Bonapeti.rs»Saveti»Kako se kuva zamrznuto pile?

Kako se kuva zamrznuto pile?

Kako se kuva zamrznuto pile?

Smrznuto meso je izuzetno zgodna alternativa za sve domaćice koje imaju priliku da svoje meso čuvaju kod kuće ili žele da imaju pri ruci laku opciju iz prodavnice kada im nedostaju ideje.

Ako imate kod kuće ili kupite zamrznuto pile, postoje neke suptilnosti u njegovoj pripremi.

Evo šta treba da znate o kuvanju smrznutog pileta:

Prvi i najvažniji korak, bez obzira na to kakvo je meso, jeste da ga odmrznete. Iako zvuči logično, mnogi ljudi prave grešku požurujući proces odmrzavanja. U stvari, to treba raditi polako – što se sporije pile odmrzava, manje se gubi njegovih korisnih svojstava i sokova.

Da bi se odmrzavanje odvijalo u fazama, možete postupiti tako što ćete prvo prebaciti pile iz zamrzivača u frižider. Da biste to uradili, stavite odgovarajući kontejner kao što je lonac ili velika činija, a zatim ga prekrijte mokrim komadom tkanine.

Ovo je važan korak jer pomaže u usporavanju topljenja kristala leda. Na taj način mišićna vlakna upijaju vlagu i nabubre, čime se vraćaju svojstva mesa - piletina počinje da dobija kvalitete ohlađenog, a ne smrznutog mesa.

Ovo postepeno odmrzavanje ima svoju lošu stranu, a to je vreme. Ako želite da ga kuvate, trebalo bi da dozvolite da se prethodno odmrzava oko 10-12 sati. Međutim, na račun ovoga dobićete meko i sočno meso.

Ako još uvek žurite da ga pripremite, kompromisna opcija je da ga ostavite 4-5 sati na sobnoj temperaturi. Izbegavajte da ga čuvate na toplom mestu.

Da biste kuvali pileće meso, morate ga dobro oprati, a zatim iseći. U tu svrhu koristite oštri nocž, kako ne biste rizikovali gubitak soka. Ako je meso već očišćeno, možete ga odmah staviti u šerpu i kuvati.

Nikada ne kuvajte smrznutu piletinu direktno bez odmrzavanja.

A ako se pitate šta da kuvate sa već kuvanom smrznutom piletinom, predlažemo:

- frikase sa piletinom;

- pileća kaša;

- pileća salata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni