Šta je zbog čega korisno

Šta je zbog čega korisno

Korisni tekstovi o koristi i štetnosti hranljivih namirnica, začina, vitamina i minerala. Pogledajte koje su namirnice čemu koriste.
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaPrednosti i nedostaci upotrebe semena lana
26. april
Da li je stvarno laneno seme nova hrana-čudo? Preliminarna istraživanja su pokazala da laneno seme može pomoći u borbi protiv svega - od srčanih bolesti i dijabetesa do raka dojke.
Top namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovimaTop namirnice za detoksikaciju jetre u kućnim uslovima
25. april
U današnje vreme jetra je često izložena prekomernom stresu i primorana da funkcioniše i u ne tako dobrim uslovima. Činjenica da je jetra ugrožena jeste zbog konzumiranja pržene hrane i svakodnevno boravimo u zagađenoj sredini.
Top 10 hrana koje stimulišu rastTop 10 hrana koje stimulišu rast
11. april
1
Namirnice koje sadrže kalijum, kalcijum, cink, mangan, vitamin C, fosfor, proteine, stimulišu zdtav način života, rast i razvoj organizma.
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
Hrana može da ide samo u dva pravca - da produži kroz sistem organa za varenje ili da se vrati tamo, odakle je ušla povraćanjem.
Uzroci velikog stomakaUzroci velikog stomaka
09. april
U određenom periodu života kod velikog broja ljudi počinje da se skupljaju masnoće u predelu stomaka. Kako je čovek stariji i njegov metabolizam se usporava, tako i problemi ove vrste su sve češći. Sa druge s
Šta u kojim godinama treba da se konzumiraŠta u kojim godinama treba da se konzumira
07. april
Vlakna - starenjem se povećava rizik od raka. Zbog toga je važno konzumirati leblebije, sočivo, crveni pasulj, integralni hleb i hleb sa mnogo zrnevlja.
Niskokalorične namirnice koje nam dugo drže sitostNiskokalorične namirnice koje nam dugo drže sitost
03. april
Treba da znate koje namirnice možete jesti u kriznom trenutku gladi, vez straha da će to loše uticati na vaš režim ishrane. Evo koje namirnice najviše zasićuju.
Kulinarski trikovi za ukusniju cvekluKulinarski trikovi za ukusniju cveklu
31. mart
Kuvanu cveklu ne treba ljuštiti nožem, već dok je još topla, ali ne vrela, da se ne bi opekli, ljuštimo je rukama
Vitamin B6: Zdravstvene koristi i hranljivi izvoriVitamin B6: Zdravstvene koristi i hranljivi izvori
31. mart
Vitamin B6 ili piridoksin je vitamin rastvoriv u vodi koji se ne čuva u organizmu i izbacuje se nakon usvajanja.
Koji je najbolji doručak za mršavljenje?Koji je najbolji doručak za mršavljenje?
28. mart
Paradoksalno, ali činjenica: novo istraživanje pokazuje da doručak bogat proteinima može da vam pomogne ne samo da smršate, već i da uspešno upravljate simptomima diabetesa tipa 2.
Pet lakih koraka da odustanete od šećeraPet lakih koraka da odustanete od šećera
27. mart
Šećer je sladak put ka paklu, gde vas čekaju ozbiljni zdravstveni problemi. Zadnjih nekoliko godina, ako izuzmemo cigare, šećer se svrstava u najveće neprijatelje zdravlja čoveka.
Devet neprocenjivih biljaka u narodnoj mediciniDevet neprocenjivih biljaka u narodnoj medicini
24. mart
Hajdučka trava - jača krve sudove tako što stimuliše cirkulaciju krvi. Budući da doprinosi regeneraciji ćelija, poslednjih godina se koristi kao lek protiv raka.
Mirođija - aromatičan začin i lekovita biljkaMirođija - aromatičan začin i lekovita biljka
24. mart
Mirođija sadrži eterično ulje, masnoće, belančevine, gvožđe, vitamin C i druge korisne materije.