Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koristi od zelenih orahaKoristi od zelenih oraha
27. avgust
Zeleni orasi se koriste u kulinarske i lekovite svrhe. Oni su veoma korisni, ali su i veoma ukusni. Od njih se pravi slatko i marinada, prave se lekovite tinkture.
Jednostavni trikovi za sitostJednostavni trikovi za sitost
26. avgust
Pogledajte uz pomoć kojih trikova ćete biti siti duže vreme.
Sok od cvekle čisti teloSok od cvekle čisti telo
25. avgust
Sok od cvekle je najdragoceniji sok za poboljšanje sastava krvi. Sok od cvekle je odlično sredstvo za čišćenje jetre, bubrega, žučne kese.
Izbegavajte ovu hranu kako biste zaštitili zube od karijesa i mrlja na zubimaIzbegavajte ovu hranu kako biste zaštitili zube od karijesa i mrlja na zubima
24. avgust
Zubari nas godinama upozoravaju na štetne efekte koje bombone i čokolada pričinjavaju našim zubima. Ali ima i mnogo drugih sakrivenih uzroka karijesa, erozije gleđi i mrlja na zubima. Pogledajte koji su.
Da li je beli pirinač koristan?Da li je beli pirinač koristan?
21. avgust
U nekim jezicima i kulturama, izraz da jedemo kada se bukvalno prevede glasi da jedemo pirinač. Popularnost ove žitarice delimično je povezana sa njenom hranljivom vrednošću.
Simptomi kod predoziranja kofeinomSimptomi kod predoziranja kofeinom
15. avgust
Zavisnost od kofeina dovodi do fizičkih tegoba kao što su glavobolja, nervoza i drhtavica. Kofein ima efekat stimulansa i dovodi do neželjenih posledica.
Koje meso je najštetnije za naš organizam?Koje meso je najštetnije za naš organizam?
14. avgust
Da li je meso korisno ili štetno - kategoričnog odgovora još uvek nema. Nutricionisti su, čini se, otkrili odgovor na ovo pitanje.
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. Pogledajte koje su najveće koristi od tikvica i saznajte zašto je korisno češće jesti tikvice.
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Kriške sočne lubenice su neizostavni deo letnje trpeze. Lubenica je idealna za vrele letnje dane. Pogledajte 5 razloga da jedete lubenicu.
Sve o smeđem šećeru MuskovadoSve o smeđem šećeru Muskovado
06. avgust
Smeđi šećer Muskovado je nerafinisani šećer od trske, kod kog se melasa ne uklanja. Muskovado sadrži viši nivo različitih minerala u odnosu na bilo koji obrađeni šećer.
Koje voće i povrće je bogato cinkom?Koje voće i povrće je bogato cinkom?
05. avgust
Cink je jedan od vitalnih minerala za ljudsko telo. Bolje je da se snabdevate cinkom iz namirnica životinjskoh, nego biljnog porekla.
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Da li nas jedenje mesa čini manje zdravim od vegetarijanaca? Da li treba da potpuno izbacimo meso iz menija ili koliko često treba da ga jedemo?
Za ili protiv redovnog konzumiranja medaZa ili protiv redovnog konzumiranja meda
04. avgust
Med je često preporučivan kao zdrava alternativa šećeru. Ali ne treba zaboraviti da je med previše sladak, što može dovesti do nekih problema. Pogledajmo prednosti i nedostatke meda.