Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Evo kako se marinira ribaEvo kako se marinira riba
12. dec.
Vaša marinirana riba je spremna! Po želji i ukusu u marinadu za ribu možete dodati soja sos ili začine, ukoliko volite ribu pripremljenu na ovaj način....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Marinada za zečetinu može varirati od vaših ukusa. Evo i jednog recepta koju možete probati nakon pažljivog čišćenja i sečenja zeca....
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Prva varijanta Zečije meso treba marinirati. Marinadu za zečetinu možete pripremiti od vode i sirćeta 1 prema 1/5, tj, na 1l vode oko 100 ml sirćeta....
Kako marinirati povrćeKako marinirati povrće
23. mart
Pogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati....
Kako se dere zec?Kako se dere zec?
14. jul
Mnogim mladim lovcima je potreban neko ko će im pokazati kako se dere divlji zec u uslovima na polju, ali nije uvek jasno kako neko može da pruži takvu pomoć. Upravo zbog toga ću opisati najbrži i jednostavan način za...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se marinira losos?Kako se marinira losos?
21. feb.
Marinada Terijaki za lososa Terijaki sos ima jak ukus, tako da nemojte držati ribu previše dugo u ovom sosu, maksimum 2 sata....
Kako se marinira meso?Kako se marinira meso?
05. nov.
Pogledajte nekoliko fantastičnih recepata za marinade: Marinada sa rakijom za teleće meso, Marinada sa kiselim mlekom i Marinada za šnicle....
Kako se marinira pastrmka?Kako se marinira pastrmka?
02. januar
Pastrmka ne traži dugačku kulinarsku obradu, a kada je reč o mariniranju, pastrmka se marinira kao i ostala rečna riba....
Kako se marinira slaninaKako se marinira slanina
07. nov.
Kraj jeseni i početak zime su najbolje vreme za pripremu marinirane slanine. Tada su svinje najdeblje, slanina je najmekša i temperatura je idealna za pripremu ovog tradicionalnog delikatesa iz bugarske kuhinje....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Mariniranje se u prošlosti uglavnom koristili za ribu i zvalo se aqua marina - morska voda. Danas, osim za morske plodove, marinada se koristi pretežno za meso i tvrđe povrće....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Takođe pogledajte naše recepte za: - marinirana riba; - usoljena riba; - ili naučite kako da dimite ribu;...
Kako se prafi kefir?Kako se prafi kefir?
24. avgust
Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka. Naziv kefir još se...
Kako se suše biljke?Kako se suše biljke?
14. jun
Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Kada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana. Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Ako nemate takav alkohol, druga opcija je da pomešate sirće i vodu i marinirate jaretinu....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...