Hranljive Namirnice

Hranljive Namirnice

Hranljive namirnice sa informacijom o njima i njihovom sastavu. Čuvanje, izbor i konzumiranje različitih vrsta hranljivih namirnica . Primena pojedinih hranljivih namirnica.
GlukozaHranljive NamirniceGlukoza
17. sep.
Antonia R.
KvasacHranljive NamirniceKvasac
17. sep.
Rosi Trifonova
Kakao maslacHranljive NamirniceKakao maslac
13. sep.
Rosi Trifonova
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
MelasaMelasa
13. sep.
Melasa je ostatak pri proizvodnji šećera. Melasa može biti svetla, tamna i crna. Melasa se najčešće koristi u pripremi kolača. Melasa donosi brojne koristi za zdravlje.
Bela čokoladaBela čokolada
12. sep.
Bela čokolada je proizvod čokolade, pa se zvanično ne može nazvati čokoladom. Bela čokolada se pravi na skroz drugačiji način od crne i mlečne čokolade. Bela čokolada sadrži minimum 20 kakao maslaca.
JajaJaja
02. sep.
Čuvanje jaja za upotrebu je veoma važno, pošto nepravilno obrađena jaja mogu da sadrže salmonelu. Jaja su dobar izvor proteina. Sastav i koristi od jaja.
Sojino BrašnoSojino Brašno
01. sep.
Sojino brašno se dobija od zrna soje, koja se melju u fini prah. Sojino brašno sadrži dosta proteina. Sojino brašno se koristi za zgušnjavanje soseva i čorbi, peciva i palačinaka.
Svinjska mastSvinjska mast
30. avgust
Svinjska mast predstavlja vrstu masti koja se dobija tako što se slanina praseta /ili loj/ termički obradi. Svinjska mast blagotvorno deluje na ispucale pete i laktove, strije, celulit, posekotine.
KofeinKofein
28. avgust
Česta upotreba kofeina može dovesti do psihičke, pa čak i do fizičke zavisnosti, ali kofein ima i brojne prednosti. Delovanje kofeina, dozvoljena dnevna diza kofeina.
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
25. avgust
Jabukovo sirće je vekovima korišćeno kao hrana i lek. Jabukovo sirće se koristi za čišćenje krvnih sudova, protiv gljivica i bradavica. Domaće jabukovo sirće.
ŠećerŠećer
23. avgust
Šećer se smatra jednim od tri bela otrova, ali u određenim količinama zaslađuje život. Šećer je nezamenjiv u prippremi slatkiša. Sastav šećera. Vrste šećera.
MargarinMargarin
23. avgust
Margarin je zbirni naziv za sintetički stvorene masnoće, koje su alternativa biljnim i životinjskim masnoćama. Kako se proizvodi margarin? Sastav margarina i štetnost margarina.
ČokoladaČokolada
21. avgust
Čokolada je ukusan proizvod od fermentisanih, ispečenih i mlevenih semenki kakaovog drveta. Kalorije u čokoladi i korist od čokolade. Dijeta sa čokoladom i vrste čokolade.