Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoJedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zašto
02. april
To je tako jer svinjska mast sadrži monozasićene masti, koje smanjuju nivo holesterola u krvi, piše Dejli mejl. Konzumacija svinjske masti može pozitivno uticati na zdravlje čoveka samo ako potiče sa farme....
Kako se pravi svinjska mast?Kako se pravi svinjska mast?
07. maj
Čvrsto zatvorite i ostavite da se mast ohladi i stvrdne. Najbolje je da se nakon toga čuva u frižideru. Pogledajte takođe kako se topi mast i saznajte zašto mast miriše i koje su koristi od svinjske masti....
Kako se topi svinjska mast?Kako se topi svinjska mast?
02. april
Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike....
Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?
12. april
1
Svinjska mast je bolja opcija za kuvanje od većine komercijalnih biljnih ulja, pa čak i maslaca! Osim toga, jela koja u sebi sadrže svinjsku mast imaju zasitan ukus. Ali svinjska mast se može pokvariti....
Kako spremiti svinjska crevca?Kako spremiti svinjska crevca?
27. mart
Pržena svinjska crevca svinjska crevca - 500 g, očišćena luk - 2 glavice so - po želji biber - po želji ulje - za prženje Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
Guščija mast - narodni lek od davninaGuščija mast - narodni lek od davnina
07. maj
Guščija mast sadrži mnoge korisne sastojke kao što su bakar, cink, magnezijum, natrijum i selen....
Koristi od svinjske mastiKoristi od svinjske masti
12. januar
1
Preporučljivo je jesti svinjsku mast samo uz crni hleb. Koje su koristi od svinjske masti? A sada da vidimo zbog čega su masti dobre za naše zdravlje....
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicu
30. januar
Postoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Tajne krhke svinjske koleniceTajne krhke svinjske kolenice
09. jun
Potrebna je jedna ili dve manje kolenice, 100 g svinjske masti, 2 supene kašike paradjaz pirea, 10 čenova belog luka, 1 supena kašika brašna, pola šolje crvenog vina, 2 glavice luka, 10 krompira, so i biber po ukusu....
Tajna ukusne svinjske koleniceTajna ukusne svinjske kolenice
07. feb.
Ukusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
Svinjska kavarmaSvinjska kavarma
01. mart
Meso isecite i izdinstajte. Dodajte iseckan praziluk i nakon 5 minuta dodajte pečurke i paradajz. Dodajte začine i sipajte vino. Podelite kavarmu i đuvečare i pecite na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo. Pospite...
Za koja jela je svinjska plećka pogodna?Za koja jela je svinjska plećka pogodna?
14. maj
Pašteta od svinjske plećke Još jedan inovativan predlog za jelo od svinjske plećke je svinjska pašteta. Svinjsku plećku možete koristiti za pripremu ukusnih pašteta koje se služe na tostu ili kao deo doručka....
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoKako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako
22. mart
Jedan predlog za ljuta i pikantna svinjska rebra jeste i da im napravite marinadu od čili sosa, ljute paprike, belog i crnog luka....
Neslućene koristi od svinjske mastiNeslućene koristi od svinjske masti
21. dec.
Važne masti i vredne esencijalne masne kiseline se takođe nalaze u sastavu svinjske masti. Biološka aktivnost masti u svinjskoj masti je pet puta veća od aktivnosti maslaca i goveđe masti....
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiKulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maasti
06. januar
On izoluje mast od vazduha i štiti je od užeglosti. Pročitajte još zašto je korisna svinsjka mast i koje koristi krije pačija mast....
Kako se kuva svinjski biftek?Kako se kuva svinjski biftek?
30. maj
Pečenje svinjskog bifteka Da biste pravilno ispekli svinjski biftek, zagrejte rernu na oko 180-200 stepeni....
Dokazane koristi konzumacije svinjske pihtijeDokazane koristi konzumacije svinjske pihtije
27. okt.
1
One su posledica hemijskog sastava ovog tipa mesa i osobenosti svinjskih nogu. Jeftin nusproizvod - svinjske noge i uši je karakteristična po maloj količini mesa koje sadrži....
Kako se topi mast?Kako se topi mast?
11. mart
Svinjska mast ima široku primenu u balkanskoj kuhinji. Zahvaljujući svinjskoj masti, možemo da probamo neodoljive katmere sa mašću, hrskave džumerke ili da probamo bakine masne pogačice....
Pržena svinjska rebarcaPržena svinjska rebarca
29. nov.
Rebra se iseckaju na parčiće. Praziluk se iseče na sitno. Zajedno sa solju i biberom sve se zamesi. Dodaje se malo ulja i stoji tako 12 sati. Nakon toga u zagrejanoj masnoći se prži dok ne bude gotovo....
Krhka svinjska džigericaKrhka svinjska džigerica
21. sep.
Džigerica se iseče na kriške koje se natope u svežem mleku. Ostavite da odstoje 1-2 sata. Iseče se luk. Izdinstajte u pola masnoće dok ne postane zlatast. Džigerica se kuva obavezno pod poklopcem. Dodaju se začini,...
Marinirana svinjska džigericaMarinirana svinjska džigerica
14. avgust
Stavite svinjsku džigericu u duboku posudu sa vodom i malo sole. Ostavite na oko sat vremena da se ocedi od krvi. Nakon toga izvadite i osušite....
Ukusna svinjska džigericaUkusna svinjska džigerica
06. sep.
Dodajte svinjsku džigericu i izrendan beli luk. Dobro promešajte. Dodajte paprike i pormešajte. Stavite so i biber po ukusu i ponovo pormešajte. Dodajte alevu papriku i poklopite....
Pohovana svinjska srcaPohovana svinjska srca
12. sep.
Operemo dobro srca. Stavljamo ih u duboku posudu, u vodu stavljamo so i biber i kuvamo dok ne omekšaju. Vadimo, ostavljamo da se ohlade i onda ih isečemo na tanko. Mutimo dva jaja u posudi i svako parče potapamo u jaje...
Pečena svinjska plećkaPečena svinjska plećka
25. sep.
Izaberite neku plećku sa slojem masti odozgo, koju treba da izrezbarite nožem na rombove. Isitnite beli luk, čili, luk, majčinu dušicu, piment i dodajte marmeladu i soja sos....
Sočna svinjska kolenicaSočna svinjska kolenica
17. sep.
1
Kolenica se opere i stavlja u ekspres lonac koji se nalije vodom. Dodaje se 150 ml vina, lovorov list, nekoliko zrna pimenta i bibera i malo soli. Stavlja se na vatru i nakon što provri kuva se oko 30-40 minuta. U malo...