Rujnica
Vrste Pečuraka

Rujnica

0

Rujnica je veoma ukusna i cenjena pečurka. Rujnica ima otrovnog dvojnika, zbog čega treba da se sakuplja sa povećanom pažnjom. Rujnica u kulinarstvu.

1

Vrste Gljiva

Popularne otrovne i jestive gljive kod nas i u svetu. Pogledaj različite vrste gljiva i saznaj kako da ih prepoznaš. Članci o gljivama imaju samo informativni karakter.
Vrste Gljiva - Kruti smrčakVrste Pečuraka

Kruti smrčak

13.06.20170

Kruti smrčak je pečurka nemačkog porekla, ali se može sresti na mnogo mesta u našim šumama. Kruti smrčak je gotovo ugrožena vrsta. Kruti smrčak ima ukus odličnog kvaliteta.

Vrste Gljiva - VrganjVrste Pečuraka

Vrganj

19.05.20170

Vrganj /Boletus/ pripada porodici Boletaceae. Vrganj je veoma ukusan i raste uglavnom u šumama. Vrganj je bogat vitaminima i mikro i makroelementima.

Vrste Gljiva - LisičarkaVrste Pečuraka

Lisičarka

18.05.20170

Lisičarka /Cantharellus cibarius/ pripada vrsti gljiva pod nazivom Basidiomycota. Lisičarka je veoma ukusna, ali ne doprema organizmu gotovo nikakve hranljive materije. Lisičarka se može sušiti, marinirati i pohovati.

Vrste Gljiva - SunčanicaVrste Pečuraka

Sunčanica

11.05.20170

Sunčanica /Macrolepiota procera/ je vrsta bazid gljive, koja pripada porodici Macrolepiota. Sunčanica sje pečurka neverovatnog ukusa. Sunčanica je div među gljivama sa šešitom.

Vrste Gljiva - Pečurka bukovačaVrste Pečuraka

Pečurka bukovača

05.03.20170

Bukovača je pečurka koja raste na drvetu, i kultiviše se jednostavno i spešno. Sastav, koristi i gajenje pečurke bukovače. Prepoznavanje bukovače. Upotreba bukovače u kulinarstvu.

  • Forum

  • Nove
  • Komentarisane
  • Popularne