Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se sprema meso od divlje svinjeKako se sprema meso od divlje svinje
28. feb.
Meso mlade divlje svinje, za razliku od mesa divljeg vepra, retko treba da prođe kroz proces uklanjanja mirisa. Najvredniji delovi divlje svinje jesu zadnji butovi....
Meso od divlje svinje u glinenoj đuvečariMeso od divlje svinje u glinenoj đuvečari
21. nov.
Meso se iseče na parčiće (veličine savijene pesnice). Soli se i posipa biberom i ređa se na dno glinene đuvečare namazane uljem. Dodaje se luk isečen na krupne šajbne i preliva se vinom....
Meso od divlje svinje sa povrćem u đuvečariMeso od divlje svinje sa povrćem u đuvečari
26. dec.
Pečemo na 150 stepeni 3 sata, zato što je divljači potrebno više vremena za pripremu....
Šnicla od divlje svinje u kupusuŠnicla od divlje svinje u kupusu
26. april
Meso se seče na male parčiće, blago se istuca i začinjava se biberom, alevom paprikom solju, čubrom. Zaprži se sa obe strane u tiganju sa svinskom mašću....
Šnicle od divlje svinje u đuvečuŠnicle od divlje svinje u đuveču
24. feb.
Poslužujemo tako što u tanjir stavljamo šnicle od divlje svinje i dodajemo pečurke i šargarepe....
Kolenica od divlje svinje u instant potuKolenica od divlje svinje u instant potu
24. okt.
Moje meso je bilo od divlje svinje, zato sam kuvao 8 sati na HI funkciji programa sporog kuvanja....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Ćufte od divlje svinjeĆufte od divlje svinje
20. januar
Serviramo naše ćuftice od divlje svinje sa hladnim pivom ili crvenim vinom :) Neka vam je slatko....
Ćuftice od divlje svinjeĆuftice od divlje svinje
22. jul
Ispecite ćuftice od divlje svinje sa obe strane dok ne budu gotove....
Đuveč od divlje svinjeĐuveč od divlje svinje
27. avgust
Isecite meso na parčiće srednje veličine. Uzmite zemljanu posudu za pečenje, ako nemate, možete da koristite đuvečaru ili običnu posudu za pečenje....
Pržene ćufte od divlje svinjePržene ćufte od divlje svinje
13. april
Mleveno meso se stavlja u duboku posudu. Pravi se udubljenje, u koje se stavljaju začini, sitno iseckan luk i peršun, sredina hleba, prethodno potopljena u mleko, umućeno jaje i so po ukusu....
Dinstane rolnice od divlje svinjeDinstane rolnice od divlje svinje
03. dec.
Pokrijte folijom ili poklopcem i pecite rolnice od divlje svinje duže vreme. Servirajte ih prelivene sopstvenim sosom....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Mađarski punjeni but od divlje svinjeMađarski punjeni but od divlje svinje
26. dec.
Tako napravljeno meso je ukusno i hladno!...
Janija sa mesom od divlje svinjeJanija sa mesom od divlje svinje
14. mart
Isečemo meso na krupne kocke i uvaljamo u smesu od brašna, bibera i soli. Prži se u svinjskoj masti, nakon čega se dodaje glavica luka i belog luka. Dinsta se, dok luk ne omekša....
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Svinjsko špikovano meso Potrebne namirnice: 800 g svinjskog šola, 1 šargarepa, 1 glavica luka, ulje Način pripreme: Meso se buši oštrim nožem, da se napravi mnogo rupa u njemu....
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. april
Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština lepe pripreme različitih vrsta hrane, što im omogućava ne samo da sačuvaju svoj izgled, bojui oblik, već i da poboljšaju svoje kvalitete ukusa....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Pančeta je proizvod sličan slanini, ali se pravi po veoma starom italijanskom receptu i pravi se od posebno odabranih italijanskih svinja. Strogo se prate i starost životinja i kvalitet samog mesa....
Ravioli sa mlevenim mesom od divlje svinjeRavioli sa mlevenim mesom od divlje svinje
07. mart
Pomešajte mleveno meso sa jednim jajetom, izgnječenim čenom belog luka i biberom. Prosejte brašno u posudu i u sredini napravite udubljenje. Razbijte jaja i pomešajte sa brašno....
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...