Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se topi svinjska mast?Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike....
Kako spremiti svinjska crevca?Pržena svinjska crevca
svinjska crevca - 500 g, očišćena
luk - 2 glavice
so - po želji
biber - po želji
ulje - za prženje
Operite prethodno očišćena creva i isecite ih na komade oko 6-7 cm....
Kako spremiti svinjsku kolenicuPostoji mnogo načina da se svinjska kolenica spremi. Najčešći recept za spremanje svinjske kolenice jeste onaj gde se ona sprema u vidu đuveča. U suštini, nije toliko važno kako ćete je spremiti....
Tajne krhke svinjske koleniceServirajte kao prilog kolenice zajedno sa krompirom
Svinjska kolenica sa belim lukom se takođe lako priprema, veoma je ukusna....
Svinjska kavarmaMeso isecite i izdinstajte. Dodajte iseckan praziluk i nakon 5 minuta dodajte pečurke i paradajz. Dodajte začine i sipajte vino.
Podelite kavarmu i đuvečare i pecite na 200 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotovo. Pospite...
Kako se topi mast?Svinjska mast ima široku primenu u balkanskoj kuhinji. Zahvaljujući svinjskoj masti, možemo da probamo neodoljive katmere sa mašću, hrskave džumerke ili da probamo bakine masne pogačice....
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoSvi znamo o morisnim svojstvima ekološki čistih proizvoda. Jedan od nih je pačija mast.
Masnoća ovih domaćih ptica je veoma dragocena zbog vitamina, aminokiselina i mikroelemenata koje sadrži. Zasićene masti predstavljaju...
Tradicionalna svinjska paštetaSvinjska džigerica se blanšira. Slanina se popari.
Svinjska koža se kuva dok se ne raskuva.
Luk se samelje i zamesi sa brašnom, mlekom i svim začinima....
Domaća svinjska šunkaVadimo, skidamo konac, sečemo na tanke kriške domaću svinksku šunku i poslužujemo sa omiljenim vinom....
Svinjska kurban čorbaSkuvajte meso dok ne bude gotovo. Izvadite ga i u bujon dodajte sitno isečen luk, papriku i šargarepu. Kuvajte povrće dok ne omekša, nakon toga dodajte pirinal i narendan paradajz.
Začinite čorbu solju, biberom, nanom...
Marinirana svinjska džigericaStavite svinjsku džigericu u duboku posudu sa vodom i malo sole. Ostavite na oko sat vremena da se ocedi od krvi. Nakon toga izvadite i osušite....
Pohovana svinjska džigericaOčistite džigericu i isecite na ivice. Operite i ostavite da se ocedi iz vode.
U međuvremenu pripremite smesu za pohovanje od umućenog jajata, brašna, piva i navedenih začina.
Posolite džigericu i potopite u smesu....
Seoska svinjska janijaIsecite svinjetinu na komade srednje veličine, nakon toga ih uvaljajte u brašno i pržite u ugrejanoj masti. Dodajte iseckan luk i kad se zaprži sipajte toplu vodu 500 ml. Dodajte paradajz pire.
Ostavite jelo da se dinsta...
Krhka svinjska džigericaDžigerica se iseče na kriške koje se natope u svežem mleku. Ostavite da odstoje 1-2 sata.
Iseče se luk. Izdinstajte u pola masnoće dok ne postane zlatast. Džigerica se kuva obavezno pod poklopcem.
Dodaju se začini,...
Pohovana svinjska srcaOperemo dobro srca. Stavljamo ih u duboku posudu, u vodu stavljamo so i biber i kuvamo dok ne omekšaju.
Vadimo, ostavljamo da se ohlade i onda ih isečemo na tanko.
Mutimo dva jaja u posudi i svako parče potapamo u jaje...
Ukusna svinjska džigericaDodajte svinjsku džigericu i izrendan beli luk. Dobro promešajte.
Dodajte paprike i pormešajte. Stavite so i biber po ukusu i ponovo pormešajte. Dodajte alevu papriku i poklopite....