Kako se prave krutoni

krutoni1

Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.

Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je da se nije ubuđao.

Hleb se iseče na manje kockice. Rasporedi se u posudu za pečenje i naprska se s malo maslinovog ulja ili ulja nakon čega se promeša. Ako želite potpuno dijetalne dvopeke ne prskajte ih masnoćom.

Da bi krutoni postali zlatasti i hrskavi, dok sečete hleb, zagrejte rernu na 180 stepeni. Stavite posudu s krutonima u rernu.

krutoni2

Nakon pet minuta kad im se boja promeni isključite rernu i ostavite krutone da se osuše do kraja, dok se ona ne ohladi.

Možete da pripemite krutone s različitim začinima, da obogatite ukus supe, jela ili salata u koje ćete ih dodati.

Krutoni su mnogo ukusni ako su pripremljene sa sasvim malo masnoće i soli. Idu odlično sa pivom i savršena su zamena kokicama ispred televizora.

Možete da napravite krutone i u tiganju. Isecite hleb na kockice i propržite ga na teflonskom tiganju ili u običnom tiganju s malo masnoće.

Krutoni s masalacem se pripremaju od 200 grama hleba, pola šolje svežeg mleka, 2 kašike maslaca, soli po ukusu. Hleb se iseče na kockice.

Kockice se potope u posoljeno sveže mleko i proprže se u maslacu svih strana uz neprekidno mešanje dok se ne stvori zlatasta korica.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji