Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?
24. feb.
Frosting ili ajsing su sinonimi za isti koncept, koji takođe nazivamo glazura. Glazura je slatka kremasta masa od šećera i tečnosti, najčešće vode ili mleka. Ponekad se može obogatiti drugim sastojcima.
Kako da ispečemo orašaste plodove?Kako da ispečemo orašaste plodove?
22. feb.
Hajde da pogledamo sve prednosti i nedostatke nekoliko metoda pečenja orašastih plodova. Pečenje orašastih plodova u prethodno zagrejanom tiganju. Pečenje orašastih plodova u mikrotalasnoj.
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Kako možemo sami da napravimo lepe figurice za tortu. Kako se pripremaju ukrasi za tortu? Kako možete da napravite ruže od fondana?
Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!Svakog dana ukusna i domaća hrana – iz frižidera!
31. januar
Jeste li razmišljali o kuvanju za celu nedelju unapred, uz odlaganje gotovih obroka u frižider ili zamrzivač? Koliki je rok trajanja hrane koju sami pripremamo?
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?
31. januar
Ružina voda ima niz lekovitih i terapijskih svojstava zbog sadržaja antioksidanata. Dokazane su koristi ružine vode. Korišćenje ružine vode. Sprej za kosu sa ružinom vodom.
Kako se peku različiti kolači?Kako se peku različiti kolači?
30. januar
Ako već imate omiljene recepte za kolače, daćemo vam nekoliko saveta o tome kako da ih pripremite i koje zanimljive detalje treba da znate.
Koja jela ne mogu bez pimentaKoja jela ne mogu bez pimenta
21. januar
Postoji mnogo jela koja ne mogu bez pimenta. Njegova jaka aroma ne dozvoljava stavljanje više od 2-3 zrna za 4 porcije. Koristi se za aromatiziranje brojnih vrsta mesa, posebno govedine, supa i ribe.
Dijetalne zimske supeDijetalne zimske supe
14. januar
Dijetalne supe su preci svake zdrave hrane. Koje su dijetalne supe pogodne za hladne zimske mesece?
Hajde da napravimo domaću slaninuHajde da napravimo domaću slaninu
11. januar
Da biste pripremili domaću slaninua, nabavite jedan ili dva kilograma svežeg svinjskog mesa. Najbolje je od trbuha ili - za šarenu slaninu - od donjih svinjskih rebara. Dajemo dve varijante za pripremanje 2 varijante ukusne domaće slanine.
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeSaveti i trikovi za kuvanje leblebije
06. januar
Leblebija je izuzetno ukusna mahunarka koja sadrži puno biljnih proteina. Saveti i trikovi za kuvanje leblebija.
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeKako napraviti božićne kolače koji se ne suše
05. januar
Nema ništa bolje od ukusnih domaćih božićnih kolača. Kako da napravimo božićne kolače, koji se ne suše?
Ideje za praznične želirane salateIdeje za praznične želirane salate
04. januar
Domaće želirane salate su najbolje rešenje za pripremu svakog praznika. Pogodne su za dekoraciju i istovremeno nude savršen početak svakog obroka.
Kako napraviti tortu od kartona?Kako napraviti tortu od kartona?
03. januar
1
Kartonska torta je malo neobičan poklon, ali sa druge strane veoma originalan. Nije teško napraviti tortu od kartona kod kuće, sve dok znate kako.