Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Međutim, važno je da orašaste plodovre prethodno potopimo u vodu. Pogledajte zašto.
Koja su lekovita svojstva votke?Koja su lekovita svojstva votke?
13. april
S obzirom da su voda i etil alkohol glavne komponente votke, ovaj alkoholni proizvod poseduje sve lekovite i dezinfikacione kvalitete alkoholnih pića.
Da li je korisno konzumiranje maslaca?Da li je korisno konzumiranje maslaca?
11. april
U poslednje vreme se smatra da je maslac više štetan, nego što je koristan. Govori se da prekomerna konzumacija ovog proizvoda može da uzrokuje razvoj ateroskleroze srčanih sudova. Ali da je istinita ova tvrdnja? Tibetanci, dobro poznati kao dugovečni,
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?
09. april
Kao i mahunarke i žitarice, orašasti plodovi takođe traže da se prethodno potope u vodu, kako bi se njihovi vitamini i minerali lakše usvojili. Potapanje u vodu ili fermentisanje povećava sadržaj njihovih hranljivih materija, čineći ih na taj način još ko
Zabranjeno voće: Tajna istorija smokveZabranjeno voće: Tajna istorija smokve
04. april
Preplavljena aromama voća i povrća, jesen je sezona smokvi. Slatke i ukusne, njihov unikatan miris čini ih idealnim deserte, slatko ili čak sirove. Ali da li znamo sve o njima? Smokva
Zdravstvene koristi konzumacije tahinija od lešnikaZdravstvene koristi konzumacije tahinija od lešnika
02. april
Tahiniji napravljeni na različitim bazama imaju ogromne zdravstvene koristi. Među njima značajna uloga pripada i tahiniju od lešnika. Pogledajte zašto.
Drenjine - jesenja apoteka iz prirodeDrenjine - jesenja apoteka iz prirode
02. april
Drenjine imaju pozitivan uticaj na alkalno-kiselu ravnotežu u organizmu. Korisne su kod gihta, krvarenja u gastrointestinalnom traktu i poremećaja metabolizma.
Top 10 neospornih koristi od meda!Top 10 neospornih koristi od meda!
26. mart
Možda ste čuli da pijenje tople vode ujutru ubrzava metabolizam, pomaže smanjenu viška kilograma. Ali nemoguće da niste čuli za čudotvornu snagu meda. Med je koristan za kožu, kosu i jop mnogo toga.
Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?
23. mart
Mišljenja u vezi jaja su kontradiktorna. Sa jedne strane, jaja su dragocen hranljiv izvor proteina, sa druge - izvor nezdravih masti koje mogu izazvati zdravstvene probleme. Čak i da je to tako, jaja definitivno sadrže holesterol i zasićene masti , kad
Kada ispijanje vode nije toliko zdravo?Kada ispijanje vode nije toliko zdravo?
21. mart
Neprestano slušate kako vam svako ponavlja da pijete više vode, koliko je ona korisna za organizam i ne smete dozvoliti organizmu da se dehidrira itd. I to nije sasvim tačno.
Čaj od ruzmarina - koristan i umirujućČaj od ruzmarina - koristan i umirujuć
19. mart
Ruzmarin je bogat izvor kalcijuma, gvožđa i vitamina B6. Ima odlična antioksidantna svojstva.
Lekoviti napitak od šipuraka čini čuda sa telom!Lekoviti napitak od šipuraka čini čuda sa telom!
16. mart
Šipurak - jedan čudesan izvor vitamina, makro i mikroelemenata, flavonoida, tanina, eteričnih ulja i organisih kiselina.
Lekoviti recepti sa lukomLekoviti recepti sa lukom
13. mart
Predlažemo vam nekoliko najboljih bakinih recepata sa lukom, sa kojim će zdravstveni problem otići brzo i bez mnogo truda.