Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoKonzumacija svinjske masti mnogo više pomaže vašem zdravlju nego konzumacija maslaca. Ovako savetuje britanska nutricionistkinja, koja kaže da svinjska mast može da snizi i nivo lošeg holesterola....
02. april
Kako se topi svinjska mast?Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike....
02. april
Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?Ovo je veoma primetno u tompusima sa svinjskom mašću ili drugim kolačima sa svinjskom mašću....
12. april
1
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
27. mart
Tajna ukusne svinjske koleniceUkusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
07. feb.
Kako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
30. januar
Tajne krhke svinjske koleniceServirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom
Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
09. jun
Svinjska kavarmaMeso isecite i izdinstajte. Dodajte iseckan praziluk i nakon 5 minuta dodajte pečurke i paradajz. Dodajte začine i sipajte vino.
Podelite kavarmu i đuvečare i pecite na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo. Pospite...
01. mart
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoJedan predlog za ljuta i pikantna svinjska rebra jeste i da im napravite marinadu od čili sosa, ljute paprike, belog i crnog luka....
22. mart
Neslućene koristi od svinjske mastiO koristima od svinjske masti raspravlja se dugi niz godina....
21. dec.
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiPročitajte još zašto je korisna svinsjka mast i koje koristi krije pačija mast....
06. januar
Dokazane koristi konzumacije svinjske pihtijeOne su posledica hemijskog sastava ovog tipa mesa i osobenosti svinjskih nogu.
Jeftin nusproizvod - svinjske noge i uši je karakteristična po maloj količini mesa koje sadrži....
27. okt.
1
Kako se topi mast?Svinjska mast ima široku primenu u balkanskoj kuhinji. Zahvaljujući svinjskoj masti, možemo da probamo neodoljive katmere sa mašću, hrskave džumerke ili da probamo bakine masne pogačice....
11. mart
Usoljena svinjska kolenicaOstavite usoljenu svinjsku kolenicu na hladno i provetrivo mesto nedelju dana.
Nakon toga stavite meze u frižider ili na hladno mesto u torbu.
Ne potcenjujte ovu kolenicu. Sa kožom je i posebnog je ukusa....
19. jul
Domaća svinjska šunkaVadimo, skidamo konac, sečemo na tanke kriške domaću svinksku šunku i poslužujemo sa omiljenim vinom....
08. dec.
Najomiljenija svinjska pihtijaServiramo svinjsku pihtiju sa prepečenom kriškom.
Dobija se savršena i najomiljenija svinjska pihtija....
24. mart
Pečena svinjska glavaSvinjska glava se preseče na pola i dobro opere toplom tekućom vodom. Stavite dva dela u veliku šerpu i sipajte vrelu vodu....
26. januar
Seoska svinjska čorbaDodajemo u seosku svinjsku čorbu zapršku i sitno isečen peršun i celer....
15. januar
Sočna svinjska trbušinaSvinjsku trbušinu iseći na komade.
Začine pomešati i utrljati ih na trbušnu....
01. sep.
Pikantna svinjska rebraSvinjska rebra se seku na parove i kuvaju se sa začinima: so, biber, lovorov list i piment.
U posudi se sprema sladak čili sos od paradaju pirea, soli, meda, kumina, ljute paprike i vode....
01. okt.
Svinjska kurban čorbaSkuvajte meso dok ne bude gotovo. Izvadite ga i u bujon dodajte sitno isečen luk, papriku i šargarepu. Kuvajte povrće dok ne omekša, nakon toga dodajte pirinal i narendan paradajz.
Začinite čorbu solju, biberom, nanom...
27. sep.
Zaljućena svinjska supaSvinjsko meso se seče na male komadiće i zaprži se 2-3 minuta u masnoći. Nakon toga dolivate litar i po vode ispečene i oljuštene, na sitno isečene ljute paprike, luk i šaragrepu....
08. april