Facebook
Omiljeno
Pinterest
Pile Udaj se za meneOvo je čuveno pile Udaj se za mene (Merry me chicken) - sočno i krhko, istopiće srce svakog muškarca.
Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida....
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Posni pilav od prosa sa boranijom i cveklomStavite proso da se kuva u posoljenoj vodi sa kašikom ulja i lovorovim listom - 15-18 minuta. Za isto vreme u posebnoj šerpi skuvajte očišćenu boraniju, ako koristite svežu....
Ukusno proso sa povrćem u kukeru za pirinačPromešamo dobro drvenom mutilicom i sipamo tačnu količinu vode - da bide odnos 2 prema jedan za proso. Kuva se oko pola sata u kuker za pirinač se sam isključi.
Raspoređujemo u 4 porcije i serviramo toplo!...
Kako se prave figurice za tortuNako toga se listovi pričvrste za fišek. Pre nego što stavite ružu da se suši, treba da isečete donju stranu nožem i prstima da savijete latice kako bi ruža mogla da dobije oblik....
Koji začin se za šta koristi?Karanfilić
Osim za kuvano vino, ovaj začin se koristi i za pečeno povrće, sirćetne marinade, voćne salate, deserte sa bananama i jabukama, medenjake....
Kako se pravi testo za keks?Soda za hleb dodata s vrha noža pomaže da se dobije mekanije testo i zlatkasta boja keksa. Ne treba preterivati sa sodom, s obzirom da ona ima specifičan ukus....
Kako se pravi ukras za tortuUkras za tortu sa keksom
Nakon što ste napravili tortu, možete napraviti glazuru od snega od belanaca sa šećerom. Za tu svrhu umutite u čvrst sneg 3 belanca sa 3 šolje šećera.
Koristite mikser u najvećoj brzini....
Kako se pravi salamura za sirVećina njih ne nose bokal za merenje, nego stavljaju so otprilike i kad se ona rastopi spuste jedno sveže jaje u ljusci u salamuru....
Pica se pestom i česteromOdmrznemo testo za picu (ako je zamrznuto), prvo u fizu frižidera a posle na sobnoj temperaturi. Satvljamo ga u posudu za pečenje, pokrivenu papirom za pečenje....
Orada se koricom od orahaZa tanju možete da smanjite sastojke.
4. Pospite filete maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni 15 minuta. Kod veće ribe u rerni bi oduzelo malo više vremena.
5....
Čizkejk koji se ne pečeZa voćni preliv:
Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
Palačinke koje se ne cepajuGotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Uštipci koji se sami okrećuDodajte kiselo mleko, umućeno sa sodom i nakon toga brašno u koje ste umešali prašak za pecivo i vanilin šećer. Smesu dobro promešajte dok ne dobijete gusto testo za biskvit....
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKada se kupi, laneno brašno može brzo da se opere za to je najbolje da koristite semenke koje možete da držite u frižideru i da sameljete neposredno pre nego što napravite jaje....