Šta da skuvam

Šta da skuvam

Piraš se šta da kuvaš? Interesantni, tradicionalni i neuobičajeni predlozi za vašu trpezu na Bonapeti.rs
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ideje za laganu večeru u tiganjuIdeje za laganu večeru u tiganju
07. mart
Ne postoji ništa ukusnije od sveže spremljene hrane tako da, nemoj te se opravdavati da uveče nemate vremena da kuvate. Tiganj može postati vaš veoma dobar prijatelj bez obzira na njegov oblik.
Pravi koraci za idealnu lazanjuPravi koraci za idealnu lazanju
20. feb.
Spremanje lazanje je naizgled lak kulinarski poduhvat. Međutim, istina je da samo jedan pogrešan korak može da uništi ceo recept. Pogledajte kako treba spremati lazanju.
Da napravimo domaći kečapDa napravimo domaći kečap
07. feb.
Za spremanje kečapa potreban je dobro uzreo zdrav paradajz, po mogućstvu ne iz staklene bašte, već iz dvorišta ili bašte.
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Svako može da napravi kvalitetno balsamiko sirće, koje će doneti aromatičnu notu jelima i salatama. Treba vam samo malo strpljenja, doza želje i praćenje naših saveta.
Klasični sosovi za piletinuKlasični sosovi za piletinu
15. januar
Odgovarajući sos može čak i obično pečeno pile da pretvori u prijatan gastronomski užitak. Sosevi sa belim vinom, aromom limuna, belim lukom ili pak majonezom i maslacem su klasika u žanru, u koji smo odlučili da dodamo neke druge sastojke sa jednom namer
Malidžano ili kako se pravi najukusniji balkanski namazMalidžano ili kako se pravi najukusniji balkanski namaz
14. januar
Malidžano ili zeleni ajvar je tradicionalni balkanski namaz, koji po boji nekad liči i na pesto.
Najpopularniji sosevi za mesoNajpopularniji sosevi za meso
11. januar
Sakupili smo nekoliko recapata sa kojima ćete moći da pripremite neke od najrasprostranjenijih soseva, odgovarajućih za meso. Recept za bešamel sos, Sos od pečuraka, Sos od majoneza
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Divljeg zeca nije teško pripremiti, ali postoji jedna mala finesa - poseban miris treba da se ukloni, jer ga inače nećete moći ni probati. Šta da uradimo kako bismo se otarasili tog mirisa? Koristićemo marinadu.
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Paprike mogu da se konzeriraju na nekoliko načina u zavisnosti od toga šta želite od njih da spremite. Možete da ih stavite u zamrzivač, druga varijanta je da ih konzervirate u teglice i da ih ostavite na hladnom i tamnom mestu. Ako želite da napravite
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Domaće pravljene kore uvek su poželjnije od gotovih, kupljenih u prodavnici. Istina je da oduzme dosta vremena da se spreme, ali zaista vredi.
Savršeno slatko od smokvi na tri načinaSavršeno slatko od smokvi na tri načina
03. januar
Slatko od smokvi predstavlja jedno od najukusnijih deserata ove vrste. Postoji mnogo recepata za njegovu pripremu, pri čemu je svaki veoma uspešan i ukusan. Slatko od smokvi Potrebni sastoj
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Patišpanj, još poznat kao testo za kolače, je možda najpopularnije testo koje se koristi za pripremu različitih torti, kolača, koha, petifurija, keksa i dr.