bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da se hranimo nakon prolivaKako da se hranimo nakon prolivaNajčešći uzrok proliva je virus, koji inficira creva. Infekcija obično traje dva dana i ponekad se zove "crevni grip"....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortuRazbijte jaja i umutite mikserom zajedno sa šećerom. Dodajte ulje, vanilu, sveže mleko i maslac. Promešajte i malo po malo dodajte prašak za pecivo, so i brašno. Ponovo mutite mikserom smesu za koru za tortu. SIpajte...
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeSve se dobro promeša i sipa se u okruglu tepsiju sa prečnikom od otprilike 25 do 30 centimetara. Tepsija treba a bude prethodbo nauljena i nabrašnjena da se proizvod ne bi zalepio....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?Dresing je najrasprostranjeniji način da se jednoj salati poboljša ukus. Napravite ukusan dresing kod kuće, kako bi pojačali ukus povrća i dobili jednu zaista lepu salatu. Dresing se uopšteno deli na dve vrste - vinegret...
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortuPostoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd. Sve zavisi od vaše fantazije...
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sirDa bi se napravio sir je potrebno majstorstvo. Čak i da ste ste uspeli u tome, trebalo bi da znate da njegovo čuvanje nije manje važno od njegovog pravljenja. Da biste sačuvali sir na duži vremenski period, potrebno je...
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks. Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolačePri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup. Bolja varijanta je u kojoj se sirup ostavi da se ohladi...
Ovako se priprema savršeno testo za palačinkeOvako se priprema savršeno testo za palačinkeTesto za palačinke je stara umetnost. Kada se je čovek naučio da zagreva ravno kamenje, sigurno je skoro odmah otkrio koliko je prijatno pržiti palačinke preko njih. U današnje vreme nema mnogo gastronomskih iskušenja,...
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeKako se farbaju jaja - uputstvo za početnikePre procesa se dobro operu i ostavljaju se na sobnoj temperaturi kako ne bi popucala. Dno posude mora da bude obloženo mekanom krpom....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeNajstarija hrana koju je čovek spremao jeste hleb. Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš...
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?Biljna mleka kao što je bademovo mleko, ovseno mleko, već klasično sojino mleko i druga dobijaju ogromnu popularnost širom sveta. Ljudi prelaze na njih iz zdravstvenih, moralnih ili drugih razloga. Ali danas nećemo to komentarisati...
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?Špric za torte i kolače je specijalni alat, koji se koristi za pripremu različitih slatkih iskušenja, tačnije za njihovo ukrašavanje. Špric ima oblik kupe i uz njegovu pomoć možete da nanosite krem, pavlaku, majonez...
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?Toping predstavlja preliv kojim se prekrivaju deserti - slatkiši, torte, kolači, sladoledi i drugo. Najčešće korišćen toping je onaj od čokolade, ali raznolikost preliva za slatkiše je zaista velika, tako što su...
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica. Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna. Drugi trik su jaja - jedan sat pre upotrebe treba da sačekamo da se ugreju...
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnikeGratin ili složenac je jelo izvrsne francuske kuhinje sa dosta starom istorijom. Poznato jelo rumene ukusne korice, potiče još iz XII veka kada se posluživalo kao samostalno jelo ili kao prilog. Kada je gratin pravilno...
Kako se prave krofne - vodič za početnikeKako se prave krofne - vodič za početnikeSpremanje krofni u domaćim uslovima je veoma jednostavno, ukoliko znate nekoliko tajni koje ćemo sada sa vama podeliti. Krofne - slatko pecivo od testa sa kvascem, pržene u mnogo masti. Testo sa kvascem ne sprema se brzo...
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnikeIzgleda da recepti za domaći majonez polako počinju da odlaze u zaborav, jer nam je mnogo lakše da ovaj proizvod gotov kupimo u prodavnici. Ali koju god marku da preferiramo, čak i najhavljaniju, ona ne može da se poredi...
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom. Organi, koji su sastavni deo organa za varenje kod...
Kako se prave mekike - uputstvo za početnikeKako se prave mekike - uputstvo za početnikeMekike su jedna od najčešće rasporstanjenih doručaka kod nas. Zajedno sa prženicama su voljeni doručak, o kome čovek može da mašta. A i ko se nije budio svake subote i nedelje uz bakine mekike. Ovaj predivni doručak...
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeKako se prave palačinke - uputstvo za početnikeJedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom? Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke...
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoSavršena smesa za palačinke se pravi ovakoSvako može da pravi palačinke, ali ne može svako da napravi savršene palačinke. Iako pravljenje palačinaka deluje kao nešto što može da radi i malo dete, i to ima svoje finese. Za jedan od proverenih recepata za palačinke...
Kako da se ekspresno istopite za 20 danaKako da se ekspresno istopite za 20 danaU Holivudu vlada prava pomama za novom dijetom. Njen autor je ne toliko poznata pomoćnica režisera. Ona je ditetu preporučila mladoj glumica sa sporednom ulogom u najnovijem nastavku filma "Pirati sa Kariba". Režim ishrane...
Brašno od semenki grožđa - za šta se koristiBrašno od semenki grožđa - za šta se koristiPriroda nam je dala mnogo darova iz kojih možemo izvući sve što nam je potrebno. Ne postoji ništa suvišno među njima i narodni genije je uspeo da nađe primenu čak i za ovo što se čini potpuno nepotrebnim. Da li vam je...
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled. Želatin je supstanca životinjskog porekla, sastavljena...