Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Iako u zimskom periodu ima povrća i voća od kojih se mogu napraviti sveže vitaminske salate i zimska jela, gotovo da nema domaćinstva koje ne priprema zimnicu.
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Slinavke su jedne od najpoznatijih pečuraka koje su jestive, zbog činjenice da matene nemaju otrovne dvojnike. Kako da osušimo slinavke?
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Patlidžan pomaže u održavanju optimalnog nivoa holesterola, poboljšava stvaranje krvi i normalizuje funkcionisanje slezine, creva i bubrega. Kako da konzerviramo patlidžan za zimu?
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta?
04. mart
Koji je tajni sastojak vazdušastog omleta? Kako da napravimo vazdušast i mekan omlet? Kako da naš omlet bude i ukusan, i vazdušast?
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaKako se prave mafini - uputstvo za početnika
01. mart
Mafini predstavljaju mini kolačiće ispečene u specijalnim silikonskim (papirnim) kalupčićima ili aluminijumskim tepsijama za mafine, obično odgovarajući za pravljenje 12 komada. Kako se prave mafini?
Farbanje uskršnjih jaja prirodnom bojomFarbanje uskršnjih jaja prirodnom bojom
01. mart
Da bi na uskršnjoj trpezi bilo lepo ofarbanih jaja u jarke boje, potrebno je majstorstvo, strpljenje i ljubav. Postoji mnogo tehnika, ali ćemo se zaustaviti na bojama.
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Biljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testeninu, dinstano povrće, krompir pire, ribu i mnoga druga.
Najukusniji prženi krompir se pravi ovakoNajukusniji prženi krompir se pravi ovako
25. feb.
Istina je da otkako je smišljen prženi krompir - negde otprilike u 17. veku, on je omiljen svima. Eto zašto ćemo vam ovde pokazati 5 caka prilikom pravljenja prženih krompirića u kućnim uslovima.
Tajna ukusnog prženog šaranaTajna ukusnog prženog šarana
24. feb.
Postoji mnogo recepata i načina za spremanje šarane, ali najbolji i najukusniji način ostaje prženje. A evo i kadko da pripremite ukusnog prženog šarana
Vrste supa prema njihovoj osnoviVrste supa prema njihovoj osnovi
24. feb.
Supemogu da budu podeljene na vruće i hladne, na bistre i one za prelivom, na krem supe i seoske čorbe itd. Međutim, ukoliko želimo da ih podelimo po osnovi, one se dele na supe od povrća, supe od mesa, mlečne supe i supe od voća.
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Važan princip u arapskom kulinarstvu je i obilna količina začina koji se koriste. Evo šta je važno da znate o najčešće korišćenim začinima u Arapskom svetu.
Recepti za kiseli kupus iz celog svetaRecepti za kiseli kupus iz celog sveta
19. feb.
Mali broj ljudi zna da je kiseli kupus kog volimo da spremamo na jesen zapravo nemački specijalitet. Iako u Nemačkoj od njega ne prave sarmice, oni ga koriste za apsolutno sve ostalo.
Ne posežite ka mušmulama pre nego što se pročitali ove činjenice o njima!Ne posežite ka mušmulama pre nego što se pročitali ove činjenice o njima!
17. feb.
2
Kada je reč o uzgajanju voćki, svi prvo pomisle na mladice koje rađaju jabuke, kruške, višnje, trešnje, dunje i drugo često sretano voće, a mušmule nekako ostaju po strani.