Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
KinoaKinoa
30. april
Vrste kinoe Obična kinoa - ima sitno belo i svetlo bež semenje. Ova vrsta kinoe najčešće se sreće u Peruu. Kraljevska kinoa - ima krupno srvenkasto semenje i specifičan ukus....
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Da biste skuvali kinou, treba vam 1 šolja zrna kinoe, 2 šolje vode, pola kašičice soli i 20 grama maslaca. Pre nego stavite kinou da se kuva, potrebno je oprati je....
Kinoa sa povrćemKinoa sa povrćem
03. dec.
U njih dodajemo skuvanu kinou i ostavljamo na ringli još 5 minuta mešajući. Jelo se ukrašava svežom mentom. Kinoa sa povrćem je gotova!...
Kinoa sa paprikomKinoa sa paprikom
21. okt.
Dodajte kinou. Sipajte vruću vodu i kuvajte poklopljeno oko 10 minuta. Dodajte grašak da se kuva i on, a za to vreme naseckajte na sitno paprike. Na kraju sve sjedinite i to je to. Možete dodati malo kumina....
Kinoa sa patlidžanimaKinoa sa patlidžanima
02. okt.
Ocedite kinoa, prelijte sa sosom od patlidžana i servirajte jelo samostalno ili kao prilog za meso ili ribu....
Kinoa sa krompiromKinoa sa krompirom
21. sep.
Dodaje se pola do šolja vode, ostavlja se da provri i nakon toga da se krčka oko 5 minuta. Za to vreme s opere kinoa. Dodaje se u krompir i naliva se još vode oko 200-250 ml vruće....
Kinoa sa slatkim krompiromKinoa sa slatkim krompirom
23. april
Kad se to desi dodajte oceđenu leblebiju. Smanjite ringlu i ostavite još 15-20 minuta dok kinoa ne bude gotova i dok krompir ne omekša dobro. Neka vam je ukusno sa ovom kinoom sa slatkim krompirom....
Kinoa sa crvenim pasuljemKinoa sa crvenim pasuljem
10. okt.
Dodaju se kinoa, so, biber i oko 300 ml vode. Promeša se i poklopi. Kuva se još 15-20 minuta u zavisnosti od kinoe, dok ne upije svu vodu. Dodaje se sitno iseckan korijander i pasulj....
Kinoa sa krem karamel prelivomKinoa sa krem karamel prelivom
27. januar
Dodaju se sveže mleko i pavlaka za kuvanje. Smesa od jaja i mleka za desert ja gotova. U nju se dodaje oceđena kinoa i izmeša se....
Kinoa sa brokolijem i tikvicamaKinoa sa brokolijem i tikvicama
20. feb.
Stavite kinou u povrće. Promešajte kinou sa brokolijem i tikvicama i servirajte. Prijatno!...
Kinoa sa piletinom i povrćemKinoa sa piletinom i povrćem
26. jul
Kinoa se skuva u blago posoljenoj vodi, ohladi se i ocedi se. Pileća šnicla se ispeče na gril tiganju. Povrće - tikvica, šargarepa, krastavac, paradajz i pečurke se operu. Šargarepa i paradajz se oljušte....
Kinoa sa keljem i sremušemKinoa sa keljem i sremušem
24. feb.
Nakon toga se dodaju kinoa i lisnato povrće, dosipa se otprilike 400-500 ml vode i kuvaju se dok kinoa ne bude gotova. Kelj i sremuš mogu da se zamene spanaćem. Jelo sa kinoom se posoli po ukusu....
Kinoa sa prokeljem i paprikamaKinoa sa prokeljem i paprikama
11. feb.
Dobro operite kinou kako biste uklonili saponine. Nakon toga je kuvajte dok ne bude gotova, otprilike 10-15 minuta. Ocedite i ostavite sa strane....
Kinoa sa pasuljem i povrćemKinoa sa pasuljem i povrćem
25. januar
Skuvana kinoa se pomeša sa povrćem, dodaje se oceđeni crveni pasulj. Kinoa sa pasuljem i povrćem se dodatno začinjava ako je potrebno....
Kinoa sa spanaćem i jajimaKinoa sa spanaćem i jajima
19. maj
Nakon toga dodajemo kuvanu kinou i dva umućena jajeta, u posudi začinjena sa 2 prstohvata karija. Lepo promešajte tako da jaja budu ravnomerno raspoređena i da se pomešaju sa zrnima kinoe....
Kinoa sa spanaćem u rerniKinoa sa spanaćem u rerni
24. maj
Jelo je gotovo kad se zrnca kinoe raspuknu i postanu prozračna. Tada sklanjamo foliju i zapečemo 5 minuta u jakoj rerni, dok kinoa sa spanaćem ne dobije blago hrskavu koricu....
Kinoa sa tikvicama i patlidžanomKinoa sa tikvicama i patlidžanom
28. jul
Kada se proprže, sipajte 2-3 šolje vode. Kada voda proključa, dodajte beli luk u prahu i so. Kada povrće omekša, dodajte opranu kinou. Paradajz isecite i dodajte i njega....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kinoa sa medom, cimetom i orasimaKinoa sa medom, cimetom i orasima
13. okt.
Skuvamo kinou u šerpi sa tačnom količinom vode. Kuvamo oko 15-20 minuta, mešajući s vremena na vreme, da se ne uhvati za dno....
Kako se potapa bulgur?Kako se potapa bulgur?
21. feb.
Bulgur je proizvod napravljen od zrna pšenice, prerađenih na poseban način putem lagane termičke obrade - kuvanje ili na pari, nakon koga sledi sušenje ili u većini slučajeva - usitnjavanje/mrvljenje na krupno. Na...
Kako se potapa pšenica?Kako se potapa pšenica?
17. feb.
potapamo. Kad se pšenica potapa, samo zrno se budi i počinje proces klijanja....