Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Kafa je napopularniji napitak, koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Kako da pijemo kafu?
Kako se prži u dubokom ulju?Kako se prži u dubokom ulju?
18. maj
Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina da pržite masnoćom. Pogledajte kako se pravi duboko ulje i koja su osnovna pravila.
Čišćenje zagorelog mlekaČišćenje zagorelog mleka
18. maj
Da mleko ne bi zagorelo potrebno je da se pridržavate određenih saveta prilikom kuvanja mleka. Proces treba da se vrši u šerpi sa debljim dnom da ne bi zagorelo.
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnike
17. maj
Postoji mnogo različitih recepata za milibrot - klasičan, sa orašastim plodovima, sa suvim grožđem, sa ratlukom, sa čokoladom i mnogi drugi. Pogledajte naš recept.
Zamene za maslac u receptimaZamene za maslac u receptima
16. maj
Želite da zamenite maslac u svojim receptima sličnim proizvodom? Nema problema! Postoji dovoljno zamena za maslac, koje već možda imate u vašoj kuhinji. Pogledajte više:
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Kiseljak je uobičajena višegodišnja biljka koja svakog proleća nestrpljivo niče iz zemlje. Poreklom iz Evrope i Azije, kiseljak je bogat vitaminom C i posebno je aromatičan.
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi. Pogledajte koliko dugo treba da pečete jagnjetinu prema savetu majstora kuvara.
Brašno od graška - kulinarska upotrebaBrašno od graška - kulinarska upotreba
04. maj
Brašno od graška se dobija kada se samelju osušena zrna graška. Kako da napravite brašno od graška kod kuće? Primena brašna od graška u kulinarstvu
Saveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stoluSaveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stolu
03. maj
Izbor ribe i morskih plodova ima svoje specifičnosti, a ovi kulinarski saveti će vam pomoći da se uverite da zaista jedete najbolje i najkorisnije proteine u našim omiljenim morskim plodovima.
Šta je metoda konfi?Šta je metoda konfi?
30. april
Jedan od načina čuvanja skuvane hrane duže vreme je konfitiranje ili još obrada metodom konfi. Mogu se konfitirati mesa sa više masnoće, kao što su pačetina i svinjetina.