Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Ovo povrće je bogato kalijumom, koji se očuva čak i u konzervi, što znači da je u stanju da podrži srce i poboljša metabolizam vode....
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Marinirani vrganj u teglamaMarinirani vrganj u teglama
27. jun
Stavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta. Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu. Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
Crni vrganj u maslacuCrni vrganj u maslacu
05. jun
Dobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada. Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
Kako se konzervira paradajz u teglamaKako se konzervira paradajz u teglama
02. maj
Da bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav, sa glatkom površinom bez ikakvih fleka....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Ukus vrganja se kombinuje i odlično dopunjava sa bešamel sosom, kao i paradajz sosom....
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuVrganj u maslacu, medu i žumancetu
30. jul
Treba da ostanu mekane, ne da se osuše. Pred kraj kuvanja stavite šunku i promešajte na kratko. Vruće pečurke prebacite u tanjir zajedno sa preostalim ukusnim sosom koji se odvojio pri kuvanju....
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?
22. avgust
Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju. Zovu ga još i kraljevka. Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
Vrganji u testu sa pivomVrganji u testu sa pivom
01. jul
Kako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite. Isecite vrganj na komade....
Vrganji u tiganju sa maslacemVrganji u tiganju sa maslacem
07. dec.
Poslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo. Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka. Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
Čorba od vrganja i lisičarkeČorba od vrganja i lisičarke
18. jun
Propržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila. Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
VrganjVrganj
19. maj
Vrste vrganja Pravi vrganj /Boletus edulis/ je u našoj zelji poznat i kao hrastov vrganj ili samo vrganj. To je najpopularniji predstavnik ove vrste....
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Možete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u tegle i da ih ostavite na hladnom i tamnom mestu....
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceMirisna supa od svežih vrganja i tikvice
04. sep.
Luk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju. Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninomSvinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninom
05. feb.
Začinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk. Sipajte luk i...
Pasterizovani vrganjPasterizovani vrganj
25. jul
Očistite i operite vrganje. Prokuvajte vrganj u slanoj vodi oko 20 minuta. Izvadite ga rešetkom i ostavite da se ocedi. Krupnije komade isecite, a sitne ostavite cele....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKako da konzerviramo boraniju i pasulj
02. januar
Tako možete konzervirati pasulj i boraniju. Ako odlučite da konzervirate boraniju, važno je da je ona sveže ubrana. Pažljivo pogledajte krajeve da nisu uvenuli....
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?
22. mart
Takođe, postoji mogućnost da se kiseljak konzervira. Za to je potrebno da se ubrani kiseljak očisti i opere. Mokar se stavlja u tegle, koje se zatim dobro zatvaraju....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...