Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da popravimo kiselo vinoDa popravimo kiselo vino
30. dec.
Jedna od stvari u kojoj su ljudi sa naših prostora najbolji, je proizvodnja domaćeg alkohola. U sledećim redovima pročitajte detalje o pripremi domaćeg vina.
Začini za božićne kolačeZačini za božićne kolače
30. dec.
Začini za božićne kolače. Koji su odgovarajući začini za božićne kolače? Najpopulatniji začini za božić.
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Verovatno ste pročitali ili znate iz iskustva nekoliko načina za duže čuvanje svežih jabuka za zimu, ali malo ljudi zna da se jabuke mogu zamrznuti. Objasnićemo vam kako možete zamrznuti jabuke.
Vrste maslinovog ulja i njihova upotreba u kuvanjuVrste maslinovog ulja i njihova upotreba u kuvanju
26. dec.
Neke vrste maslinovog ulja se prave mešanjem različitih sorti maslina, dok se druge vrste, koje se nazivaju monosortna maslinova ulja, prave od maslina iste sorte.
Korenje za pripremu najukusnijih supaKorenje za pripremu najukusnijih supa
19. dec.
1
Supe mogu imati različit sastav, ali neosporna činjenica je to što daje najjači miris su koreni, od koje se priprema.
Čuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočivaČuvanje i konzervisanje pasulja, graška i sočiva
19. dec.
Pasulj, grašak i sočivo su mahunarke, koje su veoma korisne, hranljive i veoma jednostavne za prippremu. Deo njih možete da konzervirate, a druge da čuvate bez neophodnog konzervisanja.
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Sitni sir je dosta popularan hranljivi proizvod. Pravi se od različitih vrsta mleka, s tim što je najrasprostraljeniji sitni sir od kravljeg mleka Kako da pravilno konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Za pripremu pola litra mleka potreban vam je samo jedan litar vode, 125 grama pirinča i 1 štapić vanile ili cimeta (po izboru). Sama priprema je prosta.
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Danas se urme koje se prodaju u prodavnicama tretiraju sumpor-dioksidom i sulfitima kako bi im dale lepu svežu boju i zaštitile ih od razvoja bakterija.
Različite vrste lukaRazličite vrste luka
14. dec.
Poznato je oko 1. 200 vrsta luka, od kojih koristimo samo nekoliko – crni luk, praziluk, mladi luk i sibirski luk (iako ređe). Pogledaćemo najpopularnije i najčešće korišćene vrste luka na našim prostorima.
Kako se pretače kiseli kupus?Kako se pretače kiseli kupus?
10. dec.
1
Priča se da je za muškarca pretakanje kupusa slađe od medenog meseca. On to radi svako veče, može to da radi nedelju dana svaki dan.
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Kajenska paprika je među najljućim začinima na celom svetu. To je posebno ljuta crvenkasta paprika. Međutim, naziv kajenska paprika obično se odnosi na mešavinu ove aleve paprike sa drugim začinima.
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Danas postoji mnogo različitih začina kojima možete začiniti svoja jela i pripremiti prave kulinarske užitke. Među širokim asortimanom, možete sresti ne samo beli biber ili crni biber, već i roze ili ružičasti biber.