Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?Kako da sami napravite ušećereni limun i pomorandžu?
15. jun
Ušećereni limun i pomorandža su ukusan i nežan desert koji možete sami da napravite kod kuće. Ušećereni čips od limuna i pomorandže je veoma dobar.
Napravimo jabukovo sirćeNapravimo jabukovo sirće
10. jun
Jabukovo sirće je ne samo ukusan začin, već i lekovito sredstvo. U suštini, ono sadrži većinu važnih mierala, neophodnih za naše zdravlje.
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Sotiranje mesa je čudesan način obrade. Metod se sastoji u brzom prženju male količine masnoće. Pogledajte kako da napravite fantastičan sote.
Kako da pravilno začinite salatu?Kako da pravilno začinite salatu?
08. jun
Nepravilno začinjavanje salata teškim i nezdravim dresinzima krije u sebi rizik za vaš želudac, a samim tim i za vaše zdravlje. Upravo zbog toga, pazite kakve soseve kupujete u prodavnicama, a u najboljem slučaju - pripremite ih sami.
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Šarena so je tradicionalan bugarski začin koji je prisutan u njihovoj tradiciji, običajima i naravno na njihovoj trpezi. Ne postoji ništa ukusnije od tople pogače premazane maslacem i posute šarenom solju.
Tri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetuTri bezglutenska brašna koja možete dodati u svoju dijetu
02. jun
U vreme kada buka oko bezglutenske dijete drastično raste, važno je da razumemo šta zapravo predstavlja hrana bez glutena. Pogledajte koje su tri vrste brašna, koje možete da dodate u vašu ishranu.
Balzamiko redukcija - šta je i kako se pripremaBalzamiko redukcija - šta je i kako se priprema
01. jun
Balzamiko redukcija je napravljena od balzamiko sirćeta. Finalni rezultat je neverovatna balzamiko rekukcija za slatka i slana jela.
Evo kako da napravite najvazdušastije američke palačinkeEvo kako da napravite najvazdušastije američke palačinke
01. jun
Vikend je savršen za pravljenje svima tako omiljenih palačinki! Engleski doručak može da bude zdrava verzija ukoliko pravilno izaberete sastojke.
Kratko uputstvo za pripremanje savršene salateKratko uputstvo za pripremanje savršene salate
31. maj
Salate ne smeju biti dosadne! Nedavni kulinarski eksperimenti u restoranima pokazuju da salate mogu biti zanimljive, ukusne i zdrave, kada su pravi sastojci zajedno iskombinovani.
Kako da lako i brzo očistite ribu?Kako da lako i brzo očistite ribu?
30. maj
Za čišćenje ribe treba da se koriste kuhinjske makaze ili oštar i elastičan nož. Budite pažljivi, jer se ribe dosta klizaju.
Kako prepoznati kada je riba sveža i dobra?Kako prepoznati kada je riba sveža i dobra?
30. maj
Na površini kvalitetne i sveže ribe nalazi se veoma tanak sloj sluzi. Ali ako ove sluzi ima u izobilju, a sloj je gust, to znači da je riba stajala predugo.
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Biljka kima je visoka oko metar. Ona može biti dvogodišnja ili višegodišnja biljka. Kumin je poznat od davnina. Biljka doseže visinu od pola metra.
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Za pečenje je pogodno hladno, ali ne zamrznuto pile. Ako je zamrznuto, dobro je da ga odmrznete, pre nego što ga stavite da se peče u rerni.