Facebook
Omiljeno
Pinterest
Šta koje E znači i koliko je opasnoZato je najbolje da ih izbegavate;/page
page7. Antibiotici (E700-E799)
Nijedan od ovih dodataka nije odobren za upotrebu u EU. Bolje je izbegavati ih;/page
page8....
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Omlet u kori za pituKore za pitu isečemo tako da se dobije 6 kvadrata i u svaki kvadratić stavljamo po malo nadeva i uvijamo u male pitice....
Za koja jela je svinjska plećka pogodna?Evo za koja jela je svinjska plećka pogodna:
Svinjska plećka sa sosom
Svinjska plećka se može kombinovati sa različitim vrstama sosova kako bi se naglasio ili upotpunio njen ukus....
Pohovani sir u kori za pituSir isečemo na komade srednje veličine. Kore isečemo na dva dela.
Stavljamo parče sira u koru i pažljivo uvijamo da se kora ne bi pokidala.
Uvijamo sve komade.
Stavljamo tiganj da se ugreje. Umutimo jaja.
Pažljivo...
Za koja jela je pogodan teleći but?Meso mladog teleta je podeljeno na nekoliko glavnih delova, a svaki od njih je veoma pogodan za određene recepte. Meso ot telećeg buta je veoma popularno. Evo kako se odvaja i za koje recepte da ga koristite....
Koji je deo svinje za šta pogodanObzirom na to da ovo meso sadrži i masnoće, posebno je pogodno za pripremu na roštilju ili barbakjuu, zato što ga upravo masnoća čini em sočnim, em štiti meso od isušavanja. Pogodno je i za supe, kao i za jela....
Koliko je zdrav suši?Kada je u pitanju hrana, suši je bolji izbor od pice, pržene piletine ili masnog donera. Ali da li je to zaista slučaj? Koliko je suši zdrav?...
Koliko dugo je majonez dobar za upotrebu?Zato je važno znati koliko vremena ima do isteka.
Stručnjaci preporučuju da čuvate majonez u frižideru nakon otvaranja. Otvorena tegla Helmanovog majoneza ostaje u dobrom kvalitetu 2-3 meseca kada se pravilno ohladi....
Pogodni začini za peljmeneKlasični ruski peljmeni se jedu sa samo 3 procenta sirćeta, biberom, senfom ili renom. Sosovi, kečap i majonez su takođe pogodni začini za peljmene....
Pogodni začini za paštetuDakle, ako ste prvi put odlučili da eksperimentišete i pripremite paštetu kod kuće, onda su neki od najpogodnijih aditiva za poboljšanje ukusa u njoj sledeći:
Beli biber
Izuzetno je pogodan za svaku paštetu, odnosno...
Pogodni začini za hobotnicuPogodni začini za hobotnicu
Hobotnica je poželjna u kuvanju zbog svog nežnog mesa i sposobnosti da apsorbuje ukuse raznih sosova i začina....
Začini pogodni za rižotoPrebacite u posudu i upotrebite za pripremu rižota. Pravilno uskladištena, domaća mešavina začina može se koristiti dugo vremena.
Još jedan pogodan začin za rižoto je suvi anis pržen u tiganju....
Začini pogodni za škampeŠkampi sa korijanderom
Ova aromatična biljka je uobičajena u azijskoj kuhinji i odličan je izbor za začin za škampe sa orijentalnim ukusom....
Začini pogodni za povrćeZačini za krastavce
Krastavci su osvežavajuće povrće, pogodni uglavnom za lagane recepte za hlađenje tokom letnjih meseci. Za njega su pogodni mirođija, beli luk, so....
Sosevi pogodni za šnicleDa biste obezbedili maksimalno iskustvo konzumiranja ukusnih šnicli, morate pripremiti sos da biste upotpunili izgled jela. Evo nekoliko odgovarajućih soseva za šnicle!...
Začini pogodni za sočivoDrugi začin koji je pogodan za sočivo je lovorov list - on ima dosta jak miris i dobro je da ne preterujete, posebno ako ne znate da li će vam se dopasti....
Posude, pogodne za mikrotalasnuNeodgovarajuće za upotrebu su posude od olovnog stakla.
Papir je pogodan za kratko zagrevanje na niskoj temperaturi, kao i za hranu s niskim sadržajem masti i vode....