Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi brašno od kestena?

Kako se pravi brašno od kestena?

MarianeMariane
Džedaj
15646
Kako se pravi brašno od kestena?

Za ljude koji pate od netolerancije na gluten, brašno od kestena je odlična opcija da uživaju u omiljenim pecivima i kolačima bez brige o svom zdravlju.

U stvari, domaći kesten se milenijumima koristi za hranu. On je među najvažnijim prehrambenim kulturama u Japanu, Kini i južnoj Evropi, i to nije slučajno. Međutim, slatki kesteni sadrže dvostruko više skroba od krompira.

Osim toga, bogati su vitaminom C skoro kao limun, što ih čini nezamenljivim pomagačima u borbi protiv sezonskih prehlada i gripa. Redovna konzumacija kestena ili proizvoda od kestena ima lekovito dejstvo na nervni, kardiovaskularni i koštani sistem organizma.

Brašno od kestena se može naći u većim prodavnicama prehrambenih proizvoda, kao i u specijalizovanim prodavnicama hleba i brašna. Ali nije teško pripremiti ga i kod kuće.

Potrebni su vam samo sveži kesteni sa pijace. Dobro se operu, malo zaseku nožem i suše u rerni na niskoj temperaturi - 70-100 stepeni nekoliko sati. Posle hlađenja oljuštite ih (prilično je teško) i sameljite u blenderu. Od dobijenog brašna od kestena možete pripremiti razna peciva, kolače ili supe.

Takođe pogledajte kako se čuva kesten i kako da jedemo kesten.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni