Kulinarski Saveti

Kulinarski Saveti

Kulinarski saveti za pripremanje različitih vrsta jela, izbor začina, čuvanje namirnica. Kulinsraki saveti za svaku domaćicu.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primena
04. jun
Kotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka. Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija. Takođe u njemu ima vitamin B, kalci
Kako se pohuju paprikeKako se pohuju paprike
03. jun
Da biste napravili ukusne pohovane paprike, treba da izaberete zdrave paprike, da budu prave ako je moguće, da bi se dobro ispekle.
Saveti za zamrzavanje i čuvanje školjkiSaveti za zamrzavanje i čuvanje školjki
02. jun
Školjke spadaju u omiljene morske plodove i zahvaljujući farmama školjki mogu se konzumirati i tokom zime. Pogledajte kako se čuvaju u domaćim uslovima.
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?
02. jun
Špric za torte i kolače je specijalni alat, koji se koristi za pripremu različitih slatkiša, tačnije za njihovo ukrašavanje. Pogledajte pravilne tehnike za rad sa poslastičarskim špricem.
Kako da pripremimo okupane kore za pitu?Kako da pripremimo okupane kore za pitu?
01. jun
Pita spada u najukusnija tradicionalna jela ovih krajeva. Skoro svako od nas čuva tople uspomene iz prošlosti, kada je kao omađijan gledao baku kako iskusno, sa neverovatnom preciznošću razvlači kore za pitu, koja je imala savršen ukus.
Saveti kod pečenja u rerniSaveti kod pečenja u rerni
29. maj
Pečenje u rerni je osim toga mnogo lako, zato što nije potrebno da stojimo na nogama pored šporeta dok čekamo da jelo bude gotovo.
Brza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovimaBrza radionica: Kako da napravimo savršeno testo u domaćim uslovima
26. maj
Dosadilo vam je da kupujete bezukusno testo sa kvascem u prodavnici? Želite da ga sami prirpemite u kuhinj? U sledećim redovima pogledajte korake za mešenje savršenog domaćeg testa.
Kako da sterilizujemo patlidžanKako da sterilizujemo patlidžan
25. maj
Predložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan.
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Evo kako da pravilno čuvamo grožđe
Kako da neutralizujemo ljutoKako da neutralizujemo ljuto
22. maj
Ljuto daje ukus i individualnost hrani i važan je sastojak u kuhinji mnogih kuvara. Često se dešava da nas ljutina neke male papričice izbaci iz ravnoteže. Postoji nekoliko sredstava da se neutrališe ljuto.
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Škembić se nalazi u mnogim tradicionalnim balkanskim receptima. Pogledajte kako se čisti.
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Krokan za tortu predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan se priprema sa orašastim plodovima.
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Kada prilikom kuvanja koristite ljute paprike ili ljutu alevu papriku, nemojte dodirivati rukama oči, nos ili usta. Ljutina sa usana se uklanja svežim ili kiselim mlekom, paradajzom i sladoledom.