Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino GriSa kojim namirnicama i jelima da poslužimo Pino Gri
21. jul
Pino Gri se veoma dobro slaže s različitim vrstama ribe, plodovima mora i ptičijim mesom. Ovo vino takođe može da se posluži i uz sve vrste jela od pečuraka.
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesaMale tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa
11. jul
Prateći ove lake i jednostavne finese odmrzavanja piletine, vaša piletina će uvek biti sočna, meka i nežna. Ovi principi odmrzavanja su takođe relevantni za druge vrste mesa, posebno za svinjetinu i junetinu.
Priprema i začinjavanje mlevene junetinePriprema i začinjavanje mlevene junetine
11. jul
Bez sumnje, mleveno meso zauzima jedno od prvih mesta u kategoriji omiljenih mesnih specijaliteta. Pogledajte kako treba začiniti mleveno meso.
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
Da biste servirali vino svojim prijateljima sa stilom, upamtite da je bolje, hladno, nego toplo kao kompot. Belo vino se servira pre crvenog, a mlado - pre starog.
Pljosnate pogače iz celog svetaPljosnate pogače iz celog sveta
08. jul
Pripremanje pogača je jedan od najstarijih zanimanja u svetu. A hleb nasušni se smatra jednim od najdrevnijih proizvoda u ljudskoj istoriji.
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi otprilike 400 vrsta različitih sireva i svaki od njih je unikatan na svoj način. Francuski sirevi su dvostruko i trostruko masniji.
Kako da prepoznamo dobru ribu?Kako da prepoznamo dobru ribu?
06. jul
Dobra za kuvanje je ona riba koja ima svetlu i blistavu krljušt koja se teško skida. Osim toga, njene škrge su jarkocrvene ili roze. Meso treba da ima sivkasto-belu boju.
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Pravilna kombinacija začina može da učini hranu koju spremamo ili mnogo ukusnom, ili da pokvari njen ukus, zato ne smemo da podcenjujemo moć začina.
Najpoznatiji plavi sireviNajpoznatiji plavi sirevi
06. jul
Plavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton.
Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?Čime da zamenimo jaja ako smo alergični?
05. jul
Za ljude koji su alergični na jaja ima dobra vest - ona uspešno mogu da budu zamenjena u mnogim receptima drugim proizvodima, koji imaju sličan nutritivni sastav, koji poseduju jaja
Pravila za zaista zdravo kuvanjePravila za zaista zdravo kuvanje
25. jun
Ključ za zdravu ishranu i kuvanje uključuje korišćenje svežih sastojaka i odabir pravih proporcija zdrave hrane, kao što su voće i povrće. Pogledajte uspešna pravila za pravo zdravo kuvanje.
Pravila za sušenje pečurakaPravila za sušenje pečuraka
25. jun
Da biste sačuvali aromu svežih pečuraka duže vreme, osušite ih. Nanižite ih na konac ili ih osušite u rerni. Možete da napravite prah od pečuraka, koji je idealan začin.
Najpopularnija jela turske kuhinjeNajpopularnija jela turske kuhinje
22. jun
Turska kuhinja je jedna od najbogatijih ukusima, začinima, proizvodima i aromama. Pozajmila je ukuse iz Azije i Bliskog istoka, kao i od balkanskih naroda.