Fazani su jedne od najlepših ptica. Njihovo meso je poštovano i ukusno.
Tamno meso datana po ukusu liči na domaće pripremljeno meso od petla ili pileta.
Meso od grudi fazana ima najveću hranljivu vrednost. Ovo meso ima veoma nizak procenat sadržaja masti.
Meso fazana ne treba prethodno da se potapa u marinadu. Mnogo je sočno. Takođe ne treba da ga špricate.
Prilikom obrade i pripreme mesa od fazana, pratite iste principe kao i kod pripreme drugih divljih ptica.
Fazan se može pripremati tako što se dinsta, peče ili puni. Takođe, od krila i repa možete napraviti namaz.
Meso fazana dobro ide uz luk, kesten, pečurke, jaja i aromatične sveže začine.
Od mesa fazana možete napraviti paste, ražnjiće. Često se koristi za pripremu salata.
U zapadnoj Evropi se pravi bujon od nogu, krila i grudi fazana. Ovaj bujon se servira sa omletom.
Na Bliskom istoku meso sa mesom od fazana se priprema tradicionalni pilav.
Komentari