Tartufi
Vrste Pečuraka

Tartufi

0

Tartufi su podzemne gljive koje izgledom podsećaju na krompir, i nemaju stablo i koren. Tartufi su nazvani dijamantima u kuhinji, zbog izuzetno visoke cene i neverovatnog ukusa. Tartufi su jak afrodizijak.

1

Vrste Gljiva

Popularne otrovne i jestive gljive kod nas i u svetu. Pogledaj različite vrste gljiva i saznaj kako da ih prepoznaš. Članci o gljivama imaju samo informativni karakter.
Vrste Gljiva - Velika PuharaVrste Pečuraka

Velika Puhara

11.07.20170

Velika puhara spada u Basidiomycota gljive sa jestivim telom. Postoji nekoliko vrsta puhare, a najveće dostižu težinu do 10 kg. Puhara odgovara i za pohovanje.

Vrste Gljiva - Vilin PrstenVrste Pečuraka

Vilin Prsten

29.06.20170

Pečurka vilin prsten je vrsta pečurke sa odličnim kvalitetom ukusa. Vilin prsten je jedna od najlakših pečuraka, zato se mogu konzumirati u velikim količinama. Vilin prsten ima dva veoma otrovna dvojnika.

Vrste Gljiva - RudnjačeVrste Pečuraka

Rudnjače

28.06.20170

Rudnjače predstavljaju vrstu Basidiomycota, koje imaju simpatičan beli klobuk i nežan mesnati deo. Rudnjače su sjajan prilog uz mesna i jela od povrća. Rudnjače su korisne, ali kriju i ozbiljne rizike za zdravlje.

Vrste Gljiva - RujnicaVrste Pečuraka

Rujnica

15.06.20170

Rujnica je veoma ukusna i cenjena pečurka. Rujnica ima otrovnog dvojnika, zbog čega treba da se sakuplja sa povećanom pažnjom. Rujnica u kulinarstvu.

Vrste Gljiva - Kruti SmrčakVrste Pečuraka

Kruti Smrčak

13.06.20170

Kruti smrčak je pečurka nemačkog porekla, ali se može sresti na mnogo mesta u našim šumama. Kruti smrčak je gotovo ugrožena vrsta. Kruti smrčak ima ukus odličnog kvaliteta.

Vrste Gljiva - VrganjVrste Pečuraka

Vrganj

19.05.20170

Vrganj /Boletus/ pripada porodici Boletaceae. Vrganj je veoma ukusan i raste uglavnom u šumama. Vrganj je bogat vitaminima i mikro i makroelementima.

Vrste Gljiva - LisičarkaVrste Pečuraka

Lisičarka

18.05.20170

Lisičarka /Cantharellus cibarius/ pripada vrsti gljiva pod nazivom Basidiomycota. Lisičarka je veoma ukusna, ali ne doprema organizmu gotovo nikakve hranljive materije. Lisičarka se može sušiti, marinirati i pohovati.

Vrste Gljiva - SunčanicaVrste Pečuraka

Sunčanica

11.05.20170

Sunčanica /Macrolepiota procera/ je vrsta bazid gljive, koja pripada porodici Macrolepiota. Sunčanica sje pečurka neverovatnog ukusa. Sunčanica je div među gljivama sa šešitom.

Vrste Gljiva - Pečurka bukovačaVrste Pečuraka

Pečurka bukovača

05.03.20170

Bukovača je pečurka koja raste na drvetu, i kultiviše se jednostavno i spešno. Sastav, koristi i gajenje pečurke bukovače. Prepoznavanje bukovače. Upotreba bukovače u kulinarstvu.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne