bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Da li je Nes kafa štetna?Da li je Nes kafa štetna?
24. april
Toni Aleksov
Kafa je jedan od napitaka koje obožavaju skoro svi. Ona može da bude u obliku granula ili praha. Neko ograničava sebe na samo jednu šoljicu kafe uz doručak, dok se za druge kafa pretvara skoro u narkotik bez kojega...
Zbog čega treba da jedemo ljuto?Zbog čega treba da jedemo ljuto?
17. april
Toni Aleksov
Ljuta hrana istovremeno može da bude veoma korisna i veoma opasna po zdravlje čoveka. Koristi i štete od mnogima omiljene ljute hrane su u odnosu 50 prema 50 i zbog toga, pre nego krenete da jedete ljuto, prvo se inf...
Koliko vremena se peče bundeva?Koliko vremena se peče bundeva?
17. april
Toni Aleksov
Sada je vreme kada na pijacama možete uživati u velikoj ponudi raznih vrsta bundeva. Bundeva je bogata biljnim šećerima. U nekim vrstama, biljni šećer dostiže i 10%, pa zbog toga nema potrebe da dodajte šećer kod pečen...
Čime se može zameniti rikota?Čime se može zameniti rikota?
12. april
Toni Aleksov
Rikota je vrsta mladog sira, koje se vekovima proizvodi u Italiji. Ima lagano zrnastu strukturu i lagani sladak ukus. U suštini, rikota je proizvod koji nastaje od ostataka proizvodnje drugih vrsta sireva. Rikota ...
Koliko vremena se peku sarme od kupusa?Koliko vremena se peku sarme od kupusa?
12. april
Toni Aleksov
Već je vreme kada možemo da pripremimo ukusne sarme od listova kiselog kupusa. Sarme mogu da se pripreme i od listova svežeg kupusa, ali tada morate da listove prvo blanširate i ocedite, ali su ipak ukusnije sarme od...
Kako se pravi glazura od belanaca?Kako se pravi glazura od belanaca?
04. april
Toni Aleksov
Glazura od belanaca je veoma laka za pripremu. Za to su vam potrebi sledeći sastojci: jedno belance (30 g), sok od limuna - 3-4 kapi i šećer u prahu 150-200 g, a zavisno od veličine belanca. U čistu posudu sipajte...
Od kojih vrsta ribe se ne jede kavijar?Od kojih vrsta ribe se ne jede kavijar?
03. april
Toni Aleksov
Riba je jedinstveni delikates sa nekoliko vrsta kavijara - crni i crveni, tarama kavijar i druge vrste. Kavijar je popularni naziv za imenovanje ikre od ribe. Ipak, postoji li kavijar, koji nije dobar za konzum...
Koliko vremena se kuva sočivo?Koliko vremena se kuva sočivo?
03. april
Toni Aleksov
Dijetolozi smatraju da žitarice daju organizmu sve neophodne hranjljive sastojke, jer su bogate vitaminima, mineralima i sadrže najviše biljnih proteina. Kako bi iz kuvanih jela izvukli što je moguće više korisnih sast...
Koliko vremena se kuva jaje?Koliko vremena se kuva jaje?
02. april
Toni Aleksov
Zlatno vreme za idealno skuvana jaja je 8 minuta, nakon što je voda proključala. Ipak, postoje još neke stvari, koje treba da znate, kada kuvate jaja. Evo i nekoliko saveta za dobro kuvana jaja, koje bi trebalo da poš...
Kako se topi svinjska mast?Kako se topi svinjska mast?
02. april
Toni Aleksov
Svinjska mast je masnoća, koja se dobija nakon termičke obrade slanine. Svinjska mast se veoma često koristi u kulinarstvu, a u nekim državama se koristi i za pripremu lekovitih krema i kozmetike. Takođe, ako up...
Kako se konzumira sirova zelena kafa?Kako se konzumira sirova zelena kafa?
26. mart
Toni Aleksov
Zelena kafa je relativno nov i nepoznat proizvod, uprkos tome što je kafa među najčešće upotrebljavanim namirnicama na svetskom nivou, nakon vode i čaja. Zelena kafa nije ništa neobično - to je obična kafa, ali siro...
Kako se dinsta luk?Kako se dinsta luk?
26. mart
Toni Aleksov
Dinstanje je proces pripreme hrane u kome se proizvod prži u malo masti i istovremeno se kuva u maloj količini tečnosti, a tom prilikom se mogu dodavati različiti začini ili sosovi. Istovremeno, posuda u kojoj se ku...