Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Hranljivi sastav lanenog semena
Laneno seme sadrži veliki izbor korisnih hranljivih materija, ali zahvaljujući trima od njih, laneno seme se smatra superhranom....
19. januar
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoSirup od lanenog semena
Za smirenje upale sluzokože stomačno.crevnog trakta i pročišćenje creva od toksina, pomaže sirup od lanenog semena: u termos od 1 listra sipajte 3 supene kašike lanenog semena i prelijte vrelom...
04. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se konzumira laneno seme?Preporučena dnevna doza lanenog semena je 2 supene kašike, koje obavezno treba da sameljete. Kada uzimate laneno seme u zrnima, ono direktno prolazi kroz crevni trakt, gde se uopšte ne apsorbuje....
18. okt.
Zašto i kako se potapa čia?Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
03. dec.
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje
Za pravljenje ovog jajeta prva stvar koja će vam trebati je, naravno, laneno brašno. Možete da nabavite gotovo laneno seme ili da kupite lanene semenke i da ih sameljete kod kuće....
17. mart
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoMetode za korišćenje lanenog ulja
Postoje različite metode korišćenja lanenog ulja.
U dijetama za mršavljenje laneno ulje se uzima na prazan stomak. Ujutru pre jela, uzmite 2-3 kašike lanenog ulja, malo zagrejanog....
03. feb.
Da li laneno seme ima neželjene efekte?Dodaci ishrani, u kojima se nalazi laneno seme, mogu deluju u interakciji sa raznim lekovima, što takođe nije prijatno....
07. mart
Laneno BrašnoLaneno brašno u kozmetici
Osim što je neverovatna namirnica, laneno brašno se može koristiti i u kozmetičke svrhe. Kupite laneno brašno ili ga sami napravite kod kuće....
22. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se potapa bulgur?Bulgur je proizvod napravljen od zrna pšenice, prerađenih na poseban način putem lagane termičke obrade - kuvanje ili na pari, nakon koga sledi sušenje ili u većini slučajeva - usitnjavanje/mrvljenje na krupno.
Na...
21. feb.
Kako se potapa pšenica?potapamo. Kad se pšenica potapa, samo zrno se budi i počinje proces klijanja....
17. feb.
Kako se potapa spelta?Spelta je žitarica sa tankim, ali veoma čvrstim i visokim stablom. Uobičajena visina spelte ili krupnika, kako negde zovu ovu žitaricu, je oko 1 metar. Spelta se smatra najstarijom žitaricom, koja je bila poznata još u vreme...
10. feb.
Kako se potapa kinoa?Kinoa, kao jedna od super namirnica i vrsta koja sadrži mnogo aminokiselina i vitamina ima svoju specifičnost u pripremi, koja ima za cilj da obezbedi pravilno konzumiranje i prijem korisnih materija iz nje.
Reč je o...
05. feb.
Seme konopljeOve količine je više, nego što je u čija semenkama i lanenom semenu koje su poznate po svojim proteinima....
23. maj
Seme LanaLaneno seme je bilo cenjeno ne samo zbog hranljivih svojstava. Konzistencija, dobijena iz njega, se koristila kao ulje za lampe....
06. jul
Makovo SemeFino tamnoplavkasto makovo seme (Papaver somniferum) dobija se od vrste opijumskog maka, nazvanog uljani. Mak se kultiviše u mnogo zemalja s toplom klimom, uključujući i nas. Semenje je sitno sa beličastom ili sivom bojom...
28. jun
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Kako se prafi kefir?Kefir je tibetanska pečurka koja uzrokuje fermentaciju u mleku. Ona mu daje specifičan ukus koji se sviđa svima, ali najviše obožavateljima jogurta. Osim toga, puni ga nizom prednosti za čoveka.
Naziv kefir još se...
24. avgust
Kako se suše biljke?Biljke su čudesni sastojci prirode koji nam mogu pomoći kod brojnih problema. To su prirodni lekovi koji su, za razliku od drugih, jeftiniji, prijatniji, a ponekad i efikasniji. Možete ih uzgajati u svojoj bašti ili kupiti...
14. jun
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun