Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?

Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?

Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego i u narodnoj medicini.

Da li ste se zapitali, kada kuvate krompir za pire, da li da bacite vodu ili je možete ikosristiti za nešto drugo. U praksi, ova tečnost ima svoja korisna svojstva, kojih nije malo. Tako na primer, voda od kuvanog krompira se od davnina koristi za lečenje nekih bolesti.

U krompiru se nalazi skrob, vitamin A, B, C, PP, mikroelementi i makroelementi, kalijum, gvožđe, kalcijum, fosfor i drugi.

I tako, za šta ustvari može biti korisna voda od krompira?

1. Otklanja otoke;

2. Stimuliše rad kardiovakularnog sistema;

3. Bori se sa gastritisom;

4. Efikasno sredstvo za lečenje hipertonije;

5. Koristi se kod poliartritisa i artritisa;

6. Može se koristiti za inhalaciju kod prehlada, gripa, curenja nosa i kašlja;

7. Odlično sredstvo za oporavak snage prilikom fizičkog i psihičnog napora;

8. Protiv nesanice;

9. Kod lečenja raznih kožnih bolesti;

10. Kod kamena u žuči;

11. Za lečenje bolesti bubrega;

12. Kod nedostatka vitamina.

Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?

Važno je da znate, da postoje i negativne posledice konzumiranja vode od krompira, naime, ne treba da se unosi ako imate slabu kiselinu u želucu, kod niskog krvnog pritiska, ako patite od dijabetesa ili imate individualnu netoleranciju.

Da biste izvukli maksimalnu korist, bolje je da kuvate krompir sa kožom. Da biste pojačali terapeutsko dejstvo, možete dodati u bujon i druge korisne komponente, na primer biljke, celer, luk.

Prilikom regularne upotrebe vode od krompira, nećete samo poboljšati vaše samopouzdanje, nego i spoljašnji izgled, imajte u vidu efektivno dejstvo napitka na kožu, kosu i celokupno stanje organizma.

Međutim, nemojte zaboraviti da je važno da se konsultujete sa lekarom ako patite od nekih ozbiljnih bolesti, da ne biste narušili vaše zdravlje.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji