne aditive....
12. okt.
ŠampanjacŠampanjac se retko pravi od samo jedne sorte grožđe ili samo na jednom mestu.
Obično najveće vinarije plaćaju više za sirovinu najboljeg kvaliteta....
22. avgust
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina....
14. okt.
Šampanjac tortaPriprema fila: U šerpu uliti 1 l meka i staviti na vatru da provri. Zasebno, u 500 ml hladnog mleka razmutiti puding i šećer i ukuvati u vrijuće mleko. U tako vrelo dodati Milka čokolade i mešati dok se čokolade ne otope....
16. mart
Kako da prepoznate pravi sirSpecijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred svih imitacija, koje se mogu naći u prodavnicama....
15. feb.
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku. Kod mladih je poluloptast...
22. avgust
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?U najjednostavnijoj rerni takođe možete napraviti odličan kvalitetan hleb, koji zahteva samo kvalitetno brašno i malo truda s vaše strane....
24. april
Kako da prepoznate lažno alkoholno pićeAko sa dna flaše se slivaju kapi kao od gustog slatka, pred vama je kvalitetan konjak....
13. mart
Kako da prepoznamo dobru ribu?Zamrznuta riba ima iste nutritivne kvalitete i kvalitete ukusa kao sveža. Opasna za konzumaciju je riba koja je više od jedanput odmrzavana i ponovo zamrzavana....
06. jul
Kako da otvorimo vino bez vadičepaKada otvarate gazirana pića kao što je šampanjac, kada je čep do pola napolju, flaša se ostavlja 10-15 minuta i tek nakog toga se otvara.
Pomoć u vađenju čepa može dati i blago zagrevanje dna flaše....
15. mart
Sazrevanje vina i kako vino stariVino je jedan od onih proizvoda, koji vremenom dobijaju sve bolje kvalitete. Koji je razlog što čuvanje vina njegovo sazrevanje vremenom čini ukus boljim?...
10. okt.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako prepoznati kada je riba sveža i dobra?Meso sveže kvalitetne ribe je veoma čvrsto, elastično i teško se skida sa kostiju. Smrznuta kvalitetna riba ima blede škrge i blago udubljene oči. Ovo je jedina razlika između sveže smrznute ribe i sveže ribe....
30. maj
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Jedan siguran način da prepoznate kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje je da se ono zgusne kada je na hladnom. To znači da stavljeno u frižider treba da promeni svoju konzistenciju....
26. nov.
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
VinoTo su penušava vina (šampanjac iz regiona Šampanj, prirodna penušava vina, penušava vina) i alkoholno obogaćena vina (Madeira, Malaga, Porto, Šeri, Vermut)....
01. april
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Trajfl sa jagodama u šampanjac kremomDodaje se šampanjac i mešanje se nastavlja dok se krem ne zgusne. Sklanja se sa vatre i ostavlja se da se ohladi. Jagode se očiste od drški i iseku se na parčiće po vašem izboru....
16. nov.