Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se konzervira patlidžan?Ovo povrće je bogato kalijumom, koji se očuva čak i u konzervi, što znači da je u stanju da podrži srce i poboljša metabolizam vode....
07. mart
Kako se konzervira bundeva?Ostavljamo po strani slučajeve gde se bundeva konzervira u obliku džema ili slatka od bundeve.
Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine....
08. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Marinirani vrganj u teglamaStavite očišćene i iseckane vrganje u vrelu marinadu i kuvajte 20 minuta.
Izvadite pečurke i rešetkastom kašikom ih ohladite u hladnoj vodu.
Rasporedite vrganje u tegle i prelijte proceđenom marinadom....
27. jun
Crni vrganj u maslacuDobro očistite pečurke, koren isecite po dužini na relativno debele ivice, a kape možete iseći na komadiće, kako vam se dopada.
Ugrejte maslinovo ulje na jakoj vatri i na kratko pecite sa malo soli....
05. jun
Kako se konzervira paradajz u teglamaDa bi se uspešno konzervirao paradajz, treba obavezno koristiti svež paradajz, zdrav, sa glatkom površinom bez ikakvih fleka....
02. maj
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Ukus vrganja se kombinuje i odlično dopunjava sa bešamel sosom, kao i paradajz sosom....
03. nov.
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Pročitajte takođe kako zamrznuti vrganj i kako čuvati vrganj....
28. okt.
Vrganj u maslacu, medu i žumancetuTreba da ostanu mekane, ne da se osuše. Pred kraj kuvanja stavite šunku i promešajte na kratko.
Vruće pečurke prebacite u tanjir zajedno sa preostalim ukusnim sosom koji se odvojio pri kuvanju....
30. jul
Kako da prepoznate Kraljevski vrganj?Kraljevski vrganj /Boletus regius/ je iz porodice Boletaceae (Vrganjevke). On spada u neotrovne pečurke i pogodan je za konzumaciju.
Zovu ga još i kraljevka.
Klobuk pečurke raste do 20 cm u prečniku....
22. avgust
Vrganji u testu sa pivomKako biste pripremili ove pohovane pečurke, vrganj očistite, donji deo stabla odsecite, ako ima potrebe operite ih i osušite.
Isecite vrganj na komade....
01. jul
Vrganji u tiganju sa maslacemPoslužite čudesno meze od vrganja u maslacu dok je toplo.
Pospite sa još malo crnog biber i sitno iseckanog svežeg peršuna i perca mladog luka.
Prijatno sa ovim vrganjima u tiganju sa maslacem!...
07. dec.
Čorba od vrganja i lisičarkePropržiti goveđu pršutu i ukrasiti serviranu čorbu od vrganja i lisičarke....
18. jun
Kako da spremite vrganjeVrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila.
Miris vrganja se odlično kombinuje sa pečenom teletinom ili piletinom, ali i sa dinstanom zečetinom ili jagnjetinom....
25. sep.
VrganjVrste vrganja
Pravi vrganj /Boletus edulis/ je u našoj zelji poznat i kao hrastov vrganj ili samo vrganj. To je najpopularniji predstavnik ove vrste....
19. maj
Kako da konzerviramo paprikeMožete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u tegle i da ih ostavite na hladnom i tamnom mestu....
10. januar
Mirisna supa od svežih vrganja i tikviceLuk, šargarepu i drške pečuraka oprati i naseći na sitne kockice, pa prodinstati na biljnoj masnoći, dok ne omekšaju.
Preliti ih vrućim bujonom od pečuraka, staviti strukove majčine dušice i biber, pa ostaviti da vri na...
04. sep.
Svinjske grudi sa sosom od vrganja i hrskavom slaninomZačinite svinjske grudi solju, biberom i soja sosom. Ostavite ih u frižideru na 30 minuta. U tiganj stavite maslac i malo ulja. Pržite pečurke i izvadite na tanjir. U istoj masnoći pržite luk i beli luk.
Sipajte luk i...
05. feb.
Pasterizovani vrganjOčistite i operite vrganje. Prokuvajte vrganj u slanoj vodi oko 20 minuta. Izvadite ga rešetkom i ostavite da se ocedi.
Krupnije komade isecite, a sitne ostavite cele....
25. jul
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljTako možete konzervirati pasulj i boraniju.
Ako odlučite da konzervirate boraniju, važno je da je ona sveže ubrana. Pažljivo pogledajte krajeve da nisu uvenuli....
02. januar
Kako sa čuvamo i konzerviramo kiseljak?Takođe, postoji mogućnost da se kiseljak konzervira. Za to je potrebno da se ubrani kiseljak očisti i opere. Mokar se stavlja u tegle, koje se zatim dobro zatvaraju....
22. mart
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar