Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hrana bogata triptofanomHrana bogata triptofanom
13. maj
Triptofan je prethpdnik serotonina. Pomaže u regulisanju spavanja, apetita i raspoloženja. Namirnice bogate triptofanom su mleko, meso, sir i banane.
Prednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravljePrednosti brusnice i zašto je korisna za naše zdravlje
12. maj
Brusnica nije mnogo poznata, ali ima lekovita svojstva, čuvaju od kamenja u bubrezima. Sadrže proantociandine i antioksidanse. Pomažu kod zgrušavanja krvi.
Za šta je koristan kupus?Za šta je koristan kupus?
08. maj
Posuda sa kupusom sadrži samo 15 kalorija i idealna je za dijete. Kupus je dobar za zdravu kožu i dobar vid. Sadrži vlakna i gvožđe.
Biljke u borbi sa visokim trigliceridimaBiljke u borbi sa visokim trigliceridima
06. maj
Trigliceridi su hemijska forma masti u krvi. NJihov višak je povezan sa različitim bolestima. Visok nivo triglicerida može da dovede do povećanja holesterola, povećanog rizika od infarkta i hipertonije.
Supe za konstipacijuSupe za konstipaciju
05. maj
Supe pomažu kod zatvora. Osnovno pravilo kod zatvora je da se unosi mnogo celuloze. Nje ima u povrću, od kojeg mogu da se pripreme zdrave i ukusne supe.
Kalorije u različitim vrstama pivaKalorije u različitim vrstama piva
04. maj
Da, alkohol sadrži kalorije. Drugo pogrešno shvatanje jeste da je alkohol izvor energije. On definitivno nije izvor energije. Pogledajte koliko kalorija ima u pivu.
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaNamirnice koje potpomažu proizvodnju kolagena
29. april
Što smo stariji, prirodna proizvodnja kolagena se smanjuje. Zbog toga treba da znamo kako da ga nabavimo iz spoljašnje sredine. Evo koje su namirnice, na koje treba da se fokusiramo, da bismo imali lepu kožu.
Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!Naučnici: Tvrdnja da je so štetna je mit!
28. april
So nazivaju belom smrću, jer neverovatno povećava rizik od iznenadne smrti kao posledice srčanih bolesti. Međutim, pojavile su se tvrdnje da so baš i nije toliko štetna.
Najbolje vrste doručka - gorivo za vaše teloNajbolje vrste doručka - gorivo za vaše telo
27. april
Doručak pojedi sam, ručak podeli sa prijateljem, a večeru daj neprijatelju - ovo zlatno pravilo je smišljeno kako bi nas podsetilo na to koliko je doručak važan za ljudski organizam. Evo koje su vrste doručka najkorisnije za početak dana.
Šta je godži bobica i za šta je korisnaŠta je godži bobica i za šta je korisna
25. april
Godži bobice imaju brojne koristi za ljudski organizam. Sadrži 500 puta više vitamina C od pomorandži i limuna.
Namirnice koje će poboljšati zdravlje debelog crevaNamirnice koje će poboljšati zdravlje debelog creva
24. april
Pravilno varenje je od ključnog značaja za zdravo telo, a debelo crevo je od suštinskog značaja za ovaj proces. Pogledajte koje će namirnice poboljšati zdravlje debelog creva:
10 zdravih zamena za šećer10 zdravih zamena za šećer
24. april
Da li postoji način da zamenimo šećer i to zdravom varijantom? DA! Za to evo deset zdravih zamena za šećer.
Smokve leče dijabetes i bolesti srcaSmokve leče dijabetes i bolesti srca
22. april
Smokve imaju mnogo vitamina - iz grupe B, vitamin E, PP, C. Bogate su vlaknima i beta-karotenom. U dve reči smokve su prava zdrava bomba za organizam.