Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zdravstvene koristi konzumacije medaZdravstvene koristi konzumacije meda
31. dec.
Redovnu konzumaciju meda preporučuju sve grane medicine, sve nacionalne kuhinje i sve religije. Može da se konzumira tokom cele godine. Med produžava život, posebno aktivni deo života....
7 koristi konzumacije Halapenja7 koristi konzumacije Halapenja
06. dec.
Imajući u vidu da su ovo najčešći uzroci za probleme sa srcem, paprike bi bile izuzetno koristan proizvod za one koji su izloženi riziku od takvih oboljenja....
Koristi od konzumacije brokolijaKoristi od konzumacije brokolija
06. dec.
U brokoliju ima mnogo korisnih supstanci - obilje vitamina, minerala, vlakana i antioksidanasa. Koristi od konzumacije brokolija 1....
Neverovatne koristi konzumacije graškaNeverovatne koristi konzumacije graška
22. dec.
Konzumacijom graška možete da zaustavite nadutost stomaka, da postignete ubrzavanje metabolizma u organizmu i lako da smršate....
Koristi od konzumacije ananasaKoristi od konzumacije ananasa
20. feb.
Ananas je veoma koristan za ljudski organizam....
Dokazane koristi konzumacije svinjske pihtijeDokazane koristi konzumacije svinjske pihtije
27. okt.
1
Svinjska pihtija sa suvim ljutim papričicama i belim lukom je isproban narodni lek....
Zdravstvene koristi konzumacije sušenih crnih borovnicaZdravstvene koristi konzumacije sušenih crnih borovnica
17. jun
1
Sušene crne borovnice bi vam pomogle da smanjite rizik od dijabetesa - antocijanini u crnim borovnicama koji pomažu u borbi sa ćelijama raka, takođe pomažu u smanjivanju rizika od dijabetesa tipa 2....
Sitni sir - koristi njegove redovne konzumacijeSitni sir - koristi njegove redovne konzumacije
23. avgust
Upravo zbog mnoštva korisnih svojstava sitnog sira, svaki čovek bi trebalo da ga uključi u svoju ishranu. Sitni sir - koristi njegove redovne konzumacije. U sledećim redovima pogledajte više: 1....
Zdravstvene koristi konzumacije tahinija od lešnikaZdravstvene koristi konzumacije tahinija od lešnika
02. april
Da se zaustavimo na tahiniju od lešnika, tačnije na njegovim zdravstvenim koristima. Koje su to zdravstvene koristi konzumacije tahinija od lešnika?...
Bolovi u stomaku od konzumacije ljute hraneBolovi u stomaku od konzumacije ljute hrane
22. nov.
Kao prvo, pikantna hrana povećava rizik od poremećaja varenja, što može imati za posledicu osećaj težine u želucu nakon obroka, podrigivanje, nadutost i bol....
Rizici obilne ishraneRizici obilne ishrane
08. sep.
Međutim, obilna ishrana krije niz zdravstvenih rizika....
Veoma ljut sosVeoma ljut sos
28. januar
Ljute paprike očistimo samo od drške i ostavljamo sa semenkama. Slatke paprike očistimo od unutrašnjosti. Dve vrste lepo operemo. Beli luk očistimo od ljuski....
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?
22. okt.
Višegodišnjim istraživanjima utvrđeno je da su koristi od lososa i te što je samo u ovoj ribi prisutna u tako visokoj koncentraciji veoma korisna supstanca za ljudski organizam - melatonin, neophodan za zdrav proces podmlađivanje...
Ljute paprike Halapenjo - koristi i činjeniceLjute paprike Halapenjo - koristi i činjenice
10. jun
Čoveka privlači nutritivni izazov ljute paprike zbog iskustva konzumacije ljutog, a priroda ga je učinila takvim jer su čili papričice dobre – smanjuju rizik od smrti, raka, srčanih bolesti i promovišu dugovečnost....
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Da li je korisna preterana konzumacija maslina?
06. nov.
Najmanje se zna o riziku od srčanih oboljenja, visokom krvnom pritisku, bubrežnim i metaboličkim negativnim promenama i drugom....
Rafinisani šećer i rizici koje krijeRafinisani šećer i rizici koje krije
23. nov.
Preterana konzumacija šećera može bukvalno da začepi ljudski organizam. Preterivanje sa rafinisanim šećerom i kolačima napravljenim sa njim krije niz rizika po zdravlje....
Da li je ljuta hrana (ljute paprike) korisna kod dijabetesa?Da li je ljuta hrana (ljute paprike) korisna kod dijabetesa?
30. avgust
U kuhinji možete slobodno da koristite ljute paprika i kari u prahu. Aktivni sastojak ljute aleve paprika je kapsaicin, koji pomaže da se reguiše šećer u krvi – glukoza. Istraživanja iz 2006....
Razarajuća šteta od konzumacije alkoholaRazarajuća šteta od konzumacije alkohola
20. okt.
Uništava kardiovaskularni sistem - prekomerna konzumacija alkohola postepeno povećava nivo triglicerida u krvi što neminovno povećava rizik od ateroskleroze. Vremenom dolazi do visokog krvnog pritiska....
Za i protiv konzumacije mlekaZa i protiv konzumacije mleka
16. jun
Protiv konzumacije mleka Svi korisni sastojci koji se nalaze u mleku nestaju nakon procesa pasterizacije i homogenizovanja i konzumacija mleka postaje besmislena. Kalcijum iz mleka organizam ne može da apsorbuje....
Kontraindikacije kod konzumacije biljke talacKontraindikacije kod konzumacije biljke talac
08. mart
Konzumacija ove biljke potpomaže miran i stabilan san. Ona vas čuva i od depresije. Koristi se u lečenju raznih bolesti i stanja u organizmu....
Kako da neutralizujemo ljutoKako da neutralizujemo ljuto
22. maj
Kulture koje koriste mnogo ljutih paprika u hrani ukljčuju i mlečne proizvode u recepte, da bi pomogli da krug toplote ne bude topliko intenzivan....
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?
19. maj
Dud Izuzetno sočni plodovi duda se koriste za džemove, melasu, a takođe i za direktnu konzumaciju. Voće pomaže metabolizmu i formiranjui krvi. Smanjuje apetit i jača ukupno zdravlje....
4 koristi za zdravlje od crvenog luka - za smanjenje rizika od raka4 koristi za zdravlje od crvenog luka - za smanjenje rizika od raka
10. mart
Pravilna konzumacija crvenog luka za više koristi Kako ćete uključiti crveni luk u vašu ishranu da biste smanjili rizik od raka?...
Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?
27. januar
Puna apsorpcija korisnih sastojaka hranljivih proizvoda zavisi od njihove pravilne kombinacije. Njihova pravilna kombinacija smanjuje rizik da nakon njihove konzumacije osećate težinu u želucu i diskomfort....
Koja supstanca čini ljute paprike ljutim?Koja supstanca čini ljute paprike ljutim?
01. maj
Ljuti ukus paprike duguju supstanci kapsacin. On je veoma koristan za zdravlje, ali ne treba preterivati sa konzumiranjem ljutih paprika, što naročito važi za ljude koji imaju problema sa stomakom....