Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Higijena u kuhinji je ključ bezbednosti i zdravlja. Kako da pravilno operemo zelene začine?
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Zeleni začini su veoma raznovrsni po aromi i obliku. Više suvih začina se dodaju na poletku pripremanja. Za razliku od njih, zelene začine treba dodavati pri kraju kuvanja.
Kako se konzervira vrganj?Kako se konzervira vrganj?
24. okt.
Ako ima vrganja u izobilju, može se sačuvati za zimu. Sa vrganjem iz tegle prave se ne samo odlične zimske salate. Konzerve sa vrganjima nude različite mogućnosti.
Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?Zašto je redovna konzumacija lososa korisna?
22. okt.
Losos je jedna od najpopularnijih riba u kuvanju jer ima nežno, slatkasto meso. Pogledajte više od zdravstvenih koristi, koje nudi losos.
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Kako da naše sveže začine zadržimo svežim duže vreme? U sledećim redovima pogledajte naše praktične savete.
Kako napraviti sofrito sosKako napraviti sofrito sos
14. okt.
Od svih soseva Španci najviše vole Sofrito sos, koji se može pripremiti i samo sa vodom i sa mesnim ili bujonom od povrća.
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti.
Male tajne kuvanja u đuvečariMale tajne kuvanja u đuvečari
07. okt.
Ako još uvek niste kuvali u đuvečari, vreme je da isprobate ovaj način. Štedi vreme i trud, a što je još važnije - ukus je neverovatan. Pogledajte nekoliko korisnih saveta.
Čime da zamenimo pirinač u jelima?Čime da zamenimo pirinač u jelima?
06. okt.
Beli rafinisani pirinač je, za razliku od prirodnih vrsta pirinča, prerađen i ne sadrži apsolutno nikakva vlakna. Evo čime možete zameniti pirinač u vašim specijalitetima, da biste se hranili zdravije.
Kako kuvati ribu iglicuKako kuvati ribu iglicu
05. okt.
Kako se priprema riba iglica? Nema problema da je kuvate na različite načine – najčešće se priprema kao pržena riba, na roštilju ili kao pečena riba, kuvana i kao deo riblje čorbe.
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Poznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje. Razne vrste pečuraka se konzerviraju solju, sokom od limuna, sirćetom i začinima.
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Kako čuvati svežu ribu i školjke?
01. okt.
Ribu možete čuvati kratko u frižideru ili zamrzivaču, kao i da je dimite ili usolite i osušite. Školjke je dobro pripremiti istog dana kada su kupljene.
Koje su najmasnije ribe?Koje su najmasnije ribe?
30. sep.
Suprotno očekivanjima mnogih ljudi, masna riba je najkorisnija za ljudski organizam. To je zbog činjenice da sadrže veći procenat nezasićenih masnih kiselina, poznatijih kao Omega-3.