Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zaštoJedite svinjsku mast umesto maslaca! Pogledajte zašto
02. april
Konzumacija svinjske masti mnogo više pomaže vašem zdravlju nego konzumacija maslaca. Ovako savetuje britanska nutricionistkinja, koja kaže da svinjska mast može da snizi i nivo lošeg holesterola....
Kako se topi svinjska mast?Kako se topi svinjska mast?
02. april
Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike....
Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?Zbog čega svinjska mast dobija neprijatan miris?
12. april
1
Ovo je veoma primetno u tompusima sa svinjskom mašću ili drugim kolačima sa svinjskom mašću....
Kako spremiti svinjska crevca?Kako spremiti svinjska crevca?
27. mart
Pržena svinjska crevca svinjska crevca - 500 g, očišćena luk - 2 glavice so - po želji biber - po želji ulje - za prženje Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
Koristi od svinjske mastiKoristi od svinjske masti
12. januar
Pogledajte kako se pravi svinjska mast....
Tajna ukusne svinjske koleniceTajna ukusne svinjske kolenice
07. feb.
Ukusna svinjska kolenica se služi sa graškom, dinstanim sa maslacem. Takođe, odlično se slaže sa crnim vinom....
Kako spremiti svinjsku kolenicuKako spremiti svinjsku kolenicu
30. januar
Postoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Tajne krhke svinjske koleniceTajne krhke svinjske kolenice
09. jun
Servirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
Svinjska kavarmaSvinjska kavarma
01. mart
Meso isecite i izdinstajte. Dodajte iseckan praziluk i nakon 5 minuta dodajte pečurke i paradajz. Dodajte začine i sipajte vino. Podelite kavarmu i đuvečare i pecite na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo. Pospite...
Kako da začinite svinjska rebra? Upravo ovakoKako da začinite svinjska rebra? Upravo ovako
22. mart
Jedan predlog za ljuta i pikantna svinjska rebra jeste i da im napravite marinadu od čili sosa, ljute paprike, belog i crnog luka....
Neslućene koristi od svinjske mastiNeslućene koristi od svinjske masti
21. dec.
O koristima od svinjske masti raspravlja se dugi niz godina....
Kulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maastiKulinarski udžbenik: Topljenje svinjske maasti
06. januar
Pročitajte još zašto je korisna svinsjka mast i koje koristi krije pačija mast....
Dokazane koristi konzumacije svinjske pihtijeDokazane koristi konzumacije svinjske pihtije
27. okt.
1
One su posledica hemijskog sastava ovog tipa mesa i osobenosti svinjskih nogu. Jeftin nusproizvod - svinjske noge i uši je karakteristična po maloj količini mesa koje sadrži....
Kako se topi mast?Kako se topi mast?
11. mart
Svinjska mast ima široku primenu u balkanskoj kuhinji. Zahvaljujući svinjskoj masti, možemo da probamo neodoljive katmere sa mašću, hrskave džumerke ili da probamo bakine masne pogačice....
Najukusnija svinjska kavarmaNajukusnija svinjska kavarma
08. nov.
Najukusnija svinjska kavarma je gotova....
Bakina svinjska paštetaBakina svinjska pašteta
19. jul
Bakina svinjska pašteta je mnogo uspešna, probajte je....
Usoljena svinjska kolenicaUsoljena svinjska kolenica
19. jul
Ostavite usoljenu svinjsku kolenicu na hladno i provetrivo mesto nedelju dana. Nakon toga stavite meze u frižider ili na hladno mesto u torbu. Ne potcenjujte ovu kolenicu. Sa kožom je i posebnog je ukusa....
Domaća svinjska šunkaDomaća svinjska šunka
08. dec.
Vadimo, skidamo konac, sečemo na tanke kriške domaću svinksku šunku i poslužujemo sa omiljenim vinom....
Najomiljenija svinjska pihtijaNajomiljenija svinjska pihtija
24. mart
Serviramo svinjsku pihtiju sa prepečenom kriškom. Dobija se savršena i najomiljenija svinjska pihtija....
Pečena svinjska glavaPečena svinjska glava
26. januar
Svinjska glava se preseče na pola i dobro opere toplom tekućom vodom. Stavite dva dela u veliku šerpu i sipajte vrelu vodu....
Seoska svinjska čorbaSeoska svinjska čorba
15. januar
Dodajemo u seosku svinjsku čorbu zapršku i sitno isečen peršun i celer....
Sočna svinjska trbušinaSočna svinjska trbušina
01. sep.
Svinjsku trbušinu iseći na komade. Začine pomešati i utrljati ih na trbušnu....
Pikantna svinjska rebraPikantna svinjska rebra
01. okt.
Svinjska rebra se seku na parove i kuvaju se sa začinima: so, biber, lovorov list i piment. U posudi se sprema sladak čili sos od paradaju pirea, soli, meda, kumina, ljute paprike i vode....
Svinjska kurban čorbaSvinjska kurban čorba
27. sep.
Skuvajte meso dok ne bude gotovo. Izvadite ga i u bujon dodajte sitno isečen luk, papriku i šargarepu. Kuvajte povrće dok ne omekša, nakon toga dodajte pirinal i narendan paradajz. Začinite čorbu solju, biberom, nanom...
Zaljućena svinjska supaZaljućena svinjska supa
08. april
Svinjsko meso se seče na male komadiće i zaprži se 2-3 minuta u masnoći. Nakon toga dolivate litar i po vode ispečene i oljuštene, na sitno isečene ljute paprike, luk i šaragrepu....