Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zdravstvene koristi konzumacije medaRedovnu konzumaciju meda preporučuju sve grane medicine, sve nacionalne kuhinje i sve religije. Može da se konzumira tokom cele godine.
Med produžava život, posebno aktivni deo života....
31. dec.
7 koristi konzumacije HalapenjaImajući u vidu da su ovo najčešći uzroci za probleme sa srcem, paprike bi bile izuzetno koristan proizvod za one koji su izloženi riziku od takvih oboljenja....
06. dec.
Koristi od konzumacije brokolijaU brokoliju ima mnogo korisnih supstanci - obilje vitamina, minerala, vlakana i antioksidanasa.
Koristi od konzumacije brokolija
1....
06. dec.
Neverovatne koristi konzumacije graškaKonzumacijom graška možete da zaustavite nadutost stomaka, da postignete ubrzavanje metabolizma u organizmu i lako da smršate....
22. dec.
Dokazane koristi konzumacije svinjske pihtijeSvinjska pihtija sa suvim ljutim papričicama i belim lukom je isproban narodni lek....
27. okt.
1
Zdravstvene koristi konzumacije sušenih crnih borovnicaSušene crne borovnice bi vam pomogle da smanjite rizik od dijabetesa - antocijanini u crnim borovnicama koji pomažu u borbi sa ćelijama raka, takođe pomažu u smanjivanju rizika od dijabetesa tipa 2....
17. jun
1
Sitni sir - koristi njegove redovne konzumacijeUpravo zbog mnoštva korisnih svojstava sitnog sira, svaki čovek bi trebalo da ga uključi u svoju ishranu.
Sitni sir - koristi njegove redovne konzumacije. U sledećim redovima pogledajte više:
1....
23. avgust
Zdravstvene koristi konzumacije tahinija od lešnikaDa se zaustavimo na tahiniju od lešnika, tačnije na njegovim zdravstvenim koristima.
Koje su to zdravstvene koristi konzumacije tahinija od lešnika?...
02. april
Bolovi u stomaku od konzumacije ljute hraneKao prvo, pikantna hrana povećava rizik od poremećaja varenja, što može imati za posledicu osećaj težine u želucu nakon obroka, podrigivanje, nadutost i bol....
22. nov.
Veoma ljut sosLjute paprike očistimo samo od drške i ostavljamo sa semenkama. Slatke paprike očistimo od unutrašnjosti.
Dve vrste lepo operemo. Beli luk očistimo od ljuski....
28. januar
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Višegodišnjim istraživanjima utvrđeno je da su koristi od lososa i te što je samo u ovoj ribi prisutna u tako visokoj koncentraciji veoma korisna supstanca za ljudski organizam - melatonin, neophodan za zdrav proces podmlađivanje...
22. okt.
Ljute paprike Halapenjo - koristi i činjeniceČoveka privlači nutritivni izazov ljute paprike zbog iskustva konzumacije ljutog, a priroda ga je učinila takvim jer su čili papričice dobre – smanjuju rizik od smrti, raka, srčanih bolesti i promovišu dugovečnost....
10. jun
Da li je korisna preterana konzumacija maslina?Najmanje se zna o riziku od srčanih oboljenja, visokom krvnom pritisku, bubrežnim i metaboličkim negativnim promenama i drugom....
06. nov.
Rafinisani šećer i rizici koje krijePreterana konzumacija šećera može bukvalno da začepi ljudski organizam. Preterivanje sa rafinisanim šećerom i kolačima napravljenim sa njim krije niz rizika po zdravlje....
23. nov.
Da li je ljuta hrana (ljute paprike) korisna kod dijabetesa?U kuhinji možete slobodno da koristite ljute paprika i kari u prahu.
Aktivni sastojak ljute aleve paprika je kapsaicin, koji pomaže da se reguiše šećer u krvi – glukoza. Istraživanja iz 2006....
30. avgust
Razarajuća šteta od konzumacije alkoholaUništava kardiovaskularni sistem - prekomerna konzumacija alkohola postepeno povećava nivo triglicerida u krvi što neminovno povećava rizik od ateroskleroze. Vremenom dolazi do visokog krvnog pritiska....
20. okt.
Za i protiv konzumacije mlekaProtiv konzumacije mleka
Svi korisni sastojci koji se nalaze u mleku nestaju nakon procesa pasterizacije i homogenizovanja i konzumacija mleka postaje besmislena.
Kalcijum iz mleka organizam ne može da apsorbuje....
16. jun
Kontraindikacije kod konzumacije biljke talacKonzumacija ove biljke potpomaže miran i stabilan san. Ona vas čuva i od depresije.
Koristi se u lečenju raznih bolesti i stanja u organizmu....
08. mart
Kako da neutralizujemo ljutoKulture koje koriste mnogo ljutih paprika u hrani ukljčuju i mlečne proizvode u recepte, da bi pomogli da krug toplote ne bude topliko intenzivan....
22. maj
Crno voće - koje je korisno i koje je opasno za konzumaciju?Dud
Izuzetno sočni plodovi duda se koriste za džemove, melasu, a takođe i za direktnu konzumaciju. Voće pomaže metabolizmu i formiranjui krvi. Smanjuje apetit i jača ukupno zdravlje....
19. maj
4 koristi za zdravlje od crvenog luka - za smanjenje rizika od rakaPravilna konzumacija crvenog luka za više koristi
Kako ćete uključiti crveni luk u vašu ishranu da biste smanjili rizik od raka?...
10. mart
Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?Puna apsorpcija korisnih sastojaka hranljivih proizvoda zavisi od njihove pravilne kombinacije.
Njihova pravilna kombinacija smanjuje rizik da nakon njihove konzumacije osećate težinu u želucu i diskomfort....
27. januar
Koja supstanca čini ljute paprike ljutim?Ljuti ukus paprike duguju supstanci kapsacin. On je veoma koristan za zdravlje, ali ne treba preterivati sa konzumiranjem ljutih paprika, što naročito važi za ljude koji imaju problema sa stomakom....
01. maj