Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta kuvati sa bundevom?Šta kuvati sa bundevom?
14. nov.
Idejama o upotrebi bundeve u kuvanju treba dodati i objašnjenje da ona nema jaku aromu i zato je dobro začiniti je jačim začinima. Sa čime se slaže bundeva? Šta da skuvamo sa bundevom?
Šta je voćno povrće?Šta je voćno povrće?
11. nov.
Ljudski um deli biljke na voće i povrće. Dakle, postoji i njihova malo poznata podgrupa - voćno povrće.
Kako se konzervira bundeva?Kako se konzervira bundeva?
08. nov.
U slučaju da nemate dovoljno prostora za čuvanje bundeve, morate da je konzervirate. Evo nekoliko načina da konzervirate bundevu tako da možete uživati u njenoj slatkoći tokom cele godine.
Uz šta ide bundeva?Uz šta ide bundeva?
08. nov.
Bundeva se često služi tokom zimske sezone. Svojim blagim ukusom i divnom aromom postaje omiljeni sastojak u brojnim receptima, a da li znate sa čime se najbolje slaže?
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe. Pogledajte više:
Šta je brašno od jabuke?Šta je brašno od jabuke?
02. nov.
Zvuči gotovo neverovatno da se od voća poput jabuke može napraviti brašno, ali to je činjenica koja je vidljiva na policama prodavnica širom trgovinskih lanaca. Šta je brašno od jabuka?
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Kako se kuvaju sušeni vrganji?
28. okt.
Sam vrganj nije slučajno smatran kraljicom pečuraka. U sušenom stanju, vrganj može da se kuva, marinira, prži ili zamrzava. Kako se kuva sušeni vgranj? Šta da skuvamo sa sušenim vrganjem?
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Higijena u kuhinji je ključ bezbednosti i zdravlja. Kako da pravilno operemo zelene začine?
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Zeleni začini su veoma raznovrsni po aromi i obliku. Više suvih začina se dodaju na poletku pripremanja. Za razliku od njih, zelene začine treba dodavati pri kraju kuvanja.
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Ako ima vrganja u izobilju, može se sačuvati za zimu. Sa vrganjem iz tegle prave se ne samo odlične zimske salate. Konzerve sa vrganjima nude različite mogućnosti.
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?
22. okt.
Losos je jedna od najpopularnijih riba u kuvanju jer ima nežno, slatkasto meso. Pogledajte više od zdravstvenih koristi, koje nudi losos.
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme? U sledećim redovima pogledajte naše praktične savete.
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Od svih soseva Španci najviše vole Sofrito sos, koji se može pripremiti i samo sa vodom i sa mesnim ili bujonom od povrća.