Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečeni ili sirovi orašasti plodovi?Pečeni ili sirovi orašasti plodovi?
09. okt.
Orašasti plodovi su izuzetno zdravi. Predstavljaju savršen međuobrok, koji će vam obezbediti sve neophodne materije. Međutim, kako da ih koristimo - pečene ili sirove?
Korisna svojstva laktobacilaKorisna svojstva laktobacila
06. okt.
Navažnije svojstvo laktobacila je njihova korist za ljudsko zdravlje, ubedljivo dokazana ne samo medicinskim istraživanjima, već i vekovnom upotrebom laktobacila u pripremi različitih fermentisanih hranljivih proizvoda.
Za i protiv biljnog mlekaZa i protiv biljnog mleka
03. okt.
Mleko od orašastih plodova ne sadrži laktozu i odgovarajuće je za ljude sa netolerancijom na laktozu. Mala količina kalorija učiniće ga omiljenim kod ljudi koji su na dijeti kako bi održavali dobru figuru. Pogledajte više.
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom.
Koji su vitamini rastvorljivi u vodi?Koji su vitamini rastvorljivi u vodi?
30. sep.
Vitamini su one hranjljive materije, koje osiguravaju normalnu funkciju organizma. Evo detaljnije informacije o vitaminima, rastvorljivim u vodi.
Biljno mleko i njegove zdravstvene koristiBiljno mleko i njegove zdravstvene koristi
29. sep.
Da biste bili sigurni da zaista konzumirate biljno mleko, a ne narednu hemijsku tečnost, dobro bi bilo da ga sami napravite. Potrebno je samo da obezbedite sebi željena zrna.
Ovi recepti sa belim lukom drže viruse podaljeOvi recepti sa belim lukom drže viruse podalje
29. sep.
Zašto je beli luk toliko koristan? Zato što konzumacija jednog čena belog luka dnevno može pozitivno da utiče na naše zdravlje. Beli luk je prirodni antibiotik koji ne uništava prirodnu bakterijsku floru.
Proizvodi bogati kalcijumomProizvodi bogati kalcijumom
26. sep.
Dnevni unos kalcijuma koji se preporučuje je 1 000 miligrama. Mnogo namirnica je bogato kalcijumom, naročito mlečni proizvodi i neko povrće, zrna i semenke.
Lekovita svojstva pirinčaLekovita svojstva pirinča
24. sep.
Pirinač dobro utiče na stomak i creva. Odvarak od pirinča prekida dijareju, a kuvan u svežem mleku čisti creva. Pirinač, kuvan sa kravljim maslacem je veoma koristan za želudac.
Koristi od konzumiranja sočivaKoristi od konzumiranja sočiva
21. sep.
Koristi od konzumiranja sočiva su neosporne, jer prema hranljivim sastojcima sočivo zauzima visoko mesto među namirnicama za dijetalnu ishranu.
Vrste pirinčaVrste pirinča
18. sep.
Pirinač je jedna od najstarijih kultura. Poslednji podaci pokazuju da je prvi put bio kultivisan pre više od šest milenijuma u Kini.
Crna čokolada - šta treba da znamoCrna čokolada - šta treba da znamo
16. sep.
U sastav prave crne čokolade ulaze samo kakao maslac i izmrvljena zrna kakaa. Evo šta još treba da znate o crnoj čokoladi.
Koristi od konzumiranja indijskog orahaKoristi od konzumiranja indijskog oraha
14. sep.
Masti u orašastim plodovima su dobre. To ih čini odgovarajućim kod dijeta, zato što uspevaju i da suzbiju apetit. Indijski orah je bogat magnezijumom.