Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se pravi svinjska mast?Čvrsto zatvorite i ostavite da se mast ohladi i stvrdne. Najbolje je da se nakon toga čuva u frižideru.
Pogledajte takođe kako se topi mast i saznajte zašto mast miriše i koje su koristi od svinjske masti....
Kako se topi svinjska mast?Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike....
Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?Svinjska mast je bolja opcija za kuvanje od većine komercijalnih biljnih ulja, pa čak i maslaca! Osim toga, jela koja u sebi sadrže svinjsku mast imaju zasitan ukus.
Ali svinjska mast se može pokvariti....
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
Koristi od svinjske mastiPreporučljivo je jesti svinjsku mast samo uz crni hleb.
Koje su koristi od svinjske masti?
A sada da vidimo zbog čega su masti dobre za naše zdravlje....
Kako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Tajne krhke svinjske kolenicePotrebna je jedna ili dve manje kolenice, 100 g svinjske masti, 2 supene kašike paradjaz pirea, 10 čenova belog luka, 1 supena kašika brašna, pola šolje crvenog vina, 2 glavice luka, 10 krompira, so i biber po ukusu....
Svinjska kavarmaMeso isecite i izdinstajte. Dodajte iseckan praziluk i nakon 5 minuta dodajte pečurke i paradajz. Dodajte začine i sipajte vino.
Podelite kavarmu i đuvečare i pecite na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo. Pospite...
Za koja jela je svinjska plećka pogodna?Pašteta od svinjske plećke
Još jedan inovativan predlog za jelo od svinjske plećke je svinjska pašteta. Svinjsku plećku možete koristiti za pripremu ukusnih pašteta koje se služe na tostu ili kao deo doručka....
Neslućene koristi od svinjske mastiVažne masti i vredne esencijalne masne kiseline se takođe nalaze u sastavu svinjske masti. Biološka aktivnost masti u svinjskoj masti je pet puta veća od aktivnosti maslaca i goveđe masti....
Kako se topi mast?Svinjska mast ima široku primenu u balkanskoj kuhinji. Zahvaljujući svinjskoj masti, možemo da probamo neodoljive katmere sa mašću, hrskave džumerke ili da probamo bakine masne pogačice....
Pržena svinjska rebarcaRebra se iseckaju na parčiće. Praziluk se iseče na sitno.
Zajedno sa solju i biberom sve se zamesi.
Dodaje se malo ulja i stoji tako 12 sati.
Nakon toga u zagrejanoj masnoći se prži dok ne bude gotovo....
Krhka svinjska džigericaDžigerica se iseče na kriške koje se natope u svežem mleku. Ostavite da odstoje 1-2 sata.
Iseče se luk. Izdinstajte u pola masnoće dok ne postane zlatast. Džigerica se kuva obavezno pod poklopcem.
Dodaju se začini,...
Marinirana svinjska džigericaStavite svinjsku džigericu u duboku posudu sa vodom i malo sole. Ostavite na oko sat vremena da se ocedi od krvi. Nakon toga izvadite i osušite....
Ukusna svinjska džigericaDodajte svinjsku džigericu i izrendan beli luk. Dobro promešajte.
Dodajte paprike i pormešajte. Stavite so i biber po ukusu i ponovo pormešajte. Dodajte alevu papriku i poklopite....
Pohovana svinjska srcaOperemo dobro srca. Stavljamo ih u duboku posudu, u vodu stavljamo so i biber i kuvamo dok ne omekšaju.
Vadimo, ostavljamo da se ohlade i onda ih isečemo na tanko.
Mutimo dva jaja u posudi i svako parče potapamo u jaje...
Pečena svinjska plećkaIzaberite neku plećku sa slojem masti odozgo, koju treba da izrezbarite nožem na rombove.
Isitnite beli luk, čili, luk, majčinu dušicu, piment i dodajte marmeladu i soja sos....
Sočna svinjska kolenicaKolenica se opere i stavlja u ekspres lonac koji se nalije vodom. Dodaje se 150 ml vina, lovorov list, nekoliko zrna pimenta i bibera i malo soli. Stavlja se na vatru i nakon što provri kuva se oko 30-40 minuta.
U malo...